Bütçe
75.000 TL

beskhno 42

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşıma maksimum 75.000 TL olacak şekilde bir kasa toplamaya çalışıyorum. Sistem 1080p çözünürlük için toplanacak. Rekabetçi FPS oyunları öncelikli olarak oynanacak olsa da genel olarak Ultra presetlerde de olabilecek en iyi performansı sergilemesini istiyoruz. Kendisi hazır OEM paketleri özelleştirerek satın almak istiyor. Sistemin genel olarak yükseltilebilirliği de iyi bir dengede olursa güzel olur.

Zevk açısından da beyaz ve RGB'li bir kasa istiyor fakat GPU ve RAM gibi ana parçaların beyaz olmaması mühim değil. Kasa ve cep yakmayacak bir dekorasyon onun için yeterli olur. Ödeme imkânı olarak da taksitlendirme seçeneği onun için önemli. Peşin fiyatına ya da az farkla ödeme kolaylığı sağlayan ve güvenilir olan siteler üzerinden önerilerde bulunursanız sevinirim.

Son olarak, eğer mümkünse sıvı soğutucunun sıcaklık derecesini gösteren hoş bir modelini tercih edin lütfen. Şimdiden teşekkür ederim.​

Çok ince uğraşlara girmeden şimdilik böyle bir şey topladım fakat daha iyileri elbet sizlerden gelecektir:

1790603014120.webp

Bildiğiniz üzere OEM özelleştirmelerinde seçenekler kısıtlı olduğu için istenilen dengeyi bulmak zor olabiliyor ya da markalar tercih ettiğimiz opsiyonlardan gelmeyebiliyor. Bu sistemde şahsen 9060 XT 16 GB versiyonunu tercih ederim. SSD'nin en azından 1 TB olması ve işlemcinin gereğinden düşük olmaması önemli.

Tabii ki bu tarz sistemlerde PSU kasaya dâhil edildiğinden kafamda soru işaretleri oluşuyor. Bunu sadece beyaz olduğu için tercih ederek referans olarak paylaştım. Yani kısacası kaliteli ve baş ağrıtmayacak bir PSU'ya öncelik verilerek diğer, daha az önemli parçalara bütçeyi dağıtabilirsiniz.​

Çok üzerine düşünmedim, İncehesapın da donanım sihirbazı şuan bende çok geç yükleniyor o yüzden detaylı da bakamadım ama sihirbazdan kendiniz toplayıp bu ayarda bir şey alabilirsiniz bence. CPU değişebilir belki, eski nesil benzer güçte bir CPUya inerek 75 ve altına çekilebilir. Ekran kartını da bu bütçelere gelmişken 8GB 5060 almak mantıklı gelmedi, kesinlikle 9060XT 16GB daha makul bir seçenek.

1790605599961.webp

OEM sistem almamaya ikna edin. Bu sistem özelinde PSU'su kötü.

Yukarıdaki sistem zaten OEM sistem, PSU'nun a tier olmaması sorun değil.

Çok üzerine düşünmedim, İncehesap'ın da donanım sihirbazı şu an bende çok geç yükleniyor o yüzden detaylı da bakamadım ama sihirbazdan kendiniz toplayıp bu ayarda bir şey alabilirsiniz bence. CPU değişebilir belki, eski nesil benzer güçte bir CPU'ya inerek 75 ve altına çekilebilir. Ekran kartını da bu bütçelere gelmişken 8 GB 5060 almak mantıklı gelmedi, kesinlikle 9060XT 16 GB daha makul bir seçenek.

Eki Görüntüle 282461

74 bin TL'ye Hynix çipli RAM varken, 77 bin TL'ye Thor serisi mi alsın? Yukarıdaki sisteme de NZXT koyabilir, değişik paketler içinde vardır.

Son düzenleme:
Yukarıdaki sistem zaten OEM sistem, PSU'nun a tier olmaması sorun değil.

74 bin TL'ye Hynix çipli RAM varken, 77 bin TL'ye Thor serisi mi alsın? NZXT yukarıdaki sisteme de NZXT koyabilir, değişik paketler içinde vardır.

PSU'nun A tier olmaması sorun değil zaten. James Eşek marka olması sorun.

74 bin TL'ye Hynix çipli RAM varken, 77 bin TL'ye Thor serisi mi alsın?
Hocam çok detaylı bakamadım dedim ya, 16GB 6000Mhz CL36 gördüğüm için koydum onu. Sihirbaz da sağolsun ne kadar çer çöp varsa onları doldurmuş, doğru düzgün marka model yok kategoride.

PSU'nun a tier olmaması sorun değil zaten. James eşek marka olması sorun.

Mesajı düzenledim;

Bu sistem iş yapar; 9700X + B850M-K + 240 mm sıvı soğutma, canavar gibi. Aynı fiyata RTX 5060 Ti 16 GB denk gelirse paylaşırım.

Son düzenleme:
Mesajı düzenledim;

Bu sistem iş yapar; 9700X + B850M-K + 240 mm sıvı soğutma, canavar gibi. Aynı fiyata RTX 5060 Ti 16 GB denk gelirse paylaşırım.

Ben de aynı komboyu yapmıştım ama 85 lere vurmuştu hocam, güzel yakalamışsınız, 9060XT 16 GB olsa direkt müthiş paket, 5060 Ti o fiyatlara gelmez gibi.

9060XT var ama, fiyat 76 bine çıkıyor, işlemci 9600X te kalıyor, 9700X daha mantıklı olur, ilerleyen dönemde, 9070XT ile yükseltme yaparsın, elindeki ekran kartını ikinci elden satışa koyarsın, yanına bir tane daha aynı RAM'den eklersin, anakart zaten en çok tutulan modeller arasında.