Bütçe
75000
''3 ay peşin fiyatına taksit imkanı olan sitelerden alabilirim.'' şeklinde belirtmişsiniz ancak özellikle aklınızda bir site var ise oradan da bakılabilir. Güncel ve sağlam bir PC alabilmek için 75.000 TL gibi bir bütçe oldukça yeterli. Monitör, kulaklık, klavye vesaile de ihtiyacınız bulunuyor mu? Yoksa 75.000 TL'yi sadece PC yani kasa için mi ayırmıştınız? Ayrıca ekran kartının AMD veya NVIDIA olması, sizin için fark ediyor mu?

Mesela İnce Hesap üzerinde Hyper Prime isminde bir hazır sistem bulunuyor. Fiyatı bütçenizin altında olduğu için özelleştirme yaparak, AM5 / Zen 5 mimarili bir yapıya çevirebilir ve CPU soğutucusunu da değiştirebilirsiniz. Böylece tüm sisteminiz tamamen güncel bir yapının üzerine oturtulmuş olur.

Örnek olması açısından sistemin hazır fiyatı 64.999 TL. İşlemciyi Ryzen 5 9600X, anakartı Colorful CVN B850M Gaming Frozen, işlemci soğutucusunu da Segotep BeCool 120S olarak değiştirdiğinizde sistemin toplam fiyatı 70.730,27 TL'ye çıkıyor. Tabii seçeneklerden farklı bir soğutucu seçebileceğiniz gibi SSD ve kasa üzerinde de değişiklik yapabilirsiniz.

Güncellik, performans ve ısı değerleri bakımından Zen 4 yerine Zen 5 mimarili bir işlemci almanızı tavsiye ederim ancak illa B800 serisi bir anakart almanız da gerekmiyor. Tabii ki güncel olması bakımından 75.000 TL gibi bir bütçede anakart olarak B850'den aşağı düşmenizi önermem ancak anakartı B650 modellerinden seçerek, kalan bütçeyi kasa, ssd ve işlemci soğutucusuna da yatırabilirsiniz. Burada iş biraz size kalıyor.

@23783 arkadaşımız da çok güzel tavsiyelerde bulunmuş. Yorum yazdıktan sonra inceleyebildim ve belirtmek istedim. Ben SSD değişikliği yapmadan, düzenleme gerçekleştirdim. DRAM bulunan bir SSD tercih etmek, elbette daha iyi olacaktır.

Son düzenleme:
"3 ay peşin fiyatına taksit imkanı olan sitelerden alabilirim." şeklinde belirtmişsiniz ancak özellikle aklınızda bir site var ise oradan da bakılabilir. Güncel ve sağlam bir PC alabilmek için 75.000 TL gibi bir bütçe oldukça yeterli. Monitör, kulaklık, klavye vesaile de ihtiyacınız bulunuyor mu? Yoksa 75.000 TL'yi sadece PC yani kasa için mi ayırmıştınız? Ayrıca ekran kartının AMD veya NVIDIA olması, sizin için fark ediyor mu?

Mesela ince hesap üzerinde Hyper Prime isminde bir hazır sistem bulunuyor. Fiyatı bütçenizin altında olduğu için özelleştirme yaparak, AM5 / zen 5 mimarili bir yapıya çevirebilir ve CPU soğutucusunu da değiştirebilirsiniz. Böylece tüm sisteminiz tamamen güncel bir yapının üzerine oturtulmuş olur.

Örnek olması açısından sistemin hazır fiyatı 64.999 TL. İşlemciyi Ryzen 5 9600X, anakartı Colorful cvn B850M Gaming frozen, işlemci soğutucusunu da segotep becool 120s olarak değiştirdiğinizde sistemin toplam fiyatı 70.730, 27 TL'ye çıkıyor. Tabii seçeneklerden farklı bir soğutucu seçebileceğiniz gibi SSD ve kasa üzerinde de değişiklik yapabilirsiniz.

Güncellik, performans ve sıcaklık değerleri bakımından zen 4 yerine zen 5 mimarili bir işlemci almanızı tavsiye ederim ancak illa B800 serisi bir anakart almanız da gerekmiyor. Tabii ki güncel olması bakımından 75.000 TL gibi bir bütçede anakart olarak B850'den aşağı düşmenizi önermem ancak anakartı B650 modellerinden seçerek, kalan bütçeyi kasa, SSD ve işlemci soğutucusuna da yatırabilirsiniz. Burada iş biraz size kalıyor.

@23783 arkadaşımız da çok güzel tavsiyelerde bulunmuş. Yorum yazdıktan sonra inceleyebildim ve belirtmek istedim. Ben SSD değişikliği yapmadan, düzenleme gerçekleştirdim. DRAM bulunan bir SSD tercih etmek, elbette daha iyi olacaktır.

Maalesef İncehesap'tan da alamıyor muşum garanti veya VakıfBank kart ile alacağım onlara da peşine taksit yapmıyormuş.

Maalesef İncehesap'tan da alamıyor muşum garanti veya VakıfBank kart ile alacağım onlara da peşine taksit yapmıyormuş.
Bu durumda alışveriş için kullanabileceğiniz siteleri belirtebilirseniz eğer bizzat belirtmiş olduğunuz siteler üzerinden tavsiyede bulunabiliriz. Mesela Sinerji, Itopya, Teknobiyotik gibi yerler sizin için uygun mudur? Bunların dışında olan sitelere de bakabilirsiniz. Sadece örnek olması için yazdım.

Baktım da herhalde sadece İtopya'dan alabiliyorum. Kart olarak da 9070XT de karar kıldım işlemci de 7800X3D.

AMD her ne kadar son senelerde çok başarılı olsa da ekran kartlarında yeni yeni hakim oldular. Tercihen 5070 Ti secmenizi öneririm. NVIDIA bir düzen sağlamış durumda. Driver vs sorunsuz olması açısından bahsediyorum.

AMD her ne kadar son senelerde çok başarılı olsa da ekran kartlarında yeni yeni hakim oldular. Tercihen 5070 Ti secmenizi öneririm. NVIDIA bir düzen sağlamış durumda. Driver vs sorunsuz olması açısından bahsediyorum.

Driverlarda NVIDIA son zamanlarda sorun çıkarmaya başladı. Tabii ki AMD kadar değil ama sadece belirtmek istedim.