7500F PBO Sonrası Reset Atıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan chewdra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 648
  • Etiketler Etiketler
    reset

chewdra

Başarılı
Arkadaşlar, selam,

7500F ve 6000 MHz 30 CL RAM'lere sahibim. İşlemciye PBO ayarları yaptıktan sonra oyun oynarken PC reset atıyor.

Ayarlarım:

• 200 MHz
  • PPT: 142
  • TDC: 110
  • EDC: 170
  • VE: -25 CO.

Isınma kesinlikle yok ve PC reset attığı sırada anakartta DRAM ışığı yanıyor. EXPO açık kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS son sürüm mü? Anakart modeliniz nedir?

İşlemciniz 5200 MHz destekliyor. XMP profilinizi buna göre ayarladınız mı?

RAM slotu kaç tane var ve mesela çift modül mü kullanıyorsunuz?

BIOS son sürüm mü? Anakart modeliniz nedir?

İşlemciniz 5200 MHz destekliyor. XMP profilinizi buna göre ayarladınız mı?

RAM slotu kaç tane var ve mesela çift modül mü kullanıyorsunuz?

Öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için.
Anakartım MSI B650M-P,
Son BIOS sürümünü kullanıyorum,
Herhangi bir ekstra ayar yapmadım direkt EXPO açıp kullanıyorum bu haliyle 6000 CL30,
4 slot yer var ben 2sini kullanıyorum ve Dual çalışıyorlar.

PBO'da 25 fazla gelebilir. 20 dene, sonra düşüre düşüre ideali bul.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zen4'te yüksek PBO yapmak çok zor eski nesile göre. CCD'nin içinde bir tane impostor çekirdek olabiliyor o yüzden çok ince ayar yapman lazım.

Zen4'te yüksek PBO yapmak çok zor eski nesile göre. CCD'nin içinde bir tane impostor çekirdek olabiliyor o yüzden çok ince ayar yapman lazım.
Evet, işin garip yanı günlerdir kullanıyorum her testi geçti bi anda patladı.

PBO'da 25 fazla gelebilir. 20 dene, sonra düşüre düşüre ideali bul.
All core mi yapayım sence per core mi ? Birde bu verdiğim değerler biraz rastgele oldu bunların üstüne düşmeli miyim yoksa motherboard veya bu hali mi kalmalı?

Ryzen Master ile bunu anlayabiliyorsun ama muhtemelen all Core -20 vermen sorunu çözebilir. Ben Ryzen Master'ı baz alarak her çekirdeğe ince ayar yapmıştım. Olmazsa -18'e düşersin.

Ryzen Master ile bunu anlayabiliyorsun ama muhtemelen all Core -20 vermen sorunu çözebilir. Ben Ryzen Master'ı baz alarak her çekirdeğe ince ayar yapmıştım. Olmazsa -18'e düşersin.
15 yaptım şu an ancak biraz fazla ısınıyor dediğin gibi 20 ve ara değerlere bakacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…