Hitap şeklinde sorun yok. Monitör bilgisayardaki en önemli 2.parça. Ekran kartından sonra monitöre abanman lazım. Her OLED birebir aynı olmasa da kullanılan panel aynıysa sonuçlar çok benzer. Qd OLED panel kullanan monitörlerin renk gamutu aynı. Kontrast oranı hepsinde sonsuz. Parlaklık modelden modele göre değişse de genelde 240-250nit. G6 OLED mesela 250nit parlaklığa sahip. Renk doğruluğu birbirinden farklı olsa da LCD panellerden çoğu zaman daha iyiler. Hepsi fabrikadan kalibrasyonlu olarak geliyor. Arada uçuk kaçık farklar görmezsin. Hız olarak yine yenileme hızları aynı ise performansları da yakın oluyor. Mesela monitors unboxed Dell AW2725DF ghosting testine MSI MPG271QRX koyuyor, çünkü neredeyse birebir aynı hareket performansına sahipler. Gri tekdüzelik testlerinde de birbirine yakın sonuçlar veriyorlar. Siyah tekdüzelik desen zaten OLED yani tam siyah gösterebiliyor. Kullanılan kaplama fark ettiriyor ama mat kaplamanında parlak kaplamanında birbirine karşı avantaj ve dezavantajları var.

Örnek 4 farklı modelin incelemesi ve hepsinde de PC puanına 9.2 verilmiş. Hepsinin üreticisi farklı. Yani OLED, OLED'dir. O yüzden takılmaya gerek yok.
Hadi OLED aldım diyelim ama her türlü bütçeyi aşacak bir yerden kısmam gerek değil mi. Ama bir yerden kıssam o parça zaten artık idarelik oluyor ki yenileme şansım olmayacak.
Eğer gerçekten de değer diyorsan[ız] OLED ve diğer panel monitörlerinin karşılaştırıldığı bir test atın.

Hadi OLED aldım diyelim ama her türlü bütçeyi aşacak bir yerden kısmam gerek değil mi. Ama bir yerden kıssam o parça zaten artık idarelik oluyor ki yenileme şansım olmayacak.
Eğer gerçekten de değer diyorsan[ız] OLED ve diğer panel monitörlerinin karşılaştırıldığı bir test atın.

Kamerada LCD paneller ekstradan parlar ama normal kullanımda da yine arada devasa fark olur.

Kamerada LCD paneller ekstradan parlar ama normal kullanımda da yine arada devasa fark olur.

Bu arada saat geç oldu, artık bugün daha devam etmek anlamsız yarın bu videoları izleyecem ve tartişmaya da ozaman devam ederiz, iyi geceler.

Ízledim hepsini. Oradan izlemekle buradan izlemek aynı farkı vermez ama gördüğüm fark sadece kontrast oranı ve ışık sızması.
Ama VA ile niyeyse okadar büyük farklar göremedim.
Beklemeye değer olabilse bile fiyatı ne kadar olcak belli değil ve bu indirimler ne zaman başlayacak?

07/09/2025
12.22

Sonunda %100 tamamladım sistemi. Ne kadar aradan 1 aydan fazla geçse de.
Sonuçlar:

•işlemci: @michaelscofield, @LH44, @Telefonunu Çıkra, @spartan(?) önerilerinizi dinledim ve İncehesap'ın gaming gecesi kampanyasından alabildim. 12.299'a meal oldu(9700X).
•Anakart: uzun bir konu gezintisinden ve açışlarından sonra bir karara vardim sonunda. @LH44, önerinizi dinledim ve Gigabyte B850 Eagle aldım. 8.399'a meal oldu.

•Ekran kartı: zaten MSI GeForce RTX 5070 gaming TRIO 31.899'a düştüğü için ilk onu almıştım. Şu anki fiyatıyla alınmaz.

•RAM: Tek ağır kazık yediğim şey buydu. Patriot viper (6000Mhz'e CL30 olan 2x16 bellekler) 4.439'a meal oldu, sonrasında 3.800'lere düştüğü oldu.

•SSD: @Telefonunu Çıkra, hayır önerdiğiniz SSD'yi alamadım. Onun yerine MSI spatinum 2TB'lık modelini aldım. 6.299'a meal oldu.

•PSU: @LH44, @Telefonunu Çıkra, ikinizi de dinledim ve o enermax'ın güç kaynağını aldım. 5.701'e meal oldu.

•soğutucu: kimsenin itirazı yoktu. Phantom spirit 120SE 1.679'a meal oldu.

•kasa: @Telefonunu Çıkra, öneri dinlendi 👍. Dark maxima V30 3.399'a meal oldu.

•Monitör: şu Samsung Odyssey G6'yi (VA) 11.690'a getirtim.

•Klavye: @LH44 önerinizi dinledim ve akko mongseek aldım. 2.318'e meal oldu. Ama sanırım yeni bir tuş takımına ihtiyacım var sesi daha toklaştırmak için.

•fare: @Telefonunu Çıkra, hayır o fareyi almadım(ATK Dragonfly A9). Çünkü 799'a glorious model-I denk getirdim.

•kulaklık: Cloud III'ü 3.047'ye getirdim.

•mouse pad: 529'a bir tane salladım işte.

Toplam: 92.500 falan.

5070TI gaming gecesiyle beraber aslında sıkışırmış ama diğer parçalardan fena düşürmem gerekirdi, sisteme güncelleme yapmaktan kaçınacağımı belirtmiştim.

Bu konuda yardım eden herkese teşekkürler. Konu busefer sahiden de KAPANMIŞTIR.

Son düzenleme: