Yaw hocam 90.000 diyip gidip B650 de alınmaz şimdi o bütçesi olmayanlar için bir seçenek ki PNY bence okadar UZUN SÜRELER götürmez ki daha iyi alternatifler var

Ekipmanlar da zaten senin gibi kişiler tarafından öneri yani burda benim için ucuz olanı al kafası ve e-sibobcu değilim knk mouse pad'e okadar vermek bana acı çektirir lütfen okadar yatırma o şeye

Ekipman olarak fikrim aynı tek şu arkadaşın önerdiği klavye dikkatimi çekti ki eğer farklı renk versiyonu varsa dalacam ona
Sistem aslında 70K. Ekipmanlara para veriyoruz. Ben zaten öneri kısmında ekipman olarak daha ucuza gidip 5070Tİ'da alabilirsin yazdım. Tercih meselesi. Ben olsam mesela Nvidia alacak olsam şuan 5070 alıp bir sonraki jenerasyon duruma göre yeni karta geçebilirdim mesela.

Sistem aslında 70k. Ekipmanlara para veriyoruz. Ben zaten öneri kısmında ekipman olarak daha ucuza gidip 5070 Ti'da alabilirsin yazdım. Tercih meselesi. Ben olsam mesela NVIDIA alacak olsam şu an 5070 alıp bir sonraki jenerasyon duruma göre yeni karta geçebilirdim mesela.

Íşte biz para eeee neyse boş ver onu.
Biz sürekli yükseltme yapacak imkanımız olmayacak kardeşim o yüzden o modeli almıyorum ve Ultra ayar hastası değilim ki zaten sürekli hikayeli oyun oynamayacağım rekabetçi ağırlıklı ama hikayeli oyunların da oynandığı bir sistem olacak.

İşlemciyi 9700X yapabiliyorsunuz çok iyi olur. Hem daha ileriye dönük bir işlemci.

Ekran kartında, 3K fiyat farkına Max 5 derece için değmez hocam.

Anakartlar giriş seviye (daha doğrusu a serisi) olmadıkça VRM kapasiteleri her işlemciye yeterli burada değişen şey sayı ve kapasite. Kısaca açıklamak gerekirse ikş anakart düşünün, birinde 8 VRM ve her biri 90a olsun. Diğeri ise 12 VRM ve her biri 60a olsun. İkisinde de 9950X3D kullanalım. Veriler üzerinden bakılırsa 2 anakartta bu işlemciden 2 tane besleyebilir. Buradaki fark VRM'lere vinen yükte. Farkındaysanız ikisşde 720a kapasiteye sahip. Fakat 12 VRM içeren anakartta ki yük dağılımı 8 VRM'e göre çok daha iyi.

Stokları yenilenirse Patriot'u alabilirsiniz.

SSD de anlaştık zaten.

PSU'ya gelirsek. Açıkçası düşeceğine inanmıyorum. Ancak bu fiyat bandında enermax dolu dolu bir PSU'dur. Aşırı F/P.

Soğutucu üzerinde de anlaştık.

Açıkçası biraz gösteriş istiyorsanız şunu alabilirsiniz: https://www.akakce.com/bilgisayar-k...MpnYlnk9b-hG0zziibJBdSgC0Pr52ydBoCKJ0QAvD_BwE

Monitörün özellikleri için: https://www.epey.com/monitor/lenovo-legion-r27qe.html

Monitörün incelemesi:

Çevre bileşenlerinde klavye ve fareyi kablolu ve kablosuz kullanabiliyorsunuz. Kulaklığı ise dongle aracılığıyla. Şahsen mod fark etmeksizin kolay kolay kopma yaşayacağınızı düşünmüyorum. Son karar sizin. Klavyeyi beğendiyseniz, değerlendirebilirsiniz. Hem kablolu hem kablosuz desteği, hotswap desteği vs. var. Gayet güzel bir klavye.

Rica ederim. Bilgisayar işleri hobim diyebilirim. Bu yüzden bu konularda olabildiğince aktif olmaya çalışıyorum. Yazım kurallarına pek takmıyorum. İçiniz rahat olsun. 🙋

Hocam monitöre baktım da.

Şu linkte üstü körü bahsedilmiş zaten onlardan değerlendirsem bile kulağa kötü geliyor. Mesela bu monitörü alırsam üstüne ekstra hoparlörle uğraşmam lazım ki benimkinde idarelik, kulaklık takılamadığı zaman kullanilabilecek bir hoparlör var ki zaten sesi kısık ayarlarda kullanan birisiyim telefonda bile, FreeSync var ama G-Sync compatible yok, minimum nit değeri belirsiz, HDR performansı benimkinde de iyi değil ve önemsiz bence zaten, gecikme değerleri de OverDrive ayarı açıkken veriyorlar yani gecikme değerleri gerçek değil, cof sayısı için benimkini bile bilmiyorum zaten ona girmeyek.

Özetle senin monitör bilinmezliklerle dolu ve bilinen özelliklere bakınca bile iyi gelmiyor.

Son düzenleme:
Konu ilerledikçe saçma sapan şeylere sapmış. @LH44 @michaelscofield @Spartan eşliğinde noktalıyorum.
[Hazır sistemlere bakmadan sadece akakçe den referans alınacak]
Çözünürlüğü 1080p olarak baz alacağım. Kaliteli parça kullanmak zorunda olmasak 90k ya 2k monitör + sağlam ekipman sığdırılabilirdi. Ayrıca 5070 i uzun yıllar kullanmak istiyorsan 1080p çok güvenli bir alan.

13K ya R7 9700X en mantıklı seçenek. 9800X3D gereksiz pahalı.

8.7k ya şu anakart fazla fazla yeter. Gereksiz abartıldığında hiçbir şey sağlamaz anakart.

31.9k ya rakipsiz.

6.5k ile 2TB SSD'ler bir kez daha gereksiz pahalı oluşlarını kanıtlıyor. DRAM olması, stabilitesi falan sayesinde gayet okey bir model.

1.7k ya AiO lanetinden kurtulmaya değer. Çoğu 240 AiO'dan daha başarılı olması yüzünden seçiyorum. Kendime toplasam yine hava soğutmadan şaşmam.
-v2-120mm-7-x-6mm-isi-borulu-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/[/URL]
İlle de sıvı soğutma alınacaksa LT720 kıvamında bir şey lazım. O da minimum 4.8k demek. İşlemciyi tutuamadığından değil zortlamasın diye.
Daha ucuza 420mmler var ancak onu destekleyen kasa bulmak gerekiyor. Kasa konusunda görüp görülebilecek en odun insanım.

RAM olarak 32 GB'a çıkılır bu bütçede. 6000 MHz CL30 üstüne çıkmak iyi değil. 4.5k ya Patriot instalock tercih.

PSU olarak overkil in babasını fırlatıyorum. 5,7K ya bir PSU alınacaksa bu o. taş çatlasın 600w çekecek sisteme 1200w psu önermek te tam benim yapacağım bir şey.

Sadece şekli ilgimi çektiğinden seçtim başka hiçbir sebebi yok. Boyutlar tuttuğu sürece takıl kafana göre. Ben kasa için 7,6k kafadan çıkardım-ki bu kadarı bile bir tık fazla.

Mouse olarak son zamanlarda yükseldiğim

EKİPMAN
1080P lerde uzun süredir kral olan R25E için alkış alalım. 4,5k

Mikrofonu idare eden ve tek amacı ses kasmak olan kulaklık HX Cloud III : 3,5k

Mouse da son zamanlarda buna yükseliyorum. 1000-1500 aralığındaki mouse lar çok dumduma. Daha iyisi çıkabilir ancak bu da çok iyi. 1,4k

Klavye olarak bütçeyi çok daraltmamak adına şunu öenreceğim. 1,8k Daha ucuza güzel bir klavye biliyorum da RGB değil.

Bütçeyi kurtarmıyorsa PSU dan, kasadan veya belki Anakart dan kısılabilir. Bu fiyatta budget gidilmeye kalkışırsak 5070 Ti a yol gözükür gibi geliyor söylemedi demeyin.

Ekipman hariç kasa80k civarı
Ekipmana kalan bütçe10,4k civarı
Farklı sitelerden veya kampanyalardan daha ucuza kapatılabilir. 5070 Ti kullanmamak zaten bir tık koyuyor...

Son düzenleme:
Konu ilerledikçe saçma sapan şeylere sapmış. @LH44 @michaelscofield @Spartan eşliğinde noktalıyorum.
[Hazır sistemlere bakmadan sadece akakçe den referans alınacak]
Çözünürlüğü 1080p olarak baz alacağım. Kaliteli parça kullanmak zorunda olmasak 90k ya 2k monitör + sağlam ekipman sığdırılabilirdi. Ayrıca 5070 i uzun yıllar kullanmak istiyorsan 1080p çok güvenli bir alan.

13K ya R7 9700X en mantıklı seçenek. 9800X3D gereksiz pahalı.

8.7k ya şu anakart fazla fazla yeter. Gereksiz abartıldığında hiçbir şey sağlamaz anakart.

31.9k ya rakipsiz.

6.5k ile 2TB SSD'ler bir kez daha gereksiz pahalı oluşlarını kanıtlıyor. DRAM olması, stabilitesi falan sayesinde gayet okey bir model.

1.7k ya AiO lanetinden kurtulmaya değer. Çoğu 240 AiO'dan daha başarılı olması yüzünden seçiyorum. Kendime toplasam yine hava soğutmadan şaşmam.
İlle de sıvı soğutma alınacaksa LT720 kıvamında bir şey lazım. O da minimum 4.8k demek. İşlemciyi tutuamadığından değil zortlamasın diye.
Daha ucuza 420mmler var ancak onu destekleyen kasa bulmak gerekiyor. Kasa konusunda görüp görülebilecek en odun insanım.

RAM olarak 32 GB'a çıkılır bu bütçede. 6000 MHz CL30 üstüne çıkmak iyi değil. 4.5k ya Patriot instalock tercih.

PSU olarak overkil in babasını fırlatıyorum. 5,7K ya bir PSU alınacaksa bu o. taş çatlasın 600w çekecek sisteme 1200w psu önermek te tam benim yapacağım bir şey.

Sadece şekli ilgimi çektiğinden seçtim başka hiçbir sebebi yok. Boyutlar tuttuğu sürece takıl kafana göre. Ben kasa için 7,6k kafadan çıkardım-ki bu kadarı bile bir tık fazla.

Mouse olarak son zamanlarda yükseldiğim

EKİPMAN
1080P lerde uzun süredir kral olan R25E için alkış alalım. 4,5k

Mikrofonu idare eden ve tek amacı ses kasmak olan kulaklık HX Cloud III : 3,5k

Mouse da son zamanlarda buna yükseliyorum. 1000-1500 aralığındaki mouse lar çok dumduma. Daha iyisi çıkabilir ancak bu da çok iyi. 1,4k

Klavye olarak bütçeyi çok daraltmamak adına şunu öenreceğim. 1,8k Daha ucuza güzel bir klavye biliyorum da RGB değil.

Bütçeyi kurtarmıyorsa PSU dan, kasadan veya belki Anakart dan kısılabilir. Bu fiyatta budget gidilmeye kalkışırsak 5070 Ti a yol gözükür gibi geliyor söylemedi demeyin.

Ekipman hariç kasa80k civarı
Ekipmana kalan bütçe10,4k civarı
Farklı sitelerden veya kampanyalardan daha ucuza kapatılabilir. 5070 Ti kullanmamak zaten bir tık koyuyor...
Íşlemci: 👍 ama bütçeye sığdırabilirsek

Ekran kartı: 👍

Anakart: yapısına laf yok ama ne B650'miş be hocam he ama kendisi iyi zaten

RAM: 👍

SSD: yaw valla burada cimrilik yapıp kioxia Alacam gömmeyin

PSU: ne enermax'mış be abi valla ölecem :D ama 1'e karşı 2 yapacak bir şey yok siz kazandınız ki o W düşmesi olayına ben hala inanmakta zorlanıyorum 1000W olsa neyse de
1200W ne abi

Soğutucu: kimse laf etmedi

Kasa: tercih meselesi olduğunu zaten söyledin

Monitör: AL ÍŞTE, hocam sistem yaşlandığı zaman artık zaten paşa paşa 1080p kullancam da 2k 5070 alıp 1080p çözünürlük kullanmak eee... Bilemiyorum o yüzden ben hala benimkini savunuyorum :| ki onda dahili hoparlör yoksa hep kulaklık takmakla uğraşamam

Klavye: şu arkadaşın attığını hala düşünüyorum ki red switch'ten daha iyi geliyor

Fare: Wireless düşmanıyım

Kulaklık: 2 kişi önerdi
Birisi nette denedi
Diğeri zaten evinde kullanıyor
Senin kullandığını biliyom zaten

Mouse pad: var olmak için var e-sibobcu değiliz

TÌ versiyonunu bekliyoruz

90k ya ekipman dahil 2K sistem toplama challenge.

R5 7500F = 5, 8K (kutulu+fanlı, kutusuz fansızdan daha ucuz kekw)

Phantom spirit ARGB = 1, 7K.

BIOSTAR B650MP-E = 4, 7K [Gördüğüm en dolu f/p anakart]

PNY RTX 5070 Ti ARGB (önceki serideki Epic X) = 41, 4K.

Kioxia Exceria Pro 2TB = 6, 2K.

Patriot Viper Venom 6000 MHz CL30 32 GB = 4, 5K.

Kasa + PSU bundle (A750-BN kullanıyor): 4, 8K.
MSI MAG Forge 121a B75 750W.

Hesap makinesi = 69,100 - 90,000 = 20,900 TL.

Monitör konusunda 2K da bir tek bunu takip edebildim. Daha F/P bir şey varsa bilmiyorum. @BerkayZ87
MSI G272qpf E2 = 11, 3K.

Fareyi kablo takarak kullanman daha iyi. Kablolu olup da daha iyi olan bir mouse görmedim. = 1, 4K.
ATK Dragonfly A9.

Klavye olarak Royale kludge güzeldir ama biraz pahalanmış. Attığım hawit in red Switch'li varyantı da var. Bütçe olduğundan yuvarlak hesap 2K deyip geçeceğim.

Kulaklık olarak Cloud IIIden mutluysan onunla devam = 3, 5K.

Mouse pad ne yeniyor mu? = 450 TL.

Toplam 18, 7K.

Kalan 2-3K.
Bu para ile anakarta pek elleyebileceğini sanmıyorum. Çok iyi denk getirmen gerekiyor ki farka değsin.

@michaelscofield 5070 Ti hakkında dediğini bayağı başardım hocam.

90k ya ekipman dahil 2K sistem toplama challenge.

R5 7500F = 5, 8K (kutulu+fanlı, kutusuz fansızdan daha ucuz kekw)

Phantom spirit ARGB = 1, 7K.

BIOSTAR B650MP-E = 4, 7K [Gördüğüm en dolu f/p anakart]

PNY RTX 5070 Ti ARGB (önceki serideki Epic X) = 41, 4K.

Kioxia Exceria Pro 2TB = 6, 2K.

Patriot Viper Venom 6000 MHz CL30 32 GB = 4, 5K.

Kasa + PSU bundle (A750-BN kullanıyor): 4, 8K.
MSI MAG Forge 121a B75 750W.

Hesap makinesi = 69,100 - 90,000 = 20,900 TL.

Monitör konusunda 2K da bir tek bunu takip edebildim. Daha F/P bir şey varsa bilmiyorum. @BerkayZ87
MSI G272qpf E2 = 11, 3K.

Fareyi kablo takarak kullanman daha iyi. Kablolu olup da daha iyi olan bir mouse görmedim. = 1, 4K.
ATK Dragonfly A9.

Klavye olarak Royale kludge güzeldir ama biraz pahalanmış. Attığım hawit in red Switch'li varyantı da var. Bütçe olduğundan yuvarlak hesap 2K deyip geçeceğim.

Kulaklık olarak Cloud IIIden mutluysan onunla devam = 3, 5K.

Mouse pad ne yeniyor mu? = 450 TL.

Toplam 18, 7K.

Kalan 2-3K.
Bu para ile anakarta pek elleyebileceğini sanmıyorum. Çok iyi denk getirmen gerekiyor ki farka değsin.

@michaelscofield 5070 Ti hakkında dediğini bayağı başardım hocam.
Yok başaramadin :D
O OLED monitör de alınır diyordu
Bir de sırf 5070TÍ Alcam diye her şeyden bukadar kısmak absürt geldi bir de o modelde PNY'nin orta segment modeli uzun süre kullanimda biraz şansa bırakılmış bir şey

He ama eğer zamanla parça değiştirme olayına girecek olsaydım böyle bir şeye 👍 derdim

Ama en iyisi bütçeyi çok kasmayip 5070 almak zaten eğer zorlamaya devam edersek artık PSU'yu bile kasa ile dahili almak zorunda kalıyoz ki yine kumara giriyoz
Ama o monitör niyeyse bana bir flashback canlandırdı tanıdık geliyor ama HATIRLAYAMIYORUM.

Çevre birimleri olarak, şu arkadaştan halen dönüş bekliyorum çünkü klavye ve fareyi siyah yapmayı planlıyom farede ben yine seni tersliyor sebebi beyaz olmasından kaynaklı pislendiginde göze batmaması için

Tamam bence şöyle buluşalım:

Işlemci: R7 9700X eğer sığdırabilmeyi becerebilirsek beceremezsek R7 7700

Ekran kartı: bahsettiğim gibi okadar bir yerlerimizi yırtmaya gerek yok 5070TÌ için

Anakart: valla kararsız kaldım burada ama dinleyecem seni MSI gaming pro

SSD: dedim zaten

RAM: yine dedim

PSU: Allah kurtarsın tamam Alacam o modeli

Soğutucu: kimsenin itiraz etmedigi o model

Kasa: buluruz bir şey fanı eğer soğutma sorunu çıkarsa ekleriz

Monitör: seninkini almaya düşünmüştüm ki şu MSI'ınki Allah kahretsin dahili hoparlörü yok kulaklık takılı olmadığı zaman nasıl duyacam ben, YINE TUF YINE TUF

Çevre birimleri:

Klavye: Şu arkadaşınkine dalacam geçecem eğer renk seçeneği olup olmadığını söylemezse ben bulacam

Fare: seninki beyaz olmasa olurdu

Kulaklık: bahsettiğim gibi zaten Max DC'de konuşacam oyun oynayacam mikrofon işi olarak ne kadar kötü olabilir ki

Mouse pad: O ney, mouse tutacağı gibi bir şey mi

Özetle bizim bir monitör Bir de kasa ihtiyacımız var eğer bunlardan da başka önerileriniz olursa. Ben bu sistemi ALACAM, KÖKÜNE KADAR SÖMÜRECEM.

@michaelscofield zaten bu abimiz sayesinde bana forumlarda sana ilk cevap veren kişinin ilk cümlesi neydi diye sorulduğunda o "Baya kötü" unvanını alabilcem
Hocam şimdi son haliyle okadar kötü mü 🙃

Bu arada şuanda kimse müdahele etmezse böyle kalacak başka bir önerisi olan

Eyvallah hocam desteğin için şöyle bir remake olur mu sistem için.

Işlemci: Aynı tutacağım.

Anakart: Seninki ve benim işlemciye daha rahat yeter faz sayısı.

Ekran kartı: Ben ı Game Vulcan buldum 34K'ya bunun soğutması da bayağı iyi biliyorum bence 3K fazlalığa değer.

RAM: Şu Viper modelinin CL30 hâli şu an uygun ki çiplerini Hynix olarak hatırlıyorum.

SSD: Zaten ortak.

PSU: Hocam sanırım siz şu zaman geçtikçe PSU'nun verebileceği W değerinin düşeceğine inananlardansınız ki enermax modelini tercih etmişsiniz. Ama ben inanmıyorum ki ben 850W tercih ettim diye bana laf edenler de olmuştu zamanında o yüzden Corsair'in 850W modelini tercih edeceğim.

Soğutucu: Aynı kafa.

Kasa: Kararsızım be hala daha heybetli bir şey yok mu be fan eklemeyi erteleyebilirim zaten o ekran kartlarının soğutması yeterli olacaktır.

Monitör: Kanka senin modelin ben niceliklerini bilmiyorum, gecikme değerlerini bilmiyorum, aydınlatma tipini bilmiyorum, minimum nit değerini bilmiyorum, renk gamutu oranlarını bilmiyorum. Eğer bana detaylı ve basit bir liste atarsan düşünürüm.

Çevre birimleri: Kanka seninkilerin çoğu Wireless ki ben kablosuz modellerle uğraşmak istemiyorum şarj etmesidir falan.
Ama klavyen dikkat çekti kablolu muydu kablosuz muydu söyler misin?

Bu arada desteklerin için eyvallah 109 kişiden sadece sen konuşmayı sürdürüyorsun. Yazım imla kurallarinda hatalarim olabilir çünkü internette çok dikkat etmiyorum, umarım rahatsız etmemiştir.

Power için FSP tercih edin bu sistem için sağlam ve güvenilir olur.

Power için FSP tercih edin bu sistem için sağlam ve güvenilir olur.
Marka değil model önerisi yapın. FSP'nin her PSU'su iyi değil.

zaten bu abimiz sayesinde bana forumlarda sana ilk cevap veren kişinin ilk cümlesi neydi diye sorulduğunda o "Baya kötü" unvanını alabilcem
Hocam şimdi son haliyle okadar kötü mü 🙃
Güzele benziyor. Parçaları son bir kez özet geçer misiniz? Biraz karışmış konu.

Bir de sırf 5070TÍ Alcam diye her şeyden bukadar kısmak absürt geldi bir de o modelde.
Parça kalitesinden tahmin ettiğin kadar kısmadım bu arada. Şu ana kadar hiç bir sistemde parça kalitesini tercih etmeyeceğim şeyler ile seçmedim.
PNY'nin orta segment modeli uzun süre kullanimda biraz şansa bırakılmış bir şey
PNY nin üst modeli o. Benim bile dibim düştü.
1754508562875.webp

O OLED monitör de alınır diyordu
5070 sistem toplarsan ve çok idareli harcarsan bu ekipmanlar ile mümkün. Veya 2TB SSD, 32GB ram yapmayarak.

PSU'yu bile kasa ile dahili almak zorunda kalıyoz ki yine kumara giriyoz
Son attığım MSI bundle ı çok iyi bu arada. 750w ATX 3.1 ile geliyor. Sistem taş çatlasın 600w anca çeker.
Yukarıda attığım 5070 sistemede sadece PSU + KASA yı MSI bundle ına çevir 8k civarı avantajın oluyor.

Işlemci: R7 9700X eğer sığdırabilmeyi becerebilirsek beceremezsek R7 7700
Çözünürlük yükseldikçe işlemciye binen yük azalır ve GPU ya biner. "NET 2k oynarım" deseydin en baştan 7500F koyardım.

Sonuç olarak sistemin bir revizyon daha yiyecek gibi. Ekran kartı 32K fiyattaki MSI Gaming Trio olacak orası kesinleşti. 1080p ye okeyiz sonuçta. İstiyorsan erkenden al. Diğer parçaları ona göre dizeceğiz. Bu fırsat o biçim bir şey.

Son düzenleme: