70.000 TL Ryzen 9 9900X sistem toplama

MOSFET'ler yetersiz kalabilir ve aşırı ısınabilir, işlemci Boost frekansına çıkmaz vs.

O sistem tüm bileşenler tam yükteyken 600W'a yakın bir güç tüketir, ekran kartı için de çift PCI-e çıkışı olan PSU gerekir, o PSU kalitesi hakkında fikrim yok.

Katılıyorum kötü anakart almayın böyle işlemcilere.

Bunlar yeterli midir?
Hangisini seçmeliyim?

Anakart bakarız, 9900X seçme nedeniniz nedir?

Rekabetçi oyunlar oynuyorum, yıllarca götürsün beni. Kalitesiz işlemciler akıcı oyun performansı vermiyor, takılma donma yaratıyor.

9900X rekabetçi oyun işlemcisi değil, X3D işlemciler o oyunlarda daha iyi, X3D'ye bütçe yetmiyorsa 9700X alınmalı.

9900X rekabetçi oyun işlemcisi değil, X3D işlemciler o oyunlarda daha iyi, X3D'ye bütçe yetmiyorsa 9700X alınmalı.
X3D işlemciler çok pahalı. ve 12 çekirdeği 8 çekirdeğe tercih ederim. Online oyunlarda çekirdek sayısı çok önemli diye biliyorum.

X3D işlemciler çok pahalı. Ve 12 çekirdeği 8 çekirdeğe tercih ederim. Online oyunlarda çekirdek sayısı çok önemli diye biliyorum.

Oyunlar 12 çekirdeğin hepsini birden kullanmıyor. 9900X gibi işlemciler hem oyun hem de üretkenlik yapmak istiyorum diyenler için. Oyunlardaysa asıl performansı etkileyen önbellektir. X3D işlemciler normal işlemcilerden 2-3 kat daha fazla önbelleğe sahiptir. Bu yüzden AMD X3D işlemcileri dünyanın en güçlü oyun işlemcileri diye lanse ediyor.
Rekabetçi oyun testlerine bakarsanız X3D işlemcilerin ne kadar iyi olduklarını görürsünüz.

Kendimde 7800X3D kullanıyorum. Bu kadar yüksek bütçeniz varken ve rekabetçi odaklı bir işlemci almak istiyorken X3D haricine bakmayın.

Bence bu sisteme 5070Ti daha güzel olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…