Techh

Uzman
Yer
Ekzosfer
Merhaba.

Bir yakınıma, bütçe 85000 TL olacak şekilde bir sistem satın alacağız. (Bütçede esneme payı bulunmamakta.) Sistem, sadece oyun amaçlı kullanılacak.

Yaklaşık 2 ay önce, 65000 TL bütçede aşağıdaki sistemi alacaktık ancak ertelemek zorunda kaldık. Bütçeyi de güncelledik. Güncel olarak düşündüğümüz sistemleri aşağıda bulabilirsiniz.

İlgili sistem: https://www.gaming.gen.tr/urun/7361...c-16gb-32gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ (BitFenix Ceto Premium Edition kasa güncellemesi ile)

Diğer seçenekler:

https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...x-32gb-ddr5-1tb-nvme-m2-ssd-oem-paket-p-56254
(Ryzen 7 9700X, MSI PRO B650M-B, WD Blue SN5000 2TB, NZTX H5 FLOW BLACK güncellemesi ve dışarıdan, aynı model olmak üzere 16 GB ram takviyesi.) Ortalama 80.000 TL.

(Ryzen 7 7800X3D, Patriot Viper Venom 32 GB, WD Blue SN5000 2TB ve DeepCool LE520 240mm Sıvı Soğutucu güncellemesi)
82.353 TL.

Son düzenleme:
@Techh, hazır sistem şart mı?

Linkini bıraktığınız sistemlerden "PC HOCASI-GG15" en mantıklı seçim denebilir. Kasayı Ceto yerine VG4202FLA ile değiştirin.

2. Sistemde bulunan B650M-B anakartı direkt eleyin zaten.

3. Sistem ise GG15'e kıyasla daha geri kalıyor.

Maalesef evet.
Linkini bıraktığınız sistemlerden "PC HOCASI-GG15" en mantıklı seçim denebilir. Kasayı Ceto yerine VG4202FLA ile değiştirin.

2. Sistemde bulunan B650M-B anakartı direkt eleyin zaten.

3. Sistem ise GG15'e kıyasla daha geri kalıyor.
GG15 özelinde bahsettiğiniz kasa, PSU açısından güvenilir midir ?

Diğer sistemlere daha yakındım. Sebepleri şu şekilde sayabilirim: Kasa/PSU, marka açısından; SSD, 2TB olması sebebiyle depolama açısından; RAM, CL30 olması sebebiyle stabilite açısından daha fazla güven veriyordu.
Çok ilgili olduğum bir alan değil dolayısıyla yanıldığım yerler de olabilir elbette.
Başka hazır sisten önerilerine de açığım.

@Techh, GG15'in RAM'i kötü değil, kabul edilebilir.

Diğer 2 sistem şu şekilde alınabilir;
Screenshot_20251221_202800_Samsung Internet.webp Screenshot_20251221_202919_Samsung Internet.webp

@Techh, GG15'in RAM'i kötü değil, kabul edilebilir.

Diğer 2 sistem şu şekilde alınabilir;
Benim düşündüğüm konfigürasyonlar ile kıyasladığımda, en temel fark anakart seçimleri. Sistemlerde, stok olarak yer alan veya benim seçtiğim anakartlar, neden değiştirilmeli ? Merak ettiğim için soruyorum.

Son olarak CL34 kit, özellikle stutter özelinde ve stabilite sorunu yaşatır mı emin olamadım. Sonradan RAM değişikliği zor olacağı için biraz tedirginim.

Son düzenleme:
@Techh, kasa hakkında söyleyebileceğim tek şey üst tarafa 360mm sıvı soğutma takılamıyor olması. Onun harici diğer kasalardan farkı yok.

CX750 bomba değil, ortalama bir PSU.