• İşlemci: 7500F
  • Ekran Kartı: INNO3D 5070 twinx2
  • RAM: XPG Lancer 6000MHz CL30 16x2
  • Kasa: Aerocool P500C
  • PSU: XPG Kyber 750W 80Plus Gold

Herkese güzel hafta sonları. Yeni sistem topladım ve ilk işim CPU sıcaklıklarına bakmak oldu. Boşta 51-55 arası geziyorken yükte 60-70 arası dönüyor.

Soğutucum Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB ve herhalde yanlış yaptım diye iki kez macun değiştirip yeniden monte ettim. (önce TF 7 sonra Maxtor CFG 9 kullandım). Boştaki sıcaklık sadece 1 derece fark etti.
Düşüncelerim: BIOS bir önceki sürümü kullanıyorum etkisi olabilir mi? Hava sıcak olduğundan ve kasa masaüstünde olduğu için normal olabilir mi?

Bu sebepten UV yapmak istedim ama önce sizde danışmak istiyorum. Aşağıdaki video benim işlemci için uygun mudur?

Video özeti: PBO All Core negative 30
Thermal Limit: 85
PPT Limit: 85000

Bazıları mavi ekran almış bazılarına yaramış. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? @AceTeq @deadfellow hocam müsait olursanız fikrinizi dinlerim.

• İşlemci: 7500F
  • Ekran Kartı: INNO3D 5070 twinx2
  • RAM: XPG Lancer 6000MHz CL30 16x2
  • Kasa: Aerocool P500C
  • PSU: XPG Kyber 750W 80Plus Gold

Herkese güzel hafta sonları. Yeni sistem topladım ve ilk işim CPU sıcaklıklarına bakmak oldu. Boşta 51-55 arası geziyorken yükte 60-70 arası dönüyor.

Soğutucum Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB ve herhalde yanlış yaptım diye iki kez macun değiştirip yeniden monte ettim. (önce TF 7 sonra Maxtor CFG 9 kullandım). Boştaki sıcaklık sadece 1 derece fark etti.
Düşüncelerim: BIOS bir önceki sürümü kullanıyorum etkisi olabilir mi? Hava sıcak olduğundan ve kasa masaüstünde olduğu için normal olabilir mi?

Bu sebepten UV yapmak istedim ama önce sizde danışmak istiyorum. Aşağıdaki video benim işlemci için uygun mudur?

Video özeti: PBO All Core negative 30
Thermal Limit: 85
PPT Limit: 85000

Bazıları mavi ekran almış bazılarına yaramış. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? @AceTeq @deadfellow hocam müsait olursanız fikrinizi dinlerim.

Değerler normal hocam. UV yapmanıza gerek yok.

@20424, Diğer konuları gezdim ve Phantom Spirit kullananların boşta 35-40 yazdığını gördüm. Ondan içime kurt düştü hocam :D.

Değerler normal hocam. UV yapmanıza gerek yok.
Performans kaybetmeden ısı düştüğünü söylendiği için denemek istedim ama herkes gerekiz yazmış demek ki doğrusu bu hocam.

Bende böyle.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-02 180636.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-02 180636.webp
    97,3 KB · Görüntüleme: 91