Bütçe
85.000 TL
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım, tabiİ ki dediğiniz gibi. Bu anakart ileriye dönük yükseltme sağlar, değil mi?

GIGABYTE B850M FORCE 9600MHz (OC)

Şu an için aldığınız 16GB RAM'e ek ileride aynısından bir tane daha alırsanız uzun bir süre ellemenize gerek kalmaz zaten.

İllaki upgrade ederim derseniz de mimari değişmediği sürece "oyun" konusunda sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Bu, WI-FI versiyonu değil bu arada.

Şu an için aldığınız 16GB RAM'e ek ileride aynısından bir tane daha alırsanız uzun bir süre ellemenize gerek kalmaz zaten.

İllaki upgrade ederim derseniz de mimari değişmediği sürece "oyun" konusunda sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Bu, WI-FI versiyonu değil bu arada.
Çok fazla parça baktığım için karıştırdım hatırlatmanızı rica ederim. Hangi anakart için demiştik dahili Wi-Fi 6e veya Wi-Fi 7 bulunan?

Dahili Wi-Fi'siz ile yuvarlama hesabı 1.000 lira var antenleri arttığımda çok çok ucuzlar ama sizin öneriniz var mı? Ayrı almak istesek?

Yani B850M-K + uygun/kaliteli bir WI-FI adaptörü alınabilir.
WI-FI modülü olmayan Force'yi alırsanız ona ek alacağınız adaptörle WI-FI versiyonuna yaklaşıcak zaten.

PSU'suz kasalar ile PSU'lar arasında ciddi az fiyat farkı var buna rağmen PSU + kasalı almaya gerek var mı sizce? Ya da ikisi de zaten bulunması gereken parçalar mı?

Yani B850M-K + uygun/kaliteli bir Wi-Fi adaptörü alınabilir.
Wi-Fi modülü olmayan Force'yi alırsanız ona ek alacağınız adaptörle Wi-Fi versiyonuna yaklaşacak zaten.

PSU'lu kaslardaki Psu'nun markası çok dandik olur mu fiyat avantajı var birlikte alınca ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
PSU'lu kaslardaki Psu'nun markası çok dandik olur mu fiyat avantajı var birlikte alınca ne düşünüyorsunuz?

Seçtiğiniz kasaya bağlı.

https://share.google/pex1XbNbrhrLwbL7n
Mesela bunlar bundle için kabul edilebilir düzeyde/biraz üstünde modeller. Segotep Gen5 PSU'ya sahip böylece dönüştürücüsüz kullanabilirsiniz. Vento'nun şçinde de Hyper K Pro var, fanı 2-3 yıla cortlayabilir, harici fena değil.

Seçtiğiniz kasaya bağlı.

https://share.google/pex1XbNbrhrLwbL7n
Mesela bunlar bundle için kabul edilebilir düzeyde/biraz üstünde modeller. Segotep Gen5 PSU'ya sahip böylece dönüştürücüsüz kullanabilirsiniz. Vento'nun şçinde de Hyper K Pro var, fanı 2-3 yıla cortlayabilir, harici fena değil.
Cortlama kısmı neden olur tam olarak anlayamadım. Birde bu tip hem 7 fanlı hem şık kasaların ne eksiği olur?