Elite olanı boş verin direkt. Pro olan model ve ROG olana bakalım. Birisi B850, diğeri X870 ama direkt çipset farklılıkları var.
Anakartlarda önem verdiğiniz şeylere göre de değişir, benim için VRM Setup'ı ve dereceleri önemli. Onun dışında hemen hemen hepsi en güncel modellerine yüklü miktarda port ve SSD yuvası koyuyorlar zaten. B850'de 16+2+2 90A bir VRM Setup'ı mevcut, Aorus Pro'da ise 16+2+2 80A bir setup var. İkisi de günün sonunda sizin için çok çok yeterli. Uzun vadede soğutma kısmı daha önemli.
Eki Görüntüle 171953
ROG burada ortalama 62 derecelik bir VRM sıcaklığı sunmuş.
Eki Görüntüle 171957
Aorus ise 54 derece, elbette testi yapanlar farklı yerler o yüzden oda sıcaklıkları bile incelemelerde değişkenlik gösterebilir. Fikir vermesi için ilk testin yapıldığı yerde
X870 Elite'in VRM Temp'i 65 derece (en altın bir altında, ekran görüntüsüne sığmamış), ilk yerde ise 54 derece olarak görünüyor. Yani iki yerdeki veride de ROG olanın VRM'ler daha sıcak. Bu fark çok büyük değil ama fark farktır. Kullanılan MOSFET'ler falan iki modelde de epey kaliteli bu arada.
BIOS hususunda ne derecede fark var bir bilgim yok, muhtemelen ikisi de ortalamanın üzerinde bir deneyim sunuyordur. İki anakart da epey başarılı segmentine göre ama B850 Chipset'e gidip 18000 TL para verir miydim? Kesinlikle hayır.
Evet sonuç olarak çok yüksek ihtimalle Aorus Pro alırdım ama ROG alasınız varsa da alın geçin yani çok önemli değil zaten bütçe sorununuz yok. Hangisini alırsanız alın üzmez.