Herkese iyi bayramlar. 2 gün sonra sistem toplayacağım ve anakart konusunda karar veremedim. İşlemcim R5 9600X ya da R7 7700 olacak. 4 RAM slotlu ve Wi-Fi destekli bir anakart arıyorum. Bütçenin 7500 TL'yi pek geçmesini istemiyorum. Bir tane model buldum, sizin önerebileceğiniz başka bir model var mı?
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 7.500 TL
Alessandro Del Piero
Başarılı
Herkese iyi bayramlar. 2 gün sonra sistem toplayacağım ve anakart konusunda karar veremedim. İşlemcim R5 9600X ya da R7 7700 olacak. 4 RAM slotlu ve Wi-Fi destekli bir anakart arıyorum. Bütçenin 7500 TL'yi pek geçmesini istemiyorum. Bir tane model buldum, sizin önerebileceğiniz başka bir model var mı?
pawEn
Üstün
Onun yerine şunu önerebilirim. Daha iyi bir soğutma performansı sergiliyor. Aynı zamanda 1 tane Gen5 M2, 2 tane Gen4 M4 slotu mevcut. MSI'da sadece 2 tane Gen4 M2 slotu var.
Hocam attığınız anakartlar özellik bakımından iyi fakat bios sürücülerinde ve beni uzun yıllar götürür mü ? ileride işlemci değiştirmek istersem sıkıntı yaratır mı?
pawEn
Üstün
Mesajımı düzenledim. BIOS konusunda detaylı bilgim yok ancak eğer 9000 serisinden bir işlemci alacaksanız direkt görüntü alamıyorsunuz diye biliyorum B650 chipsetli anakartlarla. 9000 serisi B650'den daha sonra çıktığı için onlara uyumlu BIOS yüklü olmuyordu sanırsam. İleride hangi işlemciye geçmeyi düşünüyorsunuz?Hocam attığınız anakartlar özellik bakımından iyi fakat bios sürücülerinde ve beni uzun yıllar götürür mü ? ileride işlemci değiştirmek istersem sıkıntı yaratır mı?
Alessandro Del Piero
Başarılı
Hocam attığınız anakartlar özellik bakımından iyi fakat BIOS sürücülerinde ve beni uzun yıllar götürür mü? İleride işlemci değiştirmek istersem sıkıntı yaratır mı?
Sıkıntı yaratmaz. 8+2+2 VRM dizilimine sahip üst düzey 9950X3D ile bile kullanılabilir. Çok düşük bir segment anakart seçmezsenzi AM5'te sorun yaratmaz.
hocam ileride bir ihtimal 3d işlemcilere geçe bilirimMesajımı düzenledim. BIOS konusunda detaylı bilgim yok ancak eğer 9000 serisinden bir işlemci alacaksanız direkt görüntü alamıyorsunuz diye biliyorum B650 chipsetli anakartlarla. 9000 serisi B650'den daha sonra çıktığı için onlara uyumlu BIOS yüklü olmuyordu sanırsam. İleride hangi işlemciye geçmeyi düşünüyorsunuz?
Anladım hocam sağ olun değerlendireceğim.Sıkıntı yaratmaz. 8+2+2 VRM dizilimine sahip üst düzey 9950X3D ile bile kullanılabilir. Çok düşük bir segment anakart seçmezsenzi AM5'te sorun yaratmaz.
pawEn
Üstün
Sorun yaratmaz o zaman arkadaşın dediği gibi. Zaten soğutma performansı oldukça iyi bir anakart fiyatına göre. Eskiden bu fiyatlara B650 Tomahawk'lar gelirdi indirim dönemlerinde ama eskide kalmış o günler.hocam ileride bir ihtimal 3d işlemcilere geçe bilirim
Anladım hocam sağ olun değerlendireceğim.
keşke hocam bu fiyata tomahawk aldığımız dönemler fakat ilerdede bunlar yükselecekSorun yaratmaz o zaman arkadaşın dediği gibi. Zaten soğutma performansı oldukça iyi bir anakart fiyatına göre. Eskiden bu fiyatlara B650 Tomahawk'lar gelirdi indirim dönemlerinde ama eskide kalmış o günler.
İndirimde şu an (Stok bitmiş sorry) tam sizlikti valla
Dosya Ekleri