Ve TÍ için yani birkaç FPS için ne zorladınız be abi eğer bütçeyi yükseltebilecek imkan olsaydı olurdu ama yok işte
Hayır... Pyhthon ve İnfinity modelleri ciddi rezalet. Madem düzgün bir şey alınacak o zaman en mantıklısı 32k ya MSI oluyor.
Ha MSI olmasaydı İnno3d Twin X2 öneriridim. En azından "3 fanlıyım" diyerek 2 fanlı model ile aynı RPM ve Derecelerde çalışmıyor.

Çok kalitesiz hocam. Opsiyonla adam edene kadar aynı fiyata geliyor-ki o hali ile de son dizdiğim kadar iyi olamıyor.

Az once 9700x sığdırdım. 9600X de 7600 ün daha az ısınan versiyonu gibi bir şey. Phantom kullanacak adama koymaz o da.

Yapma. B650 ve B850 temelde aynı chipset. Nebi Akgün çok güzel açıkladı bunu. Sakın sayının büyüklüğüne takılıp fazladan para bayma.
Eki Görüntüle 170748

Aman aman muazzam fark yok. S70 blade biraz daha iyi ve 300₺ den gocunmayacak kadar yüksek bir bütçe var.

PSU konusunda son dakika bir şeye takıldım... EKRAN KARTI KASAYA SIĞMIYOR :D

MSI için en az 340mm VGA (ekran kartı) uzunluğu lazım. Phantom için ise 160mm soğutucu yüksekliği.

Valla benim yardım edeceğim max şey bunlar. Daha fazlası çıkmıyor.

Sırayla gidelim:

Ekran kartı konusunda anlaştık, gideceğim, alacağım şimdi.

@michaelscofield var mı bir sorun, kanka?

Eğer anakart konusunda bu listeyi vermesen ve veren kişinin de senden sonra ikinci takip ettiğim Nebi Akgün olduğunu söylemeseydin, ikna olmayabilirdim. Bu arada zaten PCIe 5.0 hakkında çok da bilgi sahibi değilim. PCIe 3.0 ve PCIe 4.0 arasındaki fark neyse, odur dedim.

SSD'ye gelecek olursak, ne yapayım, diğerini de çok önerdiler.
Senin PSU bundle'lı kasa zort olmuş, anladık. :D

Bir de kasa bulsak, bitti iş. Bu arada monitör ve kasa konusunda hiç mi yardım edemezsin be abi, o kadar ilerledik. Hadi bakalım, ekran kartını alıyorum.

32K verilmez o karta. 5070 ısınan bir GPU değil zaten giriş seviye bir model almak pek bir şey kaybettirmeyecek.
Hocam 32k ya alınır bu arada. O model ciddi ucuz şu an. Ha lowest budget gitsek anlarım da 90k bütçe varken gerek yok ona.
Bunu normalde benden duymazsın btw. O fiyatla ne çok pahalı, ne de çok ucuz. 5070 Ti ile arasına yeterince fark koyuyor zaten.
(6,5k SSD den giriyor 👀)

@II. inSTUnBULL
Kasa olarak tekrar stoklara geldiğinden Dark Maxima V30 okeydir. Aman aman kalite bekleme sadece dev gibi.

Monitör konusunda birkaç önerim var-dı hoparlör deyince yok oldum. @2254 a paslıyorum.

32K verilmez o karta. 5070 ısınan bir GPU değil zaten giriş seviye bir model almak pek bir şey kaybettirmeyecek.
Ama sabit bir ekran kartı olacak zamanla eskimeyecek mi soğutma performansı ve sen o testlerin sıcaklıklarına bakma onlar uzun saatler süren testler değil ben belkide 12 saat boyunca yük altına bırakacam hocam :D
Yani eğer uzun süre tutarsak ısınır kabullen :D

Ve sen bence hep şöyle düşündün ki zaten önerdiğin hazır sistemden belli
"Adam alabileceği en performanslı oyun bilgisayarını istiyor"
HAYIR EĞER ÖYLE OLSAYDI ZATEN NIYE NVIDIA ILE UĞRAŞAYIM GIDER RX 9070XT ALIRIM MIS GIBI(yanlış anlama vurgu için).

Hocam 32k ya alınır bu arada. O model ciddi ucuz şu an. Ha lowest budget gitsek anlarım da 90k bütçe varken gerek yok ona.
Bunu normalde benden duymazsın btw. O fiyatla ne çok pahalı, ne de çok ucuz. 5070 Ti ile arasına yeterince fark koyuyor zaten.
(6,5k SSD den giriyor 👀)

@II. inSTUnBULL
Kasa olarak tekrar stoklara geldiğinden Dark Maxima V30 okeydir. Aman aman kalite bekleme sadece dev gibi.

Monitör konusunda birkaç önerim var-dı hoparlör deyince yok oldum. @2254 a paslıyorum.
Abi kasadan ne kalitesi :D dayanıklı olsun, Airflow'u düzgün olsun yeter ve sanırım bu forumda namı salinmiş bir sürü kişi var Berkay vardı monitör forumlarında çok gördüm, az önce attığın eleman vardi, bir de donanım arşivde gördüğüm Dr biyoloji vardı

Neyse devam etmeyecem konu sapar yoksa

Hayır neden ısınsın? XFX'in en giriş seviye modelini kullanıyorum 1 ay aralıksız acık kaldıgı oluyor 65'i hiç geçmiyor. Aralıksız 18 saat RDR oynadığımı bilirim 65'i yine gecmedi.
eğer o ekran kartı 9070XT ise XFX zaten "meta" diye biliyorum en giriş modeli bile

Beyler monitörler güzel de dahili hoparlör olsun ve hiç mi yok aklınızda
Hoparlörlü bu ikisi var.

Sinirlenmeli miyim yoksa RX6700 olduğunu düşünüp zaten ısınmaması gerektiğini mi düşünmeliyim
Bu arada o XT bile değil knk bir zahmet ısınmasın

Hoparlörlü bu ikisi var.
Müşteri hizmetlerinden yönlendirildik öyle mi :D
Bir şey diyim mi zaten bunları alacaktım ama Samsung azgınlık yaptı maalesef
Hocam sizde bakin sence bu sistemin güncel hali bu aSUS'un modeli için uygun olur mu

Sinirlenmeli miyim yoksa RX6700 olduğunu düşünüp zaten ısınmaması gerektiğini mi düşünmeliyim
Bu arada o XT bile değil knk bir zahmet ısınmasın

Müşteri hizmetlerinden yönlendirildik öyle mi :D
Bir şey diyim mi zaten bunları alacaktım ama Samsung azgınlık yaptı maalesef
Hocam sizde bakin sence bu sistemin güncel hali bu aSUS'un modeli için uygun olur mu
5070-5070 ti sisteme 2k monitör uyar.

4k olarak hoparlörlü bu var fakat incelemesi yok, bu sene çıkmış.

Benim önerim öğrenci indirimini bekleyip G6 oled'i 16.6k civarına almak. Bir kaç gün sonra tekrar başlatırlar, aylardır böyle oluyor zaten. Hoparlör şartsa G65B bu konuda daha başarılı. AQML1A da İPS olarak iyi. G6 oled>G65B>AQML1A bu şekilde öneririm.