Bütçe
7.500 TL

oguzww7

Çalışkan
Yer
İzmir
Herkese iyi bayramlar. 2 gün sonra sistem toplayacağım ve anakart konusunda karar veremedim. İşlemcim R5 9600X ya da R7 7700 olacak. 4 RAM slotlu ve Wi-Fi destekli bir anakart arıyorum. Bütçenin 7500 TL'yi pek geçmesini istemiyorum. Bir tane model buldum, sizin önerebileceğiniz başka bir model var mı?

Hocam attığınız anakartlar özellik bakımından iyi fakat bios sürücülerinde ve beni uzun yıllar götürür mü ? ileride işlemci değiştirmek istersem sıkıntı yaratır mı?
Mesajımı düzenledim. BIOS konusunda detaylı bilgim yok ancak eğer 9000 serisinden bir işlemci alacaksanız direkt görüntü alamıyorsunuz diye biliyorum B650 chipsetli anakartlarla. 9000 serisi B650'den daha sonra çıktığı için onlara uyumlu BIOS yüklü olmuyordu sanırsam. İleride hangi işlemciye geçmeyi düşünüyorsunuz?

Hocam attığınız anakartlar özellik bakımından iyi fakat BIOS sürücülerinde ve beni uzun yıllar götürür mü? İleride işlemci değiştirmek istersem sıkıntı yaratır mı?

Sıkıntı yaratmaz. 8+2+2 VRM dizilimine sahip üst düzey 9950X3D ile bile kullanılabilir. Çok düşük bir segment anakart seçmezsenzi AM5'te sorun yaratmaz.

Mesajımı düzenledim. BIOS konusunda detaylı bilgim yok ancak eğer 9000 serisinden bir işlemci alacaksanız direkt görüntü alamıyorsunuz diye biliyorum B650 chipsetli anakartlarla. 9000 serisi B650'den daha sonra çıktığı için onlara uyumlu BIOS yüklü olmuyordu sanırsam. İleride hangi işlemciye geçmeyi düşünüyorsunuz?
hocam ileride bir ihtimal 3d işlemcilere geçe bilirim

Sıkıntı yaratmaz. 8+2+2 VRM dizilimine sahip üst düzey 9950X3D ile bile kullanılabilir. Çok düşük bir segment anakart seçmezsenzi AM5'te sorun yaratmaz.
Anladım hocam sağ olun değerlendireceğim.

hocam ileride bir ihtimal 3d işlemcilere geçe bilirim

Anladım hocam sağ olun değerlendireceğim.
Sorun yaratmaz o zaman arkadaşın dediği gibi. Zaten soğutma performansı oldukça iyi bir anakart fiyatına göre. Eskiden bu fiyatlara B650 Tomahawk'lar gelirdi indirim dönemlerinde ama eskide kalmış o günler.

Sorun yaratmaz o zaman arkadaşın dediği gibi. Zaten soğutma performansı oldukça iyi bir anakart fiyatına göre. Eskiden bu fiyatlara B650 Tomahawk'lar gelirdi indirim dönemlerinde ama eskide kalmış o günler.
keşke hocam bu fiyata tomahawk aldığımız dönemler fakat ilerdede bunlar yükselecek :)

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    73,6 KB · Görüntüleme: 78