Dagster3532

Becerikli
İşlemcimin termal bakımını daha 2 ay önce MX-6 termal macun ile yapmıştım. 7500F kullanıyorum. Sıcaklık 90 °C’ye kadar çıkıyor. Assassin King SE Mini V2 120 mm kule tipi soğutucum var. SN5000 M.2 SSD de 80–90 °C’ye ulaştığı için dün kendisine M.2 SSD soğutucu almak zorunda kaldım.

ASUS TUF RTX 3070 Ti ekran kartım var; GPU 80 °C, Hotspot 102 °C, VRAM 100 °C üzerine çıkıyor. Sistemim adeta alev topu gibi olduğu için artık açmak bile istemiyorum. Kasam mesh yapıda ve 4 intake, 1 egzoz fan bulunuyor. Güç kaynağı sorunsuz. Herhalde o da ısınıyor olsa şu an bu konuyu açmak yerine bilgisayar toplama konusu açıyor olurdum.

Son düzenleme:
Kasanızın modeli ve fotoğrafını atarsanız daha sağlıklı olabilir. Bence hava sirkülasyonunda bir problem var.
MAG Forge M100R var. 480T almıştım ancak onda da benzer sorun vardı.

Kasa fanlarının doğru yönlere takıldığından emin ol bence. Bütün havayı içeride tutuyor olabilir.

Arka tarafta ki ters yöne bakıyordu onu çevireli çok oldu ancak değişen de bir şey olmadı.

Önü veya arkasında en az 60 santim olmak üzere hiç engel yok.
Bu kasa videosu senin ise bir terslik var gibi ben yanlış görmediysem bütün fanlar aynı takılmış gibi hepsi içeri hava veriyor fakat dışarı atamıyor havayı bir çalıştırıp elinle hisseder misin? egzoz fanından dışarı çıkması gerekiyor havanın. ön fanların içeri üflemesi, üst ve egzoz fanların dışarı üflemesi gerekiyor.

Egzoz fanı ters hocam, yan kapak açık halde test eder misiniz hocam? Fanlarında bir problem var mı izleyin. Montajı gözden geçirin derim. Ekran kartı bakım vakti gelmiş hocam, macun ve termal pad değişmesi gerekiyor.

MAG Forge M100R var. 480t almıştım ancak onda da benzer sorun vardı.

Arka tarafta ki ters yöne bakıyordu onu çevireli çok oldu ancak değişen de bir şey olmadı.

Egzoz fan içeriye hava veriyor, lütfen yönünü değiştir ve dışa hava vermesini sağlayın.
Ek olarak üstteki 2 fan da içeriye hava aktarıyorsa onları da dışa hava verecek şekilde konumlandırın.

@Kharov, @Xbox 360E, @10914, kusura bakmayın ben doğru taktığımı sanıp tekrar ters çevirip içeri üfleyecek şekilde takmışım. Üstteki fanı intake olarak mı yoksa egzoz olarak mı kullanayım? Ve nerede olduğu çok fark eder mi? Kasanın arka tarafına mı yoksa ön tarafına mı yakın olsun? Şu an ön tarafa yakın ve intake görevi görüyor.

Arka tarafta ki egzoz fanın yönünü düzelttim.