Bütçe
75.000 TL

MehmetE

Çalışkan
Hayırlı geceler arkadaşlar, bu konuda bilgisizim. patavatsız gibi forumdan foruma geziyor gibi oldum biraz affola, bu sisteme karar kıldım. Danışıp konuyu kaldıracağım şimdiden teşekkür ederim. Görsel için de kusura bakmayın.

IMG_5831.webp

Hocam AMD daha mı iyi diyorsunuz NVIDIA AMD arasındaki iyiyi kötüyü aşamadım bu arada Valorant ve CS 2 de oynuyorum işlemci o yüzden yüksek seçtim. Cidden bu bilgisizliğim ve PC serüveni meşakkatli bir süreç.

@MehmetE, bütçe 800 TL daha çıkarsa SSD'yi şununla değiştirin: https://share.google/sStwmyavHQlTUEP7W

Hocam AMD daha mı iyi diyorsunuz NVIDIA AMD arasındaki iyiyi kötüyü aşamadım bu arada Valorant ve CS 2 de oynuyorum işlemci o yüzden yüksek seçtim. Cidden bu bilgisizliğim ve PC serüveni meşakkatli bir süreç.

İki tarafında kusurları var önce bunu açıklığa kavuşturmuş olalım.

RX 9070 XT ve RTX 5070 arasından CUDA çekirdeği lazım değilse RX 9070 XT daha mantıklı. Ki sizin kullanım senaryonuzda CUDA lazım değil.

@MehmetE, bütçe 800 TL daha çıkarsa SSD'yi şununla değiştirin: https://share.google/sStwmyavHQlTUEP7W

İki tarafında kusurları var önce bunu açıklığa kavuşturmuş olalım.

RX 9070 XT ve RTX 5070 arasından CUDA çekirdeği lazım değilse RX 9070 XT daha mantıklı. Ki sizin kullanım senaryonuzda CUDA lazım değil.

CUDA dediğimiz şey kısaca programlama tarzı işlemler için önemli değil mi gaming tarafla alakasız.

@MehmetE, evet, daha mantıklı.

Sizin seçtiğiniz sistemde R5 7500X3D koymak için sistemi -zaten pahalı olan sistemi- öldürmüşler.

Anladım hocam çok teşekkürler AMD'nin GPU tarafına biraz uzağım o yüzden soğuk baktım ama ilk defa deneyimleyeceğim VRAM de yüksek zaten ayrıca ben 4K monitör kullanıyorum da bu GPU işlemci kaldırır mı?

CUDA dediğimiz şey kısaca programlama tarzı işlemler için önemli değil mi gaming tarafla alakasız.

Anladım hocam çok teşekkürler AMD'nin GPU tarafına biraz uzağım o yüzden soğuk baktım ama ilk defa deneyimleyeceğim VRAM de yüksek zaten ayrıca ben 4K monitör kullanıyorum da bu GPU işlemci kaldırır mı?

Yani NVIDIA tarafında VRAM limiti yersin diyor GPT.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sahip olduğu teknolojilerle de beraber 4K gameplay tatmin eder. İşlemci çok etkilemeyecek zaten.
4K çözünürlükte R5 7500F & R7 9800X3D arasında bile %10 fark anca oluyor.

Yani NVIDIA tarafında VRAM limiti yersin diyor GPT.

Bilgisayar tarafında Ai programlarını pek umursamayın.