Bütçe
75.000 TL
Sahip olduğu teknolojilerle de beraber 4K gameplay tatmin eder. İşlemci çok etkilemeyecek zaten.
4K çözünürlükte R5 7500F & R7 9800X3D arasında bile %10 fark anca oluyor.

Bilgisayar tarafında AI programlarını pek umursamayın.

Hocam son bir şey soracağım affola bu kasa olarak değişiklik yapmak istesem hani ATX mi deniyor akvaryum tarzı bir kasa kullanabilir miyim?

Hayırlı geceler arkadaşlar, bu konuda bilgisizim. patavatsız gibi forumdan foruma geziyor gibi oldum biraz affola, bu sisteme karar kıldım. Danışıp konuyu kaldıracağım şimdiden teşekkür ederim. Görsel için de kusura bakmayın.

Eki Görüntüle 229024

7500X3D AMD'nin elde kalmış çöp CCD ve IMC'leri paketleyip piyasaya sunduğu bir işlemci. Fiyatlandırması uygunsuz. 9700X alın. X3D tuzağına düşmeyin.

Hocam son bir şey soracağım affola bu kasa olarak değişiklik yapmak istesem hani ATX mi deniyor akvaryum tarzı bir kasa kullanabilir miyim?

Mesh kasa hava akışı için daha uygun. Akvaryumlar bu konuda çok yüksek oranda başarısız. Başarılı modeller de x2 fiyatta.

7500X3D AMD'nin elde kalmış çöp ccd ve ımc'leri paketleyip piyasaya sunduğu bir işlemci. Fiyatlandırması uygunsuz. 9700X alın. X3D tuzağına düşmeyin.

Hocam işlemci bazlı oyunlarda yüksek bellek iş görür diye seçmiştim çok bir bilgim yok teşekkürler bütçeye göre değişiklik yapacağım.

7500X3D AMD'nin elde kalmış çöp ccd ve ımc'leri paketleyip piyasaya sunduğu bir işlemci. Fiyatlandırması uygunsuz. 9700X alın. X3D tuzağına düşmeyin.

Mesh kasa hava akışı için daha uygun. Akvaryumlar bu konuda çok yüksek oranda başarısız. Başarılı modeller de X2 fiyatta.

Sağ olun hocam.

Hocam işlemci bazlı oyunlarda yüksek bellek iş görür diye seçmiştim çok bir bilgim yok teşekkürler bütçeye göre değişiklik yapacağım.

IMC ve CCD çöp, tek artısı L3. O yüzden 9700X alıp 5 dakikalık 6000 CL30 2x16 RAM ve PBO ayarları ile 7500X3D esamesi okunmaz.

7500X3D mi yoksa akvaryum kasa mı?

Bu fiyatlandırmada 7500X3D almayı savunmuyorsunuzdur umarım. Bu işlemci taş çatlasa ederi 8000 TL civarı. 9700X ile aynı fiyatta satılıyor şu anda. Biri 4.5 GHz, diğeri 5.5 GHz Boost frekansı var. Onun haricinde 9700X Unlocked. PBO+RAM ayarları ile bu işlemciyi tokatlıyor şu anda, CS ya da Valorant fark etmez.

7800X3D ya da 9700X'den artan silikonlar çöpe atılmak yerine bu çipe tıkıştırıldı ve piyasaya sürüldü. Az araştırma yapıp ondan sonrasında Dislike atarsanız sevinirim. IMC ve CCD nedir, bunları araştırarak başlayabilirsiniz mesela.

Son düzenleyen: Moderatör:
7500X3D mi yoksa akvaryum kasa mı?

Bu fiyatlandırmada 7500X3D almayı savunmuyorsunuzdur umarım. Bu işlemci taş çatlasa ederi 8.000 TL civarı. 9700X ile aynı fiyatta satılıyor şu anda. Biri 4.5 GHz, diğeri 5.5 GHz Boost frekansı var. Onun haricinde 9700X Unlocked. PBO+RAM ayarları ile bu işlemciyi tokatlıyor şu anda, CS ya da Valorant fark etmez.

7800X3D ya da 9700X'den artan silikonlar çöpe atılmak yerine bu çipe tıkıştırıldı ve piyasaya sürüldü. Az araştırma yapıp ondan sonrasında Dislike atarsanız sevinirim. IMC ve CCD nedir, bunları araştırarak başlayabilirsiniz mesela.

7800X3D yerine 9700X öneren bir arkadaş var dı o sen miydin

@fortunee, ne alaka?

1080p ağırlıklı FPS oyunları daha doğrusu işlemciye yüklenen oyunlar oynamayacaksanız R7 7800X3D'nin size bir katkısı olmayacak.
RAM ve PBO ayarlarıyla R7 9700X geçiyor zaten onu. Üstelik hem daha optimize hem termal açıdan daha iyi hem de çoklu çekirdek işlerinde daha önde.
Kısacası aradaki 3.000 TL farka değmez R7 7800X3D.

@fortunee, ne alaka?

1080p ağırlıklı FPS oyunları daha doğrusu işlemciye yüklenen oyunlar oynamayacaksanız R7 7800X3D'nin size bir katkısı olmayacak.
RAM ve PBO ayarlarıyla R7 9700X geçiyor zaten onu. Üstelik hem daha optimize hem termal açıdan daha iyi hem de çoklu çekirdek işlerinde daha önde.
Kısacası aradaki 3.000 TL farka değmez R7 7800X3D.

Konu sahibinin mesajını görmedin mi? " bu arada Valorant ve CS 2 de oynuyorum işlemci o yüzden yüksek seçtim. "

Konu sahibinin mesajını görmedin mi? " bu arada Valorant ve CS 2 de oynuyorum işlemci o yüzden yüksek seçtim. "

Yüksek değil alçak seçmiş. Hatasından dönmüş oldu. 9700X>=7800XD>>7500X3D.

8 çekirdek altına düşülmeyeceği gibi absürt fiyatlandırma yüzünden nasıl ki 9500F tercih edilmiyorsa birebir aynısı 7500X3D için geçerli.