Bütçe
80.000 TL

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260509_171232_YouTube.webp
    Screenshot_20260509_171232_YouTube.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 14
9700X ile diğer tüm parçalar daha iyi bir sistem. İleride yükseltir işlemciyi. Kaldı ki Intel işlemcileri öyle kolay soğutamazsın. 360mm bile olsa çok kaliteli olacak ki biraz soğutabilsin. Ayrıca attığım sistemdeki RAM ve SSD en üst seviye bileşenler. Sizin sisteminizdekiler ise giriş seviye hepsi.

Daha fiyat performans olacak şekilde Intel Core Ultra 5 245kf ve buna uyumlu anakart düşünüyordum zaten bu sistemi senelerce kullanacağım için upgrade derdim olmayacak 9700X olsa bile sistemde daha iyisi geldiğinde upgrade edeceğimi sanmıyorum en az 5 sene içerisinde etmem yani sırf upgrade için önü açık olsun diye fazladan 4K vermeyi gerekli görmüyorum şu an buna uygun ne önerirsiniz?

Öncelikle tek tek toplamayın. Hazır sistem daha iyi olur bu bütçede.

Şu sisteme bakabilirsiniz. Özelleştirmeleri yaptığınızda neredeyse bütün parçalar üst düzey oluyor. RAM gayet iyi, işlemci gayet iyi, anakart çok iyi olmasa da yeterli, SSD high-end seviye iyi bir SSD, PSU zaten en iyilerden.

Özelleştirmeler;
Anakart - B650M-E
İşlemci - 9700X.
Soğutucu - Thermalright Aqua Elite 360mm.
RAM - KLEVV 2x16 32 GB 6400MHz/32CL
SSD - KLEVV cras C930.
PSU - enermax revolution III 850W.

Tabii bu haliyle 88 bin TL oluyor. Bütçeniz yetiyorsa alabilirsiniz. Yetmiyorsa bir iki şeyden kısabilir.

Tek tek topladığım zaman burada verdiğim parçalarla yapılan kombinasyonda 88'den ucuz oluyor zaten ama.

@Lorien, hayır oyunda eşit dedim iş odaklı olunca aralarında iki kat performans farkı var.
RAM konusunda fikrim yok ama SSD fena değil bence.

Sırf aradaki iş performansı farkı için tercih edilir.

Oyun oynayan birisi olsaydı 9700X daha mantıklı olabilirdi.

Aradaki iş performansı iyi olsa da 250k yerine 245kf daha iyi bir tercih olmaz mı 4.000 TL daha ucuz ve performanslarında acayip bir fark yok diye yorumladım ben sizin fikriniz nedir?

@Lil Moresad, hayır var.
Genel performansın yanı sıra 250k dahili ekran kartlı olduğu için quiksync destekliyor 3D işlerinde bu sana daha çok katkı sağlayacak.
4000BIN TL bence vermeye değer ne de olsa işlemci dediğin yıllar boyu kullanılır almışken iyisini al.

@Lil Moresad, hayır var.
Genel performansın yanı sıra 250k dahili ekran kartlı olduğu için quiksync destekliyor 3D işlerinde bu sana daha çok katkı sağlayacak.
4000BIN TL bence vermeye değer ne de olsa işlemci dediğin yıllar boyu kullanılır almışken iyisini al.

Peki neden bu attığınız siteden topluyorum parçaları tek tek alsam daha ucuz olmuyor mu?