- Makaleler
- 6
Bu telefon nasıl. Önerir misiniz?
Önermem. A06 almanı öneririm
Bu telefon nasıl. Önerir misiniz?
A06 alın.Kararımı değiştirdim fiyatlarına bakıp A06 veya Redmi 14C alacağım.
mAH verimliligi yalanini bir tek Apple'cilar atiyor herhalde, gun isigi altinda parlakligi fullken ekrani gormek icin 2 saatte bitiyor sarji diyorum.7.000 TL'ye guzel karsiliyor. Panelin vasatin altinda oldugu bir gercek. Fakat iOS'un mAh ve RAM verimliligi Android ile bir degil. OS olarak ozellikle 2023 oncesi cihazlarda iOS daha stabil.
Tecno, Vivo, Infinix hatta gerekirse Xiaomi'nin yeni modellerinden direkt vazgec.Bu telefon nasıl. Önerir misiniz?
Trendyol'da 8 bin lira. Bütçemi aşıyor.
Niye? Trendyol'dan almak zorunda misiniz?
Ben Apple'ci degilim. Bunu iddia etmedin fakat belirtmek istedim. Orijinal batarya olmustur tahminimce. Yeni bir batarya taksaydin 3.30 saat alirdin full parlaklikta. Orta parlaklikta 4 saat civari aktif kullanimda. Bosta sarji o kadar gitmiyor.mAH verimliligi yalanini bir tek Apple'cilar atiyor herhalde, gun isigi altinda parlakligi fullken ekrani gormek icin 2 saatte bitiyor sarji diyorum.
Fark var. Ozellikle selfie'de. Bunu kanitlayamam sana malesef. Cunku iki cihazda yanimda degil su an. Telefotosu olmayan iPhone 16 kamera bakimindan S25'den daha iyi. Aradaki fiyat farki 20 bine yakin fakat bu daha iyi oldugu gercegini degistirmiyor. Yani telefoto ve genis aci olmadan da kamera daha iyi olabiliyormus. Genis aci 16e'de de yok. Fakat Xiaomi'nin 14T Pro'sundan daha iyi selfie cekebiliyor.SE 2'nin kamerasi tamam daha iyi de o kadar fark yok ve S21 FE'nin kamerasi nasil vasat abi ona gore? Ultra wide-angle lens'i yok telephoto'su yok bunlar eksiler farkindaysan.
Savunmak icin savumuyorum. Panele lafim yok. O konuda vasattan bile daha kotu oldugunu belirttim. Dusuk guc modunda, yeni batarya ve orta parlakliktaki bir SE 2, 4 saat civari ekran suresi verebilir.Affedersin ama Dynamic AMOLED'in yaninda o panel igrenc gozukuyor ve pil omru yeterince cop. SE 2'nin pili hicbir sekilde yetmiyor, tum gun telefonu dusuk guc modunda kullanacaksam ve ona ragmen disarida 2-3 saatte bitecekse bu all in one bir cihaz mi olmus oldu simdi? Savunmak icin savunuyorsun.
On kamerada ve Main kamerada SE 2 daha iyi. Bu da ornegi.S20 FE, Mi 11T Pro gibi cihazlarin yanina yaklasamaz SE 2.
3.30 saat full parlaklikta alamazdim birincisi bu, o telefon 2.30 saati gecmez full parlaklik + mobil veriyle.Ben Apple'ci degilim. Bunu iddia etmedin fakat belirtmek istedim. Orijinal batarya olmustur tahminimce. Yeni bir batarya taksaydin 3.30 saat alirdin full parlaklikta. Orta parlaklikta 4 saat civari aktif kullanimda. Bosta sarji o kadar gitmiyor.
Fark var. Ozellikle selfie'de. Bunu kanitlayamam sana malesef. Cunku iki cihazda yanimda degil su an. Telefotosu olmayan iPhone 16 kamera bakimindan S25'den daha iyi. Aradaki fiyat farki 20 bine yakin fakat bu daha iyi oldugu gercegini degistirmiyor. Yani telefoto ve genis aci olmadan da kamera daha iyi olabiliyormus. Genis aci 16e'de de yok. Fakat Xiaomi'nin 14T Pro'sundan daha iyi selfie cekebiliyor.
Savunmak icin savumuyorum. Panele lafim yok. O konuda vasattan bile daha kotu oldugunu belirttim. Dusuk guc modunda, yeni batarya ve orta parlakliktaki bir SE 2, 4 saat civari ekran suresi verebilir.
On kamerada ve Main kamerada SE 2 daha iyi. Bu da ornegi.
SE 2.
Eki Görüntüle 172489
S20 FE.
Eki Görüntüle 172491
11T Pro.
Eki Görüntüle 172493
Bu ornekleri inceledigimiz zaman. 11T Pro'nun renkleri igrenc verdigini gorebiliyorum. S20 FE ise Avrupali adami Hintlilere cevirmis zaten. Elle tutulabilecek tek ornek SE 2 burada. Ben somut verilerle konusurken sen sadece yasadigin olumsuz deneyimleri dile getiriyorsun. Bence bu butcede SE 2 varken Android'ler korkunc derecede kotu fotograf cekiyor. Ozellikle selfie ve gece cekiminde.
Kaliteli bir replika batarya ile 3 saat civari alirsin. Dedigim gibi tanidigim SE 2 kullaniyor ve 4 bucuk saat civari bir SoC degeri aliyor. Dusuk guc modu acik tabii. Bana gore S20 FE bayagi kotu cekmis. iPhone 15 serisinde de on kamera cilt renklerini koyulastiriyordu. Benim S23'um bile zorlasan 6, bilemedin yarim saat daha fazla ekran suresi veriyor. 1.800 civari mAh'a harika bir deger bence 4 saat. Bunu o donem de cikmis farkli bir android ayni batarya haznesiyle yapamaz. Panel isinde haklisin fakat S20 FE'nin de bataryasi maksimum 4 bucuk saat gidiyordur. Cunku su anda kullandigim S23 6 saat civari veriyor. Evet, bana S20'nin kamerasinin daha iyi oldugunu soylemedin. Fakat yakin olduklarini soyledin. Bana oyle gozukmuyor pek. Yani donup dolasip ayni yere geliyoruz. Panel-batarya. Bence konu sahibinin gram umurunda degil ve ona hicbir katkimiz yok. Bu yazdiklarimizin da bir degeri bulunmuyor. A06 alacak gibi duruyor. Ki mantikli bir secenek. Sifir her zaman sifirdir. Bu yuzden A06, SE 2'den de S20 FE'den de iyi bir secim olacaktir. Cunku hem pil omru hem de bataryasi basarili fiyatina gore. F/p diyebiliriz. Konu sahibi basta A06 onermeyin demeseydi boyle olmayacakti. Bu arada 14C'yi onerme sebebim bir arkadasim da olmasi ve memnun oldugundan kaynakli. Normalde Redmi oneren biri degilim ama A06'yi istemedigi icin en azindan kullanici deneyimine sahip oldugum bir modeli onereyim dedim.3.30 saat full parlaklikta alamazdim birincisi bu, o telefon 2.30 saati gecmez full parlaklik + mobil veriyle.
On kamera hakkinda bir sey demedim, arka kamera hakkinda da daha iyi demedim. Sadece S20 hintliye cevirmemis bence, evet daha kotu ama o kadar da kotu cekmemis.
4 saat bile verse 4 saat de igrenc bir ekran suresi, wide-angle vs. olmadan kamera olur evet ama koymazsan olur. Bunu da ancak Apple yapar.
Daha iyi kamerasi olsun diye vasat bir panel alinmaz, gozlerin acir, daha iyi bir kamerasi olsun diye igrenc bir pil performansi alinmaz. Daha iyi kamerasi olsun diye o telefon all-in-one hic olmaz.
Sana zaten S20'nin kamerasi daha iyi demedim, A06 alacagina onu alsa daha iyi bir kamerasi olur.
Ama A06 alacagina SE 2 alirsa daha iyi bir pil omru de olmaz daha iyi bir paneli de olmaz. Panelle pil bir telefonda yoksa zaten o telefon adami kanser eder, kullandim biliyorum. 4 saat de hic iyi degil gayet igrenc bir pil suresi ve bu en iyi senaryoda diye dusunuyoruz.
Yok. A06 al sifir olarak. En mantikli 0 cihaz o butcene gore. Ya da butce cikip A16 al.