Giriş seviye anakart neden olmasın? 650'li hazır kasalar gördüm. Önemli olan soket değil mi?

Şu PSU yeterli gibi geldi yorumunuz nedir?

MOSFET'ler yetersiz kalabilir ve aşırı ısınabilir, işlemci Boost frekansına çıkmaz vs.

O sistem tüm bileşenler tam yükteyken 600W'a yakın bir güç tüketir, ekran kartı için de çift PCI-e çıkışı olan PSU gerekir, o PSU kalitesi hakkında fikrim yok.

MOSFET'ler yetersiz kalabilir ve aşırı ısınabilir, işlemci Boost frekansına çıkmaz vs.

O sistem tüm bileşenler tam yükteyken 600W'a yakın bir güç tüketir, ekran kartı için de çift PCI-e çıkışı olan PSU gerekir, o PSU kalitesi hakkında fikrim yok.
Katılıyorum kötü anakart almayın böyle işlemcilere.

Bunlar yeterli midir?
Hangisini seçmeliyim?

X3D işlemciler çok pahalı. Ve 12 çekirdeği 8 çekirdeğe tercih ederim. Online oyunlarda çekirdek sayısı çok önemli diye biliyorum.

Oyunlar 12 çekirdeğin hepsini birden kullanmıyor. 9900X gibi işlemciler hem oyun hem de üretkenlik yapmak istiyorum diyenler için. Oyunlardaysa asıl performansı etkileyen önbellektir. X3D işlemciler normal işlemcilerden 2-3 kat daha fazla önbelleğe sahiptir. Bu yüzden AMD X3D işlemcileri dünyanın en güçlü oyun işlemcileri diye lanse ediyor.
Rekabetçi oyun testlerine bakarsanız X3D işlemcilerin ne kadar iyi olduklarını görürsünüz.

IMG_2903.webp

IMG_2905.webp

IMG_2904.webp

Kendimde 7800X3D kullanıyorum. Bu kadar yüksek bütçeniz varken ve rekabetçi odaklı bir işlemci almak istiyorken X3D haricine bakmayın.

Şu sistemi toplamayı düşünüyorum, herhangi bir uyumsuz veya değiştirmemi önerdiğiniz bir parça var mıdır? Teşekkürler.

• Gigabyte RX 9070 XT - GPU
  • AMD Ryzen 9 9900X - CPU
  • MSI Pro B650M-B - ANAKART
  • Patriot 2x16 Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 - RAM
  • Hiper Zoe Gamıng Mıdı Atx 80+ Bronz 750W - KASA
  • MLD M500 MLD22M500P21-1000 1TB M.2 - SSD
  • Thermalright Peerless Assassin 120 - CPU FAN
Bence bu sisteme 5070Ti daha güzel olurdu