Elinize ağzınıza sağlık çok saolun hocam . Bilgilenmiş oldum az çok. Anakart konusunu tekrar araştıracağım.
Dediğim şeylere dikkat ederek kullanırsan, dediğim RAM'leri alırsan 2 tane, BIOS güncellersen, problem yaşama şansın sıfır. Yine de sen karar vereceksin. ROG hep x2'dir, sana ekstra faydası yok. Overclockçu değilsin, ben kendim olsam belki alırdım X870E Apex, X870E Hero falan. Sen alırsan kasanın içinde bomboş yatacak bu kartlar. Overclockçuların düşünmesi gereken şeyler bunlar.

Bilgisiz, bilinçsiz insan çok var. Herkes bir şey diyecektir, çok kafan karışır. Bu saatten sonra kimseye bir şey sorma, ne alırsan al memnun kalacaksın, zaten bu çip için gereksiz bu kartlar. Overclock ile de uğraşmıyorsun. BIOS sürümleri ile MSI sıkıntıları da giderildi, ASUS ile farkı yok, altını basa basa söyledim. Sadece ASRock bu çipleri yaktı, sonra onu da düzelttiler. ASRock o yüzden önermiyorum, kabul edilemez bu çünkü.

Kim ne yazmış tam olarak olumsuz, ben bu sektörün içindeyim. BIOS update yapacaksın son sürüme, sonrasında sana 2x16 XPG atmıştım 6000 CL30, 2 tane ondan tak buna, sorunsuz kullan. Kimseye aldanma, boşuna paranı çar çur etme. Vade farksız 9 taksit al geç bunu bu fiyattayken, bir daha bulman çok zor bu fiyatlara. Benim kartım ASUS şu anda, hiçbir farkı yok. @Krmm

Ben tavsiye ediyorum bunu almanı, hiçbir problem de yaşamazsın. BIOS güncelle, sonrasında EXPO aktif et, bu kadar. Sıfır sorun. Sorun çıkarsa ben senden kartı alacağım, buraya konu aç tekrar, o kadar iddialıyım bu konuda :D

X870 oturtamadı MSI ilk çıktığında, 15 tane Beta BIOS vardı, 6 aylık süreç sonucu sıkıntılar giderildi, problem yok şu anda. Aylar oldu o sorunlar biteli. 10 numara kart bu, hem de bu fiyata, rakibi yok şu anda. @Krmm
MSI markasının yanından bile geçilmemeli.

Aynen öyle , saldım MSI markasını hocam.

2 seçenek var önümde şuan

Asus rog b850E
Gigabyte x870E AORUS PRO

İkisi de aynı fiyat 18.000 Tl

Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
Ben Gigabyte'çıyım aga. :)

X olması daha hoş olur sanki biliyorum ihtiyacın yok ama ASUS'un da kalitesini biliyoruz işte. Yine de ikisi arasında net Gigabyte alırdım şahsen.

MSI markasının yanından bile geçilmemeli.
Sorunlar düzeltildi, eski sorunlardan bahsediyorsanız. Hiçbir markanın birbirine üstünlüğü yok şu anda. Overclock ile uğraştığım halde bunu söylüyorum. Videoyu da attım, adam 8000 CL30 kullanıyor o kartta MSI.

Aynen öyle , saldım MSI markasını hocam.

2 seçenek var önümde şuan

Asus rog b850E
Gigabyte x870E AORUS PRO

İkisi de aynı fiyat 18.000 Tl

Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
Aorus Pro al, o fiyata gerçekten çıkacaksan, B850 anlamsız olur. Aralarında anlamlı fark olmasa da X870E almak varken B850 alınmaz yani.

@Piyoxy06 Nerenden anladın acaba, dislike atan adamlara bak, daha AM5 platformu ne, ondan bihaber.

8000 CL30 kullan, ondan sonra gelip dislike at, daha anlamlı olur.

Adam ısrarla Q-Code istiyorum diyor, ya Aorus alacak ya da Tomahawk. 20K bütçeye niye B850 alsın, enayi mi bu adam?

Hynix çip al CL önemli değil demişsin, 5600'lerden kaç tanesi Hynix, piyasadan alıp tek tek baktın mı, overclock yapabılecek mi ya da bu adam? 6000 CL30 alıp geçmesi lazım, ağzı olan konuşuyor. Tecrübeniz yoksa fikir belirtmeyin ya da haddiniz olmadan dislike atmayın. EXPO açıp geçtiğin çok belli.

Son düzenleme:
Sorunlar düzeltildi, eski sorunlardan bahsediyorsanız. Hiçbir markanın birbirine üstünlüğü yok şu anda. Overclock ile uğraştığım halde bunu söylüyorum. Videoyu da attım, adam 8000 CL30 kullanıyor o kartta MSI.

Yani, benim dilim çok yandı MSI ürünlerinden, sadece anakart için konuşmuyorum tabii. Yine de önermem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani, benim dilim çok yandı MSI ürünlerinden, sadece anakart için konuşmuyorum tabii. Yine de önermem.
Hepimiz tatlı dilliyiz, ama bu dislike olayını sevmiyorum, agresyona gerek yok. Bak sen demişsin MSI şöyle böyle sevmem, ben de açıklamamı yaptım, sana gerekçe sundum. Sen de yine aynı şekilde güzel bir üslupla bana cevap vermişsin. Kişisel tercihlere saygı duymak gerekir.

MSI X870 Tomahawk sistemim vardı 7800X3D, tam olarak 1 yıl önce bu tarihten, 1 ay içinde tüm sistemi dağıttım, aylarca garantilerde uğraştım, sebebi neydi, 15 tane Beta BIOS çıkarmasaydı MSI'in, X870 çipseti 6 ay önce sürdü adamlar piyasaya, yetiştiremediler yazılım olarak. X870E Godlike alanlar bile iade etmişti. Ama şu an böyle bir sıkıntı var mı, yok. Benim de belirtmek istediğim bu. @VENGEANCE ANGEL

Oradan bakmayı da Nebi'den öğrendiniz de, neyse :D M-Die dandik RAM'ler ile 6400 c26 günlük kullanan bir kişiye bu önerileri vermen saçma. Ben kitabını yazdım bu işin. O baktığın QVL List %100 gerçeği yansıtmıyor, 5600 frekans, 3 farklı çip üreticisi de çıkabilir, hiçbir zaman emin olamazsın.

1755002655875.webp

Saygı her şeyden önce gelir. Kimse kimsenin bilgisinden mesul değil, önerini tavsiyeni yap, kimsenin bir şey dediği yok. Ama karşındakinin ne işle uğraştığını bilmeden ona laf atmak iyi bir şey değil. 6400 1:1 açtığım dediğin kim bilir nasıl açtın, açtığını zannediyorsun. Stabil bile olamazsın yaz sıcağında.

Beyler tartışmaya hiç gerek yok. Hepimiz eminim ki yaşı büyük olgun insanlarız. Saygıyı bozmaya gerek yok.

Konuya dönersek , eğer 18 bin civarına B serisi bir anakart almak mantıksız ise yani Asus rog dan bahsediyorum. O halde gigabyte aorus pro almak dışında seçeneğim kalmıyor. Çünkü cidden MSI firmasını Allah kahretsin, 2 senedir beni çileden çıkardı.

Son sözleriniz nedir belirtin rica ediyorum. Ona göre karar verecem.

Beyler tartışmaya hiç gerek yok. Hepimiz eminim ki yaşı büyük olgun insanlarız. Saygıyı bozmaya gerek yok.

Konuya dönersek , eğer 18 bin civarına B serisi bir anakart almak mantıksız ise yani Asus rog dan bahsediyorum. O halde gigabyte aorus pro almak dışında seçeneğim kalmıyor. Çünkü cidden MSI firmasını Allah kahretsin, 2 senedir beni çileden çıkardı.

Son sözleriniz nedir belirtin rica ediyorum. Ona göre karar verecem.
İkisi de üzmez, B850 tepe modelidir o model, Aorus avantajı X870E çipset olmasıdır. İkisinde de Q-Code mevcut. Zaten render ile uğraşmayacaksın diye hatırlıyorum. Kişisel tercihe giriyor. Birebir aynı bütçede Gigabyte mantıklı geldi bana. ASUS gereksiz pahalı çünkü o segmente göre.

Bir de PCB Layer kavramı var, Gigabyte'da bu 6-Layer, ASUS'ta 8, çok önemli mi, hayır. Overclock ile uğraşmayacaksın, Render yapmayacaksın, saf oyun için önemsiz bu detaylar. @Krmm