Konu ilerledikçe saçma sapan şeylere sapmış.
@LH44 @michaelscofield @Spartan eşliğinde noktalıyorum.
[Hazır sistemlere bakmadan sadece akakçe den referans alınacak]
Çözünürlüğü 1080p olarak baz alacağım. Kaliteli parça kullanmak zorunda olmasak 90k ya 2k monitör + sağlam ekipman sığdırılabilirdi. Ayrıca 5070 i uzun yıllar kullanmak istiyorsan 1080p çok güvenli bir alan.
13K ya R7 9700X en mantıklı seçenek. 9800X3D gereksiz pahalı.
8.7k ya şu anakart fazla fazla yeter. Gereksiz abartıldığında hiçbir şey sağlamaz anakart.
31.9k ya rakipsiz.
6.5k ile 2TB SSD'ler bir kez daha gereksiz pahalı oluşlarını kanıtlıyor. DRAM olması, stabilitesi falan sayesinde gayet okey bir model.
1.7k ya AiO lanetinden kurtulmaya değer. Çoğu 240 AiO'dan daha başarılı olması yüzünden seçiyorum. Kendime toplasam yine hava soğutmadan şaşmam.
Yedi saf Bakır ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120mm fanlar.
www.gaming.gen.tr
İlle de sıvı soğutma alınacaksa LT720 kıvamında bir şey lazım. O da minimum 4.8k demek. İşlemciyi tutuamadığından değil zortlamasın diye.
Daha ucuza 420mmler var ancak onu destekleyen kasa bulmak gerekiyor. Kasa konusunda görüp görülebilecek en odun insanım.
RAM olarak 32 GB'a çıkılır bu bütçede. 6000 MHz CL30 üstüne çıkmak iyi değil. 4.5k ya Patriot instalock tercih.
PSU olarak overkil in babasını fırlatıyorum. 5,7K ya bir PSU alınacaksa bu o. taş çatlasın 600w çekecek sisteme 1200w psu önermek te tam benim yapacağım bir şey.
Sadece şekli ilgimi çektiğinden seçtim başka hiçbir sebebi yok. Boyutlar tuttuğu sürece takıl kafana göre. Ben kasa için 7,6k kafadan çıkardım-ki bu kadarı bile bir tık fazla.
Mouse olarak son zamanlarda yükseldiğim
EKİPMAN
1080P lerde uzun süredir kral olan R25E için alkış alalım. 4,5k
Mikrofonu idare eden ve tek amacı ses kasmak olan kulaklık HX Cloud III : 3,5k
Mouse da son zamanlarda buna yükseliyorum. 1000-1500 aralığındaki mouse lar çok dumduma. Daha iyisi çıkabilir ancak bu da çok iyi. 1,4k
Mouse ürünlerinde iade politikası: Sadece ambalajı açılmamış ürünler 14 gün içerisinde iade edilebilir. Bu ürün grubunda iade koşulları ile ilgili daha fazla bilgi almak için iade politikamıza göz atabilirsiniz. Ürün garantisi: Ürün 2 sene boyunca garanti kapsamındadır. Kullanıcı hatasından...
wraithesports.com
Klavye olarak bütçeyi çok daraltmamak adına şunu öenreceğim. 1,8k Daha ucuza güzel bir klavye biliyorum da RGB değil.
Bütçeyi kurtarmıyorsa PSU dan, kasadan veya belki Anakart dan kısılabilir. Bu fiyatta budget gidilmeye kalkışırsak 5070 Ti a yol gözükür gibi geliyor söylemedi demeyin.
| Ekipman hariç kasa | 80k civarı |
| Ekipmana kalan bütçe | 10,4k civarı |
Farklı sitelerden veya kampanyalardan daha ucuza kapatılabilir. 5070 Ti kullanmamak zaten bir tık koyuyor...