Exceria Pro fazla ısınıyormuş galiba ömrü kısalır mı? Ve 6 yıllık bir süreçte nasıl gider? Kioxia hakkında bilgim yok güvenemedim.
M.2 SSD'ler ısınır zaten. Soğutucu ile çözülür sorun yok.
Exceria Pro fazla ısınıyormuş galiba ömrü kısalır mı? Ve 6 yıllık bir süreçte nasıl gider? Kioxia hakkında bilgim yok güvenemedim.
Isınan tek disk Exceria Pro değil. Soğutucu takmadan kullanırsan yoğun kullanımda hepsi ısınacak. 200-300 TL aralığında işe yarar soğutucular satılıyor.
Kioxia herkesin yakından tanıdığı Toshiba markası aslında. Toshiba, disk konusunda yoluna Kioxia adıyla devam ediyor. Yani özetle son derece kaliteli ve güvenilir bir marka. 6 sene içinde ne olur bilemem ama ekstra bir durum olmadıkça memnun kalırsın. Zaten 5 sene üretici garantisi var.
Hâlâ 6.199 TL'den satışta gözüküyor:
Yavaşlama vakaları vs. araştırırsan her diskte illaki çıkar. FW eksikleri derken, anlayamadım. RAM için detaylı bilgim yok, çipinin kalitesini vs. bilemiyorum.
30 dk içinde yavaşlama dediğin SLC önbellek dolması vs. olabilir mi hocam?
@YusufEymen, hocam FW yüzünden böyle bir şeyin olma olasılığı yok. Diskin SLC önbelleği dolduktan sonra veriler doğrudan ana NAND'lara yazılmaya başlar. Disk boşta olduğunda da önbellek arka planda boşaltılır. Temel mantık bu şekilde. Nerede okudunuz o bilgileri?
@YusufEymen, hocam FW yüzünden böyle bir şeyin olma olasılığı yok. Diskin SLC önbelleği dolduktan sonra veriler doğrudan ana NAND'lara yazılmaya başlar. Disk boşta olduğunda da önbellek arka planda boşaltılır. Temel mantık bu şekilde. Nerede okudunuz o bilgileri?