Hydro k Pro 750 kullanıyorum.
Hydro G olursa daha iyi olur yeni aldım sistemi bende en az 10 kere elektrik kesiliyor bir şey olmadı.

Fiyatını hak eden bir PSU değil hocam.

Hydro G olursa daha iyi olur yeni aldım sistemi bende en az 10 kere elektrik kesiliyor bir şey olmadı.

Bende dandik Çin üretimi Everest vardı 20 kere elektrik gitti ona da bir şey olmadı. Genelde şansa bağlu bu. En garanti çözüm UPS.

Yok başaramadin :D
O OLED monitör de alınır diyordu
Bir de sırf 5070TÍ Alcam diye her şeyden bukadar kısmak absürt geldi bir de o modelde PNY'nin orta segment modeli uzun süre kullanimda biraz şansa bırakılmış bir şey

He ama eğer zamanla parça değiştirme olayına girecek olsaydım böyle bir şeye 👍 derdim

Ama en iyisi bütçeyi çok kasmayip 5070 almak zaten eğer zorlamaya devam edersek artık PSU'yu bile kasa ile dahili almak zorunda kalıyoz ki yine kumara giriyoz
Ama o monitör niyeyse bana bir flashback canlandırdı tanıdık geliyor ama HATIRLAYAMIYORUM.

Çevre birimleri olarak, şu arkadaştan halen dönüş bekliyorum çünkü klavye ve fareyi siyah yapmayı planlıyom farede ben yine seni tersliyor sebebi beyaz olmasından kaynaklı pislendiginde göze batmaması için

Tamam bence şöyle buluşalım:

Işlemci: R7 9700X eğer sığdırabilmeyi becerebilirsek beceremezsek R7 7700

Ekran kartı: bahsettiğim gibi okadar bir yerlerimizi yırtmaya gerek yok 5070TÌ için

Anakart: valla kararsız kaldım burada ama dinleyecem seni MSI gaming pro

SSD: dedim zaten

RAM: yine dedim

PSU: Allah kurtarsın tamam Alacam o modeli

Soğutucu: kimsenin itiraz etmedigi o model

Kasa: buluruz bir şey fanı eğer soğutma sorunu çıkarsa ekleriz

Monitör: seninkini almaya düşünmüştüm ki şu MSI'ınki Allah kahretsin dahili hoparlörü yok kulaklık takılı olmadığı zaman nasıl duyacam ben, YINE TUF YINE TUF

Çevre birimleri:

Klavye: Şu arkadaşınkine dalacam geçecem eğer renk seçeneği olup olmadığını söylemezse ben bulacam

Fare: seninki beyaz olmasa olurdu

Kulaklık: bahsettiğim gibi zaten Max DC'de konuşacam oyun oynayacam mikrofon işi olarak ne kadar kötü olabilir ki

Mouse pad: O ney, mouse tutacağı gibi bir şey mi

Özetle bizim bir monitör Bir de kasa ihtiyacımız var eğer bunlardan da başka önerileriniz olursa. Ben bu sistemi ALACAM, KÖKÜNE KADAR SÖMÜRECEM.

@michaelscofield zaten bu abimiz sayesinde bana forumlarda sana ilk cevap veren kişinin ilk cümlesi neydi diye sorulduğunda o "Baya kötü" unvanını alabilcem
Hocam şimdi son haliyle okadar kötü mü 🙃

Bu arada şuanda kimse müdahele etmezse böyle kalacak başka bir önerisi olan
Klavyede maalesef başka bir renk seçeneği yok. Fakat kendiniz değiştirebilirsiniz.

Bende dandik Çin üretimi Everest vardı 20 kere elektrik gitti ona da bir şey olmadı. Genelde şansa bağlu bu. En garanti çözüm UPS.

Hocam modelden modele değişiyor
Ama kaliteli marka bunu herkes söylüyorevet fiyat olarak tuzlu biraz.

Hocam akım korumalı priz işe yararmı koruma konusunda.

@michaelscofield Diziyorum hocam güncel hali.

9700X = 13K

Baba Phantom = 1,7k

MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi = 8,6k

MSI RTX 5070 Gaming Trio = 31,9k

Adata XPG S70 Blade 2TB = 6,5K (Battı balık yan gider 300₺ için exceria ya geçme)

Patriot Viper Venom 32GB (2x16gb) 6000Mhz CL30 = 4,5K

Kasa + PSU Bundle [MSI MAG Forge 121A B75 - A750-BN PCIE5 750W Bronze] = 4,8k

TOPLAM 71,000

Monitör olarak en kötü Lenovo Legion R24E alın. 4,5k

Kulaklık konusu okey 3,5K

Klavye konusu sende. 2500 dedim kafadan.

Mouse olarak Siyah istiyorsan şu var 1,4k. Bu da kablolu kullanılabiliyor.

Mouse pad 500

Ekipmanlara 13k dersek toplam 84K yapıyor.
Her türlü 5070 Ti koşmaya çalışırdım orası çok ap ayrı konu. Tercih meselesi @II. inSTUnBULL

@michaelscofield diziyorum hocam güncel hali.

9700X = 13K.

Baba Phantom = 1, 7K.

MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi = 8, 6K.

MSI RTX 5070 gaming Trio = 31, 9K.

Adata XPG S70 Blade 2TB = 6, 5K (battı balık yan gider 300₺ için Exceria'ya geçme)

Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL30 = 4, 5K.

Kasa + PSU bundle [MSI MAG Forge 121A B75 - A750-BN PCIE5 750W Bronze] = 4, 8K.

Toplam 71,000

Monitör olarak en kötü Lenovo Legion R25e alın. 4, 5K.

Kulaklık konusu okey 3, 5K.

Klavye konusu sende. 2500 dedim kafadan.

Mouse olarak siyah istiyorsan şu var 1, 4K. Bu da kablolu kullanılabiliyor.

Mouse pad 500.

Ekipmanlara 13K dersek toplam 84K yapıyor.
Her türlü 5070 Ti koşmaya çalışırdım orası çok apayrı konu. Tercih meselesi @II. inSTUnBULL

Sırf gaming Trio diye 5070'e o parayı vermek aşırı saçma hocam.
Ekran kartı bu olsun. 3 k bütçe açılıyor ortalama.
Klavye aula F87 veya FPS oyunları önemliyse fun60 Max. Mouseyi scyrox V8 veya V6 yaparız açılan bütçe ile. Vxe R1 iyi bir mouse değil. PSU fena değil. Onun harici alınabilir duruyor. Aslına benim tavsiyem, bu sistem.
Anakartı bayağı giriş seviye ve özelleştirme seçenekleri biraz kısıtlı. Eğer uğraşırım deniliyor ise, anakartı satıp daha düzgün bir anakart almak daha mantıklı. Bence bu sistem daha mantıklı.

Tamam şöyle buluşalım.
Artık zaten en üstteki sistemi boş verin beta hali o
Güncel sistem bu şekilde:
Işlemci: R7 9600X lakin bütçeye sığdıramadık diyelim R7 7700.
Neden mi R5 7500F değil: Çünkü sonradan sistem rahmetlileşmeye başladığı zaman 1080P'ye illaki geri döneceğim ki R5 7500F bunu kaldıramaz ve bu sistemde hep oyun oynamayacak biraz da olsa iş yükü kaldirabilmesi için R7 tercih ediyorum ki çoklu çekirdeği fazla yeterince hem de zaten rekabetçi oyunlarda çoklu çekirdek önemli.
Ekran kartı: MSI RTX 5070 gaming Trio(hatta birazdan alacağım ona göre)
Tí "zorlarsak" yapabiliriz zaten birimiz yaptı ama bir yerlerde Gambit'e gireriz mesela anakart çok da güven vermedi.
He değiştirirsin ne olacak diyenler için ben de para eeee neyse.
Anakart: Başta B850 idi şimdi B650 oldu ama hadi para kaldı diyelim 10K'ye aynı modelin B850 hali var onu alırız.
Ama şu anda karar MSI B650 Gaming Pro.
RAM: Genellikle 1-2 kişi dışında laf eden yok.
Patriot Viper 32 GB DDR5 6000MHz CL30.
SSD: Kioxia diyecektim ama abi sen niye müdahale ettin(demek ki harbiden bir şey var)
Tamam seni dinleyeceğim XPG alacağım.
PSU: Kasaya dahili almadığımız sürece şu Enermax'ın 1200W modeli olacak sanırım acaba ölecek miyim diye.
Ya da.
Kasayla bundle alacaz ama o PSU tam modüler mı nasıl bir şey.
Kasa: Karar veremedik(eğer bundle olmayacaksa) ama içimden bir ses şu Aerocool P500 modelini almamı söylüyor.
Soğutucu: Thermalright Phantom spirit 120SE.
ARGB.
Klavye: Hâla beta aşamasında ki buluruz ya.
Fare: Glorious Model O mat kablolu.
En son atılan modeli yeni gördüm ama satıcısı güvenilir mi, sonra bunun 5. tuşu nerede falan olmaz.
Kulaklık: Cloud III.
Mouse pad: Boş verin.
Güncel hali bu şekilde sonradan gelenler için.
Tartışmaya devam.
Monitör(unutmuşum): Tartışiyoruz.
Monitörler güzel de dahili hoparlör olsun ve hiç mi yok aklınızda.

Sırf gaming Trio diye 5070'e o parayı vermek aşırı saçma hocam.
Ekran kartı bu olsun. 3 k bütçe açılıyor ortalama.
Klavye aula F87 veya FPS oyunları önemliyse fun60 Max. Mouseyi scyrox V8 veya V6 yaparız açılan bütçe ile. Vxe R1 iyi bir mouse değil. PSU fena değil. Onun harici alınabilir duruyor. Aslına benim tavsiyem, bu sistem.
Anakartı bayağı giriş seviye ve özelleştirme seçenekleri biraz kısıtlı. Eğer uğraşırım deniliyor ise, anakartı satıp daha düzgün bir anakart almak daha mantıklı. Bence bu sistem daha mantıklı.

Hocam bu kasanin amacı ile bizim sistemin amacı aynı değilki bir de Palit iyidir ama o modeliyle alakalı çok da güzel şeyler duymamıştım.

ırf gaming Trio diye 5070'e o parayı vermek aşırı saçma hocam.
https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-palit-rtx-5070-infinity-3-ne75070019k9-gb2050s-192-bit-gddr7-12-gb-fiyati,988625262.html Ekran kartı bu olsun. 3 k bütçe açılıyor ortalama.
Hayır... Pyhthon ve İnfinity modelleri ciddi rezalet. Madem düzgün bir şey alınacak o zaman en mantıklısı 32k ya MSI oluyor.
Ha MSI olmasaydı İnno3d Twin X2 öneriridim. En azından "3 fanlıyım" diyerek 2 fanlı model ile aynı RPM ve Derecelerde çalışmıyor.
Çok kalitesiz hocam. Opsiyonla adam edene kadar aynı fiyata geliyor-ki o hali ile de son dizdiğim kadar iyi olamıyor.

Işlemci: R7 9600X lakin bütçeye sığdıramadık diyelim R7 7700
Az once 9700x sığdırdım. 9600X de 7600 ün daha az ısınan versiyonu gibi bir şey. Phantom kullanacak adama koymaz o da.

Anakart: başta B850 idi şimdi B650 oldu ama hadi para kaldı diyelim 10k'ya aynı modelin B850 hali var onu alırız
Ama şuanda karar MSI B650 Gaming pro
Yapma. B650 ve B850 temelde aynı chipset. Nebi Akgün çok güzel açıkladı bunu. Sakın sayının büyüklüğüne takılıp fazladan para bayma.
1754511581194.webp

SSD: Kioxia diyecektim ama abi sen niye müdahele ettin(demekki harbiden bir şey var)
Tamam seni dinleyecem XPG alacam
Aman aman muazzam fark yok. S70 blade biraz daha iyi ve 300₺ den gocunmayacak kadar yüksek bir bütçe var.

SU: kasaya dahili almadığımız sürece şu enermax'ın 1200W modeli olacak sanırım acaba ölecek miyim diye
Yada
Kasayla bundle alacaz ama o PSU tam modüler mı nasıl bir şey

Kasa: karar veremedik(eğer bundle olmayacaksa) ama içimden bir ses şu aerocool P500 modelini almamı söylüyor
PSU konusunda son dakika bir şeye takıldım... EKRAN KARTI KASAYA SIĞMIYOR :D

MSI için en az 340mm VGA (ekran kartı) uzunluğu lazım. Phantom için ise 160mm soğutucu yüksekliği.

Valla benim yardım edeceğim max şey bunlar. Daha fazlası çıkmıyor.