90.000 TL bütçe ile laptop önerisi

Bütçe
90.000 TL
"90 bin TL'yi HP Omen için gözden çıkarabilirsiniz... Yani aslında bütçenin nereden baksan 90 bin TL'nin 20 bin TL'si heba oluyor.
5070 alınmaması gereken bir GPU."
Bak kardeşim, ben burada ne yazmışım. Sen fiyasko demişsin. Devamını okusaydın oradaki mesajımı yazma sebebini de açıklamışım. 100 bin TL'yi gelip de 8 GB 5070'e yatırıyorsan sırf Legion ve ROG diye ben senin bilginden şüphe ederim. ASUS ROG ve Lenovo Legion olması sadece kasa kalitesi olarak öne çıkarır. Sen marka ismine fazladan para vermek istiyorsan tamam. G-Sync olmaması kötü olabilir, MSI TITAN modelinde G-Sync var mı? Yok. Bana bunu açıkla. Olması güzel ama olmaması öldürmez, 300 Hz panel olan bir cihazda zaten takılma olsa da diğerleri kadar fark etmez.
5070 parasına RTX 5070 Ti alabilirken kim neden 5070 alıyor, bana mantıklı bir sebep söyle. Diğer cihazlar yanıyor mu, patlıyor mu? Hayır. Ayrıca yazdığım "90.000 TL gözden çıkarabilirsiniz..." Üç nokta ne anlama geliyor bana bunu da açıkla?
Yani sırf premium ürün diye düşük donanım almak ne kadar mantığa sığabilir.

Burada gayet net açıkladım, mesajı dikkatli okusan yazdıklarıma "fiyasko" deme hakkını kendinde görmezdin.
hem performans hem kalite odaklı ürünler olması gerekir.
Mesajın kendinle çelişiyor, dediğin gibi olması için 90.000 TL'den 150.000 TL'ye çıkmak gerekir. Çünkü hem performans hem kalite olan ASUS ROG Lenovo Legion'lar 150 bin TL'den bile fazla.
100 bin verilen cihazda bile bir şeyler kısmak gerekir. Attığın cihazlar kalite olarak güzel ama 5070 Ti performansı ile yarışamaz. İnsanı yorar Quad HD ekranda 8 GB VRAM.
HP markasında cihaza kendin bile bakım yapabiliyorsunuz, yanlış yazmışsın. HP her türlü müdahaleye cihaz bozulmadığı sürece izin vermekte. Anlattığın marka Acer.
Bu mesajda resmen fanboyluk. Donanıma değil markaya bakmak resmen. Asus'la veya Lenovo ile sorun yaşayanlar say say bitmez.

@mortem.dll, @TANTUNICIK Yazdığım mesajlar mı anlaşılmıyor? Yoksa ben mi yanlış bilgi hakkında konuşuyorum.
Kendim ile ilgili konuyu baştan sona okuyup eleştiri yapıyorum ama hâlâ 5070 Legion almanın mantığını çözemedim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…