Açıkçası cidden gönlümde Asus rog sevgisi yatıyor. Monitörüm Asus rog 4k oled mesela. Bu markaya ve rog ürünlerine hastayım. Ama b850 çipset olmasından ötürü bu parayı veresim gelmiyor. Lakin Asus rog olduğu için de alasım geliyor. Bütçeyi 25 bine çıkarıp Asus rog x870E-E de alabilirim ama çok gereksiz olur. Bilmiyorum valla çok kafam karışık hocamİkisi de üzmez, B850 tepe modelidir o model, Aorus avantajı X870E çipset olmasıdır. İkisinde de Q-Code mevcut. Zaten render ile uğraşmayacaksın diye hatırlıyorum. Kişisel tercihe giriyor. Birebir aynı bütçede Gigabyte mantıklı geldi bana. ASUS gereksiz pahalı çünkü o segmente göre.
Bir de PCB Layer kavramı var, Gigabyte'da bu 6-Layer, ASUS'ta 8, çok önemli mi, hayır. Overclock ile uğraşmayacaksın, Render yapmayacaksın, saf oyun için önemsiz bu detaylar. @Krmm
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Kabaca böyle bakabilirsin. Üzmez ikisi de, niye aldım tüh vah demezsin yani ama fiyatlandırma absürt şu anda.Açıkçası cidden gönlümde Asus rog sevgisi yatıyor. Monitörüm Asus rog 4k oled mesela. Bu markaya ve rog ürünlerine hastayım. Ama b850 çipset olmasından ötürü bu parayı veresim gelmiyor. Lakin Asus rog olduğu için de alasım geliyor. Bütçeyi 25 bine çıkarıp Asus rog x870E-E de alabilirim ama çok gereksiz olur. Bilmiyorum valla çok kafam karışık hocam
X870E-E İncehesap Gaming'de 20K'ya satılmıştı 1-2 hafta önce, öyle bir şey kovalayacaksın o zaman. B850 çipset olması, onu X870E'den daha kötü yapmıyor, giriş-çıkış M2 portları vesaire değişiyor işte, bunları kullanmayacaksan anlamı yok. Bir de X870E olmasından ötürü 2 çipset var, B850 tek çipset. Genelde yayıncılar ya da tüm portları dolduranlar E çipset tercih eder. Lane sayısı fazladır bu kartların, sebebi o. PCIE Lane sayısı.
Hocam bu attığınız görsellere baktım ben. Asus olan 90 amper , gigabyte 80 amper . İkisi de 20 faz. Asus daha iyi yani.Eki Görüntüle 172762
Eki Görüntüle 172774
Kabaca böyle bakabilirsin. Üzmez ikisi de, niye aldım tüh vah demezsin yani ama fiyatlandırma absürt şu anda.
Sadece VRAM sıcaklıkları konusunda Asus 62 derece falan gigabyte 54 derece.
İşte iki tarafın da kendince artıları var. Ama marka olarak Asus rog istiyorum. Çipset olarak da gigabyte
Kısacası iki ucu bklu değnek.
Aslında hocam anakartın üstündeki hiçbir portu kullanmıcam biliyor musunuzEki Görüntüle 172762
Eki Görüntüle 172774
Kabaca böyle bakabilirsin. Üzmez ikisi de, niye aldım tüh vah demezsin yani ama fiyatlandırma absürt şu anda.
X870E-E İncehesap Gaming'de 20K'ya satılmıştı 1-2 hafta önce, öyle bir şey kovalayacaksın o zaman. B850 çipset olması, onu X870E'den daha kötü yapmıyor, giriş-çıkış M2 portları vesaire değişiyor işte, bunları kullanmayacaksan anlamı yok. Bir de X870E olmasından ötürü 2 çipset var, B850 tek çipset. Genelde yayıncılar ya da tüm portları dolduranlar E çipset tercih eder. Lane sayısı fazladır bu kartların, sebebi o. PCIE Lane sayısı.
Yani 1 tane SSD takacam , USB lerle işim yok. Açacam kasayı oyun oynucam ve kapatıcam. Bu yüzden anakarta çok para veresim gelmiyor. Tek istediğim q code olması.
- Makaleler
- 1
Amper önemi çok yok, dedim ya, X870E Taichi saf CPU besleyen 24 faz var, yancıları saymıyorum, onlar SoC+Misc besliyor ya da yedek olarak tutuluyor ani yük altında. Taichi 110 amper 24 faz kabaca diyelim, Taichi bizzat yaktı mı bilmiyorum ama ASRock kartlarda BIOS update ile çipler yandı, bir sürü kişi uğraştı. Aynısını MSI X870 ilk çıktığında da yaşandı, sonra bir şekilde üstünü kapattılar, yok yanlış monte etti, yok bilmemne. Bir şekilde üstü kapatıldı her zamanki gibi.Hocam bu attığınız görsellere baktım ben. Asus olan 90 amper , gigabyte 80 amper . İkisi de 20 faz. Asus daha iyi yani.
Sadece VRAM sıcaklıkları konusunda Asus 62 derece falan gigabyte 54 derece.
İşte iki tarafın da kendince artıları var. Ama marka olarak Asus rog istiyorum. Çipset olarak da gigabyte
Kısacası iki ucu bklu değnek.
B650E-E falan da alabilirsin Vatan 14K satıyor, eski çipset diye bir şey yok, B650E çipset o da, ve Gen5 PCIE slotu var, M.2 de aynı şekilde. Eski kafasından biraz çıkmak lazım, f/p olarak bakmak lazım olaya, onda da Q-Code var.
VRM mosfet sıcaklıkları çok önemli değil senin için, Render yapmayacaksın dediğim gibi, 3-5 derece önemsiz o testlerde gösterilen, zaten kasa içi hava akımına kadar çok şey etkiler bunu. Renderci, overclockçu dert eder 24 saat PC %100 yüke sokanlar yani.
B650e de Olabilir bir bakayim hocam ona da.Amper önemi çok yok, dedim ya, X870E Taichi saf CPU besleyen 24 faz var, yancıları saymıyorum, onlar SoC+Misc besliyor ya da yedek olarak tutuluyor ani yük altında. Taichi 110 amper 24 faz kabaca diyelim, Taichi bizzat yaktı mı bilmiyorum ama ASRock kartlarda BIOS update ile çipler yandı, bir sürü kişi uğraştı. Aynısını MSI X870 ilk çıktığında da yaşandı, sonra bir şekilde üstünü kapattılar, yok yanlış monte etti, yok bilmemne. Bir şekilde üstü kapatıldı her zamanki gibi.
B650E-E falan da alabilirsin Vatan 14K satıyor, eski çipset diye bir şey yok, B650E çipset o da, ve Gen5 PCIE slotu var, M.2 de aynı şekilde. Eski kafasından biraz çıkmak lazım, f/p olarak bakmak lazım olaya, onda da Q-Code var.
- Makaleler
- 1
14K diye biliyorum o model, al gitsin çok da düşünme. Sırf Q-Code istiyorsun diye fiyat bu kadar yükseldi, yoksa 8-10K bandına kapatmak lazım bu mevzuyu aslında. Bütçeyi diğer parçalara aktarmak lazım oyun için.
@Krmm Bu arada Gigabyte bu modelini düşündün mü, X870E Pro olması çok gereksiz senin için.
Q-Code için bunlar var, lüks kaçıyor bu biraz.
Valla şu 14 binlik Asus daha mantıklı gibi. Öbür attığınız gigabyte aorus elite ne kadar iyi olsa da kimse önermedi onu. VRm sıcaklığı çok yüksek alma dediler. O.c ile işim yok ama yinede böyle bir ürün alasım gelmedi.14K diye biliyorum o model, al gitsin çok da düşünme. Sırf Q-Code istiyorsun diye fiyat bu kadar yükseldi, yoksa 8-10K bandına kapatmak lazım bu mevzuyu aslında. Bütçeyi diğer parçalara aktarmak lazım oyun için.
@Krmm Bu arada Gigabyte bu modelini düşündün mü, X870E Pro olması çok gereksiz senin için.
Q-Code için bunlar var, lüks kaçıyor bu biraz.
- Makaleler
- 1
Böyle diyenler büyük ihtimal işten çok anlamıyor dediğim gibi. Ağzı olan konuşuyor. Bu forum için söylemiyorum, geneli böyle. Bırak 65 derece olsun VRM. 24 saat Render mi yapılacak bu makinada anlamadım kiValla şu 14 binlik Asus daha mantıklı gibi. Öbür attığınız gigabyte aorus elite ne kadar iyi olsa da kimse önermedi onu. VRm sıcaklığı çok yüksek alma dediler. O.c ile işim yok ama yinede böyle bir ürün alasım gelmedi.
O halde aorus elite modelini tekrardan bir düşüneyim hocam. Dediğiniz gibi oyun oynayıp kapatacam sistemi. Sorun olmaz sanırım.Böyle diyenler büyük ihtimal işten çok anlamıyor dediğim gibi. Ağzı olan konuşuyor. Bu forum için söylemiyorum, geneli böyle. Bırak 65 derece olsun VRM. 24 saat Render mi yapılacak bu makinada anlamadım kiBilmiyor adamlar direkt yani, VRM sıcaklığı nedir, ne işe yarar, kaç derecede sorun yaratma potansiyeli var vesaire. Kafaya takman gereken bir durum yok, kasa içi hava akımın zaten iyi olacaktır, böyle bir sisteme. Kasanın içini hiç havalandırma, en iyi model yine VRM sıcaklığı olarak fırlar, ne yaparsan yap. Yaz sıcağındayız bir de.
- Makaleler
- 1
Tabi ki olmaz, niye olsun. Sana bu tavsiyeyi verenler, PBO'dan +200 -30 hatta bir tık uçarak -50 verip, Cinebench sonucunu kıyaslayanlar. Böyle bir şey yok yani, mantık dışı. Yazın +200 vermek de mantık dışı, sıcaklığı 10-15 derece artırıyor, onu geç eğer -20 falan stabil değilse crash, donma, mavi ekran hepsini yapar. Sistemini bozar zaman içinde, tekrar format atmak zorunda kalırsın. Çoğu kişi farkında olmaz bunların.O halde aorus elite modelini tekrardan bir düşüneyim hocam. Dediğiniz gibi oyun oynayıp kapatacam sistemi. Sorun olmaz sanırım.
Bozar dediğim fiziksel anlamda bozma yok, dosyaları corruptlıyor. @Krmm
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
ASUS ROG Astral RTX 5080 beyaz modeli için stok beklenmeli mi?
- slakdvsvroowvwc18347