Merhaba dostlar. 16 yasindayim. Okul basladiginda gunluk 200 aylik 4000TL alacagim. Bir kismini biriktirecegim. Şu anda 710TL param var ve nasıl bu parayi degerlendirebilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?freudhakliydi
Uzman
En basit olarak kesme altın yapıp kenara atabilirsin. YTD.
YTD ne oluyor acaba? Ayrica bir kuyumcudan 710TL'lik altin mi alacagim yani anlayamadim tam.En basit olarak kesme altın yapıp kenara atabilirsin. YTD.
freudhakliydi
Uzman
İstanbulda oturuyorsan kapalı çarşı'dan işçilik farkı vermeden kesme altın alabilirsin.YTD ne oluyor acaba? Ayrica bir kuyumcudan 710TL'lik altin mi alacagim yani anlayamadim tam.
YTD = "yatırım tavsiyesi değildir" demek.
Izmirdeyim ve oturdugum yerde bu tarz seyler olucagini dusunmuyorum. Baska ne yapabilirim?İstanbulda oturuyorsan kapalı çarşı'dan işçilik farkı vermeden kesme altın alabilirsin.
YTD = "yatırım tavsiyesi değildir" demek.
Blackraven
Üstün
Yatırım hayati ve sosyal ihtiyaçlarınızı giderdikten sonra yapılması gereken bir iştir. Son bir senede herkesin yatırım yatırım diye kudurmasına bakma. İhtiyaçlarını gider, git eğlen, konser, festival, sinema git eğlen. 3 5 kuruş parayı kenara atacaksın sonra dakikada bir şuna mı yatırsaydım buna mı yatırsaydım gibi muhabbetlere girip vakit kaybedeceksin. Hiç gerek yok.
Bunlari yapmak icin zaten ayri param var. Okuldan artan isime yaramayacak para icin soruyorum. Eglence vs saydiginiz herseyi fazlasi ile karsiliyor ailem. Tesekkur ederim hocam yinede.Yatırım hayati ve sosyal ihtiyaçlarınızı giderdikten sonra yapılması gereken bir iştir. Son bir senede herkesin yatırım yatırım diye kudurmasına bakma. İhtiyaçlarını gider, git eğlen, konser, festival, sinema git eğlen. 3 5 kuruş parayı kenara atacaksın sonra dakikada bir şuna mı yatırsaydım buna mı yatırsaydım gibi muhabbetlere girip vakit kaybedeceksin. Hiç gerek yok.
freudhakliydi
Uzman
Tüm kuyumcuları gezip makas aralığı en az olandan ufak ufak alabilirsin.Izmirdeyim ve oturdugum yerde bu tarz seyler olucagini dusunmuyorum. Baska ne yapabilirim?
0.1Gr'lık hazır altınlar oluyordu sanırım onlardan alabilirsin bütçene göre.
İhtiyacın olmayan parayla al eğer para sana kısa sürede lazımsa hiç alma o kadar kısıtlı bütçede.
Tesekkur ederim. Kisa surede lazim degil.Tüm kuyumcuları gezip makas aralığı en az olandan ufak ufak alabilirsin.
0.1Gr'lık hazır altınlar oluyordu sanırım onlardan alabilirsin bütçene göre.
İhtiyacın olmayan parayla al eğer para sana kısa sürede lazımsa hiç alma o kadar kısıtlı bütçede.
Blackraven
Üstün
Dostum burada yatırım tavsiyesi verecek her insan kendi yaptığı yatırım tavsiyelerini size "shill"leyecek. Örneğin borsa yatırımı yapan kimse size kardeşim borsa kötü altın al güvende ol demez ya da kısa süreli faize yatır vb. demez. Uygun yatırımı kendiniz okuyarak ve tarafsız kaynakları inceleyerek bulabilirsiniz. Yoksa 3 sene önce herkes kripto kripto diye sektör girip patladıysa borsaya vb.'de girip patlarsınız. Kısaca kendi bilginiz ile paranızı yatırımda kullanın, başkalarının bilgileri ve temennileri ile değil özellikle Türkçe kaynakların hiçbirisine güvenmeyin.Bunlari yapmak icin zaten ayri param var. Okuldan artan isime yaramayacak para icin soruyorum. Eglence vs saydiginiz herseyi fazlasi ile karsiliyor ailem. Tesekkur ederim hocam yinede.
Yeni konular
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-
-
-