8-10 TB civarı depolama nereye yapılabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NanoMetre
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 250
  • Etiketler Etiketler
    depolama

NanoMetre 2

Yetkin
Merhaba, arkadaşlar takriben 8-10 TB bir depolama alanına ihtiyacımız var. Bunun için F/P olarak hangi cihazı/yöntemi önerirsiniz?

Hazırda herhangi bir cihaz yok ve sadece ama sadece depolama için bir sistem mi istiyorsunuz?

Eğer bireysel bir sistem değilse kesinlikle SSD almayın, boşa para gider ve daha kısa ömürlü olmuş olur. WD ürünleri hem sağlam hem de orta fiyatlı olmuş oluyor, kimse adi ürünü alacak kadar zengin değil.

Hazırda herhangi bir cihaz yok ve sadece ama sadece depolama için bir sistem mi istiyorsunuz?
Yani cihaz olarak bilgisayar var ama alternatif öneri varsa o da olabilir. NAS kurmak istemiyorum. Sadece gerekli depolama ve uzun ömürlü olması kafi ama tabi okuma/yazma oranı da çok kötü olmasa iyi olur.

Bulut. Fiziksel depolamalara güvenemiyorum artık. Bir anda bozuluyorlar.
Yani bozulma kısmı ayrı konu da 8-10 TB'lık depolama için aktif kiralama yapıp, üstüne dosyaları başka yerde tutmak? Pek emin olamadım. Bir de tabi bunun depolama için yükleme hızıyla uğraşması var.

SSD yerine HDD öneriyorsunuz sanırım. Fakat HDD'lerin (bir de sesleri olmasa) de çeşidi çok, seri/model olarak da sebebiyle belirtirseniz daha iyi olur.

HDD'de Seagate tek geçerim.

SSD yerine HDD öneriyorsunuz sanırım. Fakat HDD'lerin (bir de sesleri olmasa) de çeşidi çok, seri/model olarak da sebebiyle belirtirseniz daha iyi olur.
Seagate ve Western Digital(WD) en iyileri. Ancak sunucu için kullanacaksanız daha farklı öneri yapan olabilir.

Seagate ve Western Digital(WD) en iyileri. Ancak sunucu için kullanacaksanız daha farklı öneri yapan olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…