"90 bin TL'yi HP Omen için gözden çıkarabilirsiniz... Yani aslında bütçenin nereden baksan 90 bin TL'nin 20 bin TL'si heba oluyor.Ben okumayı biliyorum da siz sanırım yazmayı bilmiyorsunuz, dışarıdan bakan çoğu kişi orada yazdığınız şeyden bir ima çıkarımı yapamaz çünkü tamamen gerçek anlamda yazılıp ima veya ironi içeren ek bir belirtme yapılmamış.
Parasının hakkını vermez diyorsunuz ben diyorum ki; " neden?". " okumayı bilmiyorsan cevap yazma" diyorsun, okuduğumdan gördüklerimi söyleyeyim VRAM üzerinden bilgi vermişsin bir de öznel ifadeler kullanmışsın burada insanlar senin ne güzel bulup neyi güzel bulmadığına bakmıyor sebeplere ve sonuçlara bakıyor. Attığım ürünün fiyatını hak etmemesi ve kötü yanları hakkında bilgin neyse söylersin ben de" tamam" derim. Altı üstü bir cevap vermek bu kadar zor olmamalı.
Hayır bir de parasının hakkını vermez düşüncesi sadece bir bilgisayar için geçerli değil ki ona kalırsa hiçbir dizüstü bilgisayar parasının hakkını vermiyor( Türkiye için söylüyorum kendi kendilerine anlık zam yapan firmalar var ve biri diğerinden etkilenip zincirleme fiyat yükseltiyor). Ek olarak dizüstü bilgisayarlarda alt model ekran kartı kullanımı ve G-Sync'nin olmaması uzun vadede eksidir bunu 10 yıl bir bilgisayarı kullanarak deneyimledim ekran kartı güç anlamında yeterli olsa bile NVIDIA güncelleme desteğini kestikten sonra istediğiniz oyunu oynayamayabiliyorsunuz, ekran yırtılmaları zaten mecbur oluyor özellikle optimizasyonu kötü oyunlarda kesin yaşanır.
5070 alınmaması gereken bir GPU."
Bak kardeşim, ben burada ne yazmışım. Sen fiyasko demişsin. Devamını okusaydın oradaki mesajımı yazma sebebini de açıklamışım. 100 bin TL'yi gelip de 8 GB 5070'e yatırıyorsan sırf Legion ve ROG diye ben senin bilginden şüphe ederim. ASUS ROG ve Lenovo Legion olması sadece kasa kalitesi olarak öne çıkarır. Sen marka ismine fazladan para vermek istiyorsan tamam. G-Sync olmaması kötü olabilir, MSI TITAN modelinde G-Sync var mı? Yok. Bana bunu açıkla. Olması güzel ama olmaması öldürmez, 300 Hz panel olan bir cihazda zaten takılma olsa da diğerleri kadar fark etmez.
5070 parasına RTX 5070 Ti alabilirken kim neden 5070 alıyor, bana mantıklı bir sebep söyle. Diğer cihazlar yanıyor mu, patlıyor mu? Hayır. Ayrıca yazdığım "90.000 TL gözden çıkarabilirsiniz..." Üç nokta ne anlama geliyor bana bunu da açıkla?
Yani sırf premium ürün diye düşük donanım almak ne kadar mantığa sığabilir.
Burada gayet net açıkladım, mesajı dikkatli okusan yazdıklarıma "fiyasko" deme hakkını kendinde görmezdin.90 bin TL veren 14 bin TL daha verip 5070Ti almalı ya da direkt 20 bin TL düşüp 5060 almalı. 10 fps için 60'tan 70'e geçmeye gerek yok. 5060'tan 5070Ti'ye geçerse işte o zaman hak eder parasını yüzde 50 daha fazla VRAM ve performans farkı var neredeyse.
Mesajın kendinle çelişiyor, dediğin gibi olması için 90.000 TL'den 150.000 TL'ye çıkmak gerekir. Çünkü hem performans hem kalite olan ASUS ROG Lenovo Legion'lar 150 bin TL'den bile fazla.hem performans hem kalite odaklı ürünler olması gerekir.
100 bin verilen cihazda bile bir şeyler kısmak gerekir. Attığın cihazlar kalite olarak güzel ama 5070 Ti performansı ile yarışamaz. İnsanı yorar Quad HD ekranda 8 GB VRAM.
Bana Legion serisinin CPU, GPU, RAM, SSD ve malzeme kalitesi anlamında elle tutulur ne gibi bir yanı yok madde madde açıklayabilir misiniz? VRAM'den eleştiride bulunmuşsunuz 8 GB'den fazla belleğe sahip ekran kartı olan dizüstü bilgisayarlar kaç para sizin haberiniz var mı? Sırf belleği düşük diye alt model ekran kartı olan cihaz alınmaz.
HP markasında cihaza kendin bile bakım yapabiliyorsunuz, yanlış yazmışsın. HP her türlü müdahaleye cihaz bozulmadığı sürece izin vermekte. Anlattığın marka Acer.Şu mesajınız da başlı başına bir fiyasko, ben 2024 yılında 40K'yı HP için feda ettim paramı alıp bildiğin çöpün içine atmışım sonradan fark ettim. Daha düşük özelliklere sahip ASUS laptop daha yüksek performans sunuyor bunu da eşit koşullarda eşit şartlarda test ettik daha düşük FPS aldık.
Sıcaklık değerleri rezalet, malzeme kalitesi rezalet, daha ürünün garantisi bitmeden cihazda sorunlar çıkıyor, RAM yükseltmesi yapamıyorsun kendim HP çalışanı ile görüşme sağladım adamlar bana"kapağı söktüyseniz garantiniz bozulmuştur" dedi.
Bu mesajda resmen fanboyluk. Donanıma değil markaya bakmak resmen. Asus'la veya Lenovo ile sorun yaşayanlar say say bitmez.Lafın özü paraya kıyıp bilgisayar alınacaksa üst segmentte bilinen markalardan ASUS ROG ve Lenovo Legion serisinden şaşılmamalı, en azından kullandığın bilgisayarın kalitesi bir nebze daha iyi oluyor diğerleri her halükarda kullanıcıyı yarı yolda bırakıyor kullanıcı deneyimi olmadığı için de kimse kısa vadede ürünün ne gibi sorunları var bilmiyor bilmediği halde de tavsiye ediyor. Kendini kanıtlamış markaların ürününün kullanılması yüksek meblağda harcama yapacak kişi için çok daha garanti olur o kadar parayı verip de adam ileride sırf bir RAM yükseltmesi için yetkili servis randevusu almak zorunda kalıyorsa ürün kullanıcıya değil kullanıcı ürüne hizmet ediyor demektir.
@mortem.dll, @TANTUNICIK Yazdığım mesajlar mı anlaşılmıyor? Yoksa ben mi yanlış bilgi hakkında konuşuyorum.
Kendim ile ilgili konuyu baştan sona okuyup eleştiri yapıyorum ama hâlâ 5070 Legion almanın mantığını çözemedim
Son düzenleme: