elweald

Uzman
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Şu anda maalesef borcum çok fazla birikti ve ödeyemeyecek duruma geldim. Hem kredi hem de kredi kartı borcum bulunmakta. Tavsiyeleriniz nelerdir? Borçlarımı ödemezsem ne gibi bir süreç beni bekler? Bilgilendirirseniz yardımcı olursanız çok sevinirim.

Arkadaşlar merhaba. Şu anda maalesef borcum çok fazla birikti ve ödeyemeyecek duruma geldim. Hem kredi hem de kredi kartı borcum bulunmakta. Tavsiyeleriniz nelerdir? Borçlarımı ödemezsem ne gibi bir süreç beni bekler? Bilgilendirirseniz yardımcı olursanız çok sevinirim.

İcralık oluyorsun, avukat çalışanları seni sürekli arıyorlar. Kaç bankaya borcun var? Benim mesela 200 gibi borcum vardı kredi ve kredi kartı icralık oldum, borcum bitti.

İcralık oluyorsun avukat çalışanları seni sürekli arıyorlar kaç bankaya borcun var benim mesele 200 gibi borcum var dı kredi ve kredi kartı icralık oldum borcum bitti.

Nasıl oldu hocam o anlatabilir misin biraz?

Aylık geliriniz ve ödemeniz gerek taksit tutarı, genel toplam borç bilgileri nelerdir?

Hocam karışık biraz. Kredi 250, kredi kartı 250, esnek hesap var 200 falan.

@selimrcanli, esnek hesaplar sıkıntıya sokuyor zaten şu anda yoksa aylık gelirim 100-150 arası.

En son borcum kalmıştı diğerleri kapanmıştı 54 bin TL borcum var dı avukat 35 bin faiz indirimi yaparak 20 bin TL'ye kapattım.

Kaç gün oldu ödeme yapmadın.

Yaklaşıyor hocam. Şimdi diğer akrabama olanı ödeyeceğim esnek hesaplardan yani esnek hesaba bir 30K daha eklenecek. Öyle olunca esnek hesap limit hiç kalmayacak. Süre ondan sonra başlayacak yani ay sonu başlıyor.

@JOKER97, şu an 10K'lık bir ödeme var, o bankada tam 10K'lık esnek hesap limiti var, onu ödemeyip akrabaya ödeyeceğim. Oradan çekip yani o da başlayacak ödeme zamanı geçecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bankalar sıkıntı. Borç konusunda çok agresif davranıyorlar. Bütün mallara haciz koyuyorlar. Benim araca kısa sürede normal haciz koydular. Avukat bir şey olmaz diyordu. 1 ay geçmeden bağlamalı hacze çevirmişler. Araç çevirmede direkt bağlanacaktı. Bir şekilde ödemek zorunda kaldım.

Yazdığınıza göre aylık geliriniz varsa sıkıntı olmaz. Maaşınıza haciz koyup ayarlıyorlar. Her ay belli oranda kesinti yapıyorlar. Benim gibi vergi müvekkili esnaflara acımıyorlar. Ama icra dosyalarınız işyerinize gidecek. Haberiniz olsun. Genelde işveren ile muhatap oluyorlar.

Yaklaşıyor hocam şimdi diğer akrabama olanı ödeyeceğim esnek hesaplardan yani esnek hesaba bir 30k daha eklenecek öyle olunca esnek hesap limit hiç kalmacak. Süre ondan sonra başliacak yani ay sonu başlıyor.

İcralık olduğun zaman sıraya alıyorlar birinin borcu bittiğinde öteki başlıyor ödemeye faiz de artıyor.

Son düzenleyen: Moderatör: