80.000 TL'ye bilgisayar toplama önerisi

Bütçe
80.000 TL
O bayağı eskide kaldı. Biraz son nesilleri araştırın derim. AMD işlemcilerin yanında Intel işlemciler tam bir soba.

9700X karşılaştırmasını göremedim ama aynı nanometreler sonuçta.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260509_171232_YouTube.webp
    179,4 KB · Görüntüleme: 23

Daha fiyat performans olacak şekilde Intel Core Ultra 5 245kf ve buna uyumlu anakart düşünüyordum zaten bu sistemi senelerce kullanacağım için upgrade derdim olmayacak 9700X olsa bile sistemde daha iyisi geldiğinde upgrade edeceğimi sanmıyorum en az 5 sene içerisinde etmem yani sırf upgrade için önü açık olsun diye fazladan 4K vermeyi gerekli görmüyorum şu an buna uygun ne önerirsiniz?

Tek tek topladığım zaman burada verdiğim parçalarla yapılan kombinasyonda 88'den ucuz oluyor zaten ama.

Aradaki iş performansı iyi olsa da 250k yerine 245kf daha iyi bir tercih olmaz mı 4.000 TL daha ucuz ve performanslarında acayip bir fark yok diye yorumladım ben sizin fikriniz nedir?

@Lil Moresad, hayır var.
Genel performansın yanı sıra 250k dahili ekran kartlı olduğu için quiksync destekliyor 3D işlerinde bu sana daha çok katkı sağlayacak.
4000BIN TL bence vermeye değer ne de olsa işlemci dediğin yıllar boyu kullanılır almışken iyisini al.

Peki neden bu attığınız siteden topluyorum parçaları tek tek alsam daha ucuz olmuyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…