Isınan tek disk Exceria Pro değil. Soğutucu takmadan kullanırsan yoğun kullanımda hepsi ısınacak. 200-300 TL aralığında işe yarar soğutucular satılıyor.

Kioxia herkesin yakından tanıdığı Toshiba markası aslında. Toshiba, disk konusunda yoluna Kioxia adıyla devam ediyor. Yani özetle son derece kaliteli ve güvenilir bir marka. 6 sene içinde ne olur bilemem ama ekstra bir durum olmadıkça memnun kalırsın. Zaten 5 sene üretici garantisi var.

Hocam 480Pro 6200 TL oldu. Alayım mı?

Hâlâ 6.199 TL'den satışta gözüküyor:

Yavaşlama vakaları vs. araştırırsan her diskte illaki çıkar. FW eksikleri derken, anlayamadım. RAM için detaylı bilgim yok, çipinin kalitesini vs. bilemiyorum.

6 yıl kullanacağım kaliteli alayım diyorum. Sanırım yavaşlama 30dk içinde oluyormuş. FW çok iyi değilmiş zaten bahsettiğim sorun bundan kaynaklanıyor.

@YusufEymen, hocam FW yüzünden böyle bir şeyin olma olasılığı yok. Diskin SLC önbelleği dolduktan sonra veriler doğrudan ana NAND'lara yazılmaya başlar. Disk boşta olduğunda da önbellek arka planda boşaltılır. Temel mantık bu şekilde. Nerede okudunuz o bilgileri?

@YusufEymen, hocam FW yüzünden böyle bir şeyin olma olasılığı yok. Diskin SLC önbelleği dolduktan sonra veriler doğrudan ana NAND'lara yazılmaya başlar. Disk boşta olduğunda da önbellek arka planda boşaltılır. Temel mantık bu şekilde. Nerede okudunuz o bilgileri?

Hocam dediğiniz hiçbir şeyi anlamıyorum desem yalan olmaz 😅.480Pro review yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan birinde ve Reddit'te. Zaten kaçırdık artık. Renegade bir düşse alacağım ama şu an tavan yapmış durumda.

Kafam çok karıştı yine. Exceria Pro istiyorum ama emin değilim. 990 Pro istiyorum bütçe aşıyor.

Son düzenleme: