Bütçe
80.000 TL

warzax

Üyecik
80.000 TL bütçe ile bir sistem topluyorum, kafamdaki sistem şu şekilde.

Parçalar için bir öneriniz, tavsiyeniz varsa açığım. Colorful ekran kartından sorun olmayacağı söyleniyor, bu konuda sizin fikirleriniz neler? Yakın fiyatta Gainward marka ekran kartı da var, onu da ekledim, hangisini tavsiye edersiniz?

Şimdilik 1080p ekranla devam edeceğim, ileride 2K bir ekran düşünüyorum, mantıklı mı, yoksa 4K mı hedeflemeliyim?

Sistemin darboğaz yapması mümkün mü?

gpu vs.webp

toplama.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
80.000 TL bütçe ile bir sistem topluyorum, kafamdaki sistem şu şekilde.

Parçalar için bir öneriniz, tavsiyeniz varsa açığım. Colorful ekran kartından sorun olmayacağı söyleniyor, bu konuda sizin fikirleriniz neler? Yakın fiyatta Gainward marka ekran kartı da var, onu da ekledim, hangisini tavsiye edersiniz?

Şimdilik 1080p ekranla devam edeceğim, ileride 2K bir ekran düşünüyorum, mantıklı mı, yoksa 4K mı hedeflemeliyim?

Eki Görüntüle 185865

Eki Görüntüle 185866

Screenshot_20250918_073022_Chrome.webp

Hangi 5070TI kartı alırsanız alın fark edecek tek şey soğutma performansı. O da 5-8 derece kadar. (Taş çatlasın 10.)

5070TI sahip olduğu teknolojilerle 4k'da güzek bir deneyim sunuyor. 2k'da zaten çok rahat.

Eğer ilerde, dediğiniz gibi 2k veya 4k bir monitöre geçicekseniz 7800X3D'ye fazladan para vermenin bir mantığı yok.

Hayır.

Bunun sebebi nedir? Sistemin uzun ömürlü olmasını istiyorum bir de sadece oyun için değil iş için de kullanacağım ondan güçlü bir işlemci iyi olur diye düşündüm.
O zaman 9700X çok daha mantıklı olur.

7800X3D'nin, 3D teknolojisi başta FPS oyunları için avantaj sağlasada 2k ve 4k grafiklerde mimarisi sebebiyke avantajını kaybediyor.

Ayrıca çoklu çekirdek işlerinde 9700X daha güçlü bir işlemci.
Ayrıca 9000 serisi genel olarak 7000 serisinin optimize edilmiş hali. Daha serin vs.

Ömür açısından da yine 9700X daha mantıklı olur.