Bütçe
80.000 TL

hamer1818

Uzman
Merhaba, Amazon üzerinden kredi kartım 6 taksit imkânım var, o yüzden Amazon dışındaki siteleri önermeyin lütfen. Gördüğüm kadarıyla Amazon’da fiyatlar diğer sitelere göre çok pahalı değil. Yardım etmek isteyenler için ben yazılım mühendisiyim, aklıma 5060 Ti 16 GB VRAM’li bir sistem toplamak geldi. Neden AMD olmaz diyorsanız sürücüleri yüzünden. Çevremde 9060 ve 7600 serisi ekran kartı kullanan arkadaşlarım Windows tarafında bayağı sıkıntılar yaşadı. Bir de arada lokal modeller çalıştırıyorum; AMD’li sistem toplarsam Linux ile çalışmam gerekecek (ROCm problemi). O yüzden arkadaşlar NVIDIA 5060 Ti’lı bir sistem düşünüyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Haa bir de Bonus kartına 6 taksit veren başka site varsa oradan da sistem önerebilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler.

O bütçede NVIDIA takıntınız varsa RTX 5070, eğer yoksa 9070XT sistem toplanır. 5060 Ti ile sınırlamayın kendinizi.

O bütçede NVIDIA takıntınız varsa RTX 5070, eğer yoksa 9070XT sistem toplanır. 5060 Ti ile sınırlamayın kendinizi.

O da olur hocam, 16 GB VRAM olduğu sürece sorun yok. 9070 XT de lokalde YZ çalıştırmak ve hatta model eğitmek Windows üzerinde çok zor hocam, o yüzden NVIDIA kartı istiyorum.

Şöyle bir baktım da Amazon üzeri toplayacağınız sistem bütçeye göre düşük kalıyor.

Hocam en fazla 10k TL daha üstüne koyabilirim, maksimum 90.000 TL olsun. O da olmuyorsa birkaç ay daha bekleyip alacağım. Tabii o zamana kadar fiyatlar artmazsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden takıntınız 16 GB VRAM? 12 GB RTX 5070 her türlü 16 GB VRAM RTX 5060 Ti modelinden daha üstün. CUDA, bellek genişliği ve çip olarak daha gelişmiş. Sadece VRAM ile bitmiyor mevzu.

Neden takıntınız 16 GB VRAM? 12 GB RTX 5070 her türlü 16 GB VRAM RTX 5060 Ti modelinden daha üstün. CUDA, bellek genişliği ve çip olarak daha gelişmiş. Sadece VRAM ile bitmiyor mevzu.

Hocam takıntı değil aslında 5070 ile sistem toplayınca dediğiniz gibi CUDA vs. daha güçlü. Eğer bütçeyi aşmadan bu ekran kartıyla da toplarsak neden olmasın. 16 GB VRAM dememin sebebi 8 GB ekran kartlarının önerilmesini istemememden kaynaklı, (halihazırda 4060 8 GB kullanıyorum) aklıma hiç 12 GB'lık kart gelmemişti.

RTX 4060 dönemine göre kritik ve çok tepki gören bir ekran kartı. Sıkıntı yaşamanız normal. 8 GB zaten günümüz için çok yetersiz. 80 85 Bin TL bandında güzel bir sistem toplanır.

RTX 4060 dönemine göre kritik ve çok tepki gören bir ekran kartı. Sıkıntı yaşamanız normal. 8 GB zaten günümüz için çok yetersiz. 80 85 Bin TL bandında güzel bir sistem toplanır.

Aynen hocam. 80-85'e sistem toplasak şimdi dediğiniz gibi 5070 eklesek 38k, 2 adet 16 RAM 22K, e şimdi AM5 sistem toplasak Wi-Fi kartlı bir anakart 10k, işlemci R5 7500F alsak 8k, bir tane kule tipi soğtucu 3K, PSU 850W 6K. E bir tane de kasa alalım 3K, toplam 90k etti burası. E SSD kaldı :/

Merhaba, ben de bilgisayar mühendisliği mezunuyum. Bu zamana kadar RTX 2060, 3060 Mobile, 5060, 5060 Ti ve 5070 kullanma fırsatım oldu ve şu an aktif olarak RX 9070XT kullanıyorum. Kullandığınız özel bir program yoksa (Unreal Engine gibi) oyun için AMD öneriyorum. Yıllardır NVIDIA kullanan biri olarak fiyatına göre verdiği performans düşündüğümden çok daha iyi.

Düzenleme: Sonradan gördüm ki AI ile uğraşacakmışsınız 5060 Ti 16 GB ideal olur.

Son düzenleme: