laucsbscrytesxd
Çalışkan
Selamlar arkadaşlar,
Bir süredir içinde bulunduğum karamsar ruh halinden ve ekonomik sıkıntılardan dolayı biraz dertleşmek, bir yandan da yol haritamı netleştirmek için bu konuyu açıyorum. Şu an yaklaşık 92 bin TL civarında bir kredi borcum var. İşsizlik ve biriken faizler derken kendimi resmen bir çıkmazın içinde, "genç bir ihtiyar" gibi hissetmeye başlamıştım.
Ancak bir yerden başlamam gerektiğinin farkındayım. Önümde bir taşınma süreci var ve bu süreçle birlikte kendimi zorlayarak aylık 35.000-40.000 TL gibi bir ödeme yapmayı planlıyorum.
Sizlere danışmak istediğim birkaç nokta var:
Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bir süredir içinde bulunduğum karamsar ruh halinden ve ekonomik sıkıntılardan dolayı biraz dertleşmek, bir yandan da yol haritamı netleştirmek için bu konuyu açıyorum. Şu an yaklaşık 92 bin TL civarında bir kredi borcum var. İşsizlik ve biriken faizler derken kendimi resmen bir çıkmazın içinde, "genç bir ihtiyar" gibi hissetmeye başlamıştım.
Ancak bir yerden başlamam gerektiğinin farkındayım. Önümde bir taşınma süreci var ve bu süreçle birlikte kendimi zorlayarak aylık 35.000-40.000 TL gibi bir ödeme yapmayı planlıyorum.
Sizlere danışmak istediğim birkaç nokta var:
- Aylık 35-40 bin TL ödeme ile bu borç (güncel faizleri de hesaba katarsak) tam olarak ne kadar sürede tertemiz olur?
- Taşınma ve yeni bir düzen kurma aşamasında, bu borcu en hızlı şekilde eritmek için nasıl bir strateji izlemeliyim?
- Bankayla yapılandırma yoluna gitmek mi mantıklı, yoksa doğrudan ara ödemelerle ana parayı düşürmek mi?
Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.