9.000 TL bütçede Corsair Vengeance RGB Pro 2x16 3600 MHz RAM alınır mı?

Bütçe
9.000 TL

cansxxr

Yetkin
16 GB RAM kullanıyorum, 2x8 olarak XPG kullanıyorum fakat yetersiz kaldığını düşünüyorum, bu yüzden değiştireceğim. İkinci el bakıyorum; 8.000-9.000 TL, RGB iyi marka RAM'ler var. Sizce bu RAM alınır mı? Yoksa başka bir RAM mi bakmamı önerirsiniz?

Amaç dümdüz kullanmaksa modelin önemi yok lakin azıcık elimi dokundurup OC yaparım diyorsan RAM çipine bakmalısın.

Bunun dışında Corsair Vengeance RGB Pro ve diğer Corsair RAM'lerin 3600-18 versiyonları ağırlıklı olarak Micron B-Die veya Samsung C-Die içeriyor, 3600-16 versiyonları ise Micron E-Die veya Hynix CJR içeriyor. Nadiren de olsa 3600-16'dan Samsung B-Die çıkıyor ama bu çok düşük ihtimal.

3600-18 Corsair RAM'lerin Micron B-Die çiplilerinde genelde sorun oluyor, bad-bin olmasının üstüne Micron B-Die'ın da giriş seviye bir çip olması birleşince ortaya MemTest86 veya TestMem5 hataları çıkabiliyor.

O zaman 18 versiynuna bakmalıyim mi diyorsun. Hangisini önerirsin veya bir RAM önerin var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…