Sinirlenmeli miyim yoksa RX6700 olduğunu düşünüp zaten ısınmaması gerektiğini mi düşünmeliyim.
Bu arada o XT bile değil kanka bir zahmet ısınmasın.
Yanlış düşünüyorsun. 100 derece gören çok RX550 gibi kart gördüm.
Sinirlenmeli miyim yoksa RX6700 olduğunu düşünüp zaten ısınmaması gerektiğini mi düşünmeliyim.
Bu arada o XT bile değil kanka bir zahmet ısınmasın.
Dostum sanki tartışmışız gibi eleman diye hitap etmen hiç hoş değil. Başka kullanacak hitap şekli mi yok?
Dostum sanki tartışmışız gibi eleman diye hitap etmen hiç hoş değil. Başka kullanacak hitap şekli mi yok?
Muhtemelen yaşı küçük.Katılıyorum. Hitap şeklini değiştirmen gerek forumdasın.
Zaten şu diğer arkadaşta bahsetmişti ama OLED'in olayı her pixelin kendisini aydınlatması ve bununla birlikte daha iyi renkler ve kontrast oranı ki bunlar iyi olmasına rağmen saçma sapan sorunları da var5070-5070 ti sisteme 2k monitör uyar.
4k olarak hoparlörlü bu var fakat incelemesi yok, bu sene çıkmış.
Benim önerim öğrenci indirimini bekleyip G6 oled'i 16.6k civarına almak. Bir kaç gün sonra tekrar başlatırlar, aylardır böyle oluyor zaten. Hoparlör şartsa G65B bu konuda daha başarılı. AQML1A da İPS olarak iyi. G6 oled>G65B>AQML1A bu şekilde öneririm.
Eğer rahatsız ediyorsa söyleyebilirdiniz, değiştirirdim pardon.'Knk' 'eleman' gibi hitaplar senin dediğine çıkıyor.
Benim bildiğim kadarıyla RX550 zaten kronik sorunlu bir kart, öyle olması normal değil mi? Üstüne zaten eski bir ekran kartı.Yanlış düşünüyorsun. 100 derece gören çok RX550 gibi kart gördüm.
Niyeyse hep oled kullanmayanlar Oled'in can sıkıcı sorunları İPS ve VA'dan fazla diyor. Sorsak oled kullanıcılarına örneğin ben bir daha LCD'ye dönmeyi düşünmüyorum. Arka planı siyah yap veya görev çubuğunu gizle gibi tek seferlik işlemler zaten yanmanın önüne geçiyor. VRR titremesi de G-Sync kapatılarak çözülebiliyor, her oyunda titreme sorunu olmuyor. FPS çok dalgalandığı zaman olan bir şey bu. Mesela oyunun yükleme ekranında olabiliyor. Oyun esnasında pek karşılaştığımı söyleyemem. 90k bütçem olsaydı ilk işim 16-20k bandına düşen G6 oled'i almak olurdu. İstersen 200k'lık sistem diz oled zevki vermez. Ama yok ben 3-5k kâr edicem diye oled yerine LCD alırım dersen sen bilirsin. Oled zevkini kaçırırsın sadece.Zaten şu diğer arkadaşta bahsetmişti ama OLED'in olayı her pixelin kendisini aydınlatması ve bununla birlikte daha iyi renkler ve kontrast oranı ki bunlar iyi olmasına rağmen saçma sapan sorunları da var
IPS ve VA'da da var ama en azından daha az ve can sıktırabilirliği daha az
IPS GLOW'dur Blooming'dir falan çok koymaz
Ve zaten o OLED ekran gene 17k falan maalesef bütçe taşıramam sırf onun için
Ve zaten fiyatta tahmini o 20k da olabilir az olacağına da pek inanmıyorum ozaman beleş olur zaten
Hoparlör konusunda bu iki modelin nasıl olduğunu biliyorum ama zaten idarelik kullanacam ne bilim yanımda birisi olur YouTube'da bir şey açarım izleriz tarzında
Zaten sesi kısan birisiyim çok koymaz
Cızırtılı olması belki koyar ama o da sınıflardaki akıllı tahtalar kadar olmasa iyi
4k oyunculuk zaten abartı biraz, boşverelim onu
Tavsiyeler için sağol
Eğer rahatsız ediyorsa söyleyebilirdiniz, değiştirirdim pardon.
Ne de olsa yeniyiz yani bazen istemeden hızlı yazayım diye olabiliyor.
Böyle iyi mi?
Benim bildiğim kadarıyla RX550 zaten kronik sorunlu bir kart, öyle olması normal değil mi?
Hocam(örnek hitap şekli artık, değiştirtmek istiyorsan söyle) 16k'ya düşebileceği kesin değil, o taraftan risk almak istemiyorum ve bir yandan o monitörü alabilmek için bir yerlerden feda etmem lazım ki zaten diğer parçalardan kısarsam 5070TÍ senaryosu gibi bir şey olur sistemin hâli oyüzden uzak duruyorum ve zaten her OLED aynı değil, kendi aralarında farklı çıkabiliyorlar, mesela "sizinki" şu indirime girecek olan model mi?Niyeyse hep oled kullanmayanlar Oled'in can sıkıcı sorunları İPS ve VA'dan fazla diyor. Sorsak oled kullanıcılarına örneğin ben bir daha LCD'ye dönmeyi düşünmüyorum. Arka planı siyah yap veya görev çubuğunu gizle gibi tek seferlik işlemler zaten yanmanın önüne geçiyor. VRR titremesi de G-Sync kapatılarak çözülebiliyor, her oyunda titreme sorunu olmuyor. FPS çok dalgalandığı zaman olan bir şey bu. Mesela oyunun yükleme ekranında olabiliyor. Oyun esnasında pek karşılaştığımı söyleyemem. 90k bütçem olsaydı ilk işim 16-20k bandına düşen G6 oled'i almak olurdu. İstersen 200k'lık sistem diz oled zevki vermez. Ama yok ben 3-5k kâr edicem diye oled yerine LCD alırım dersen sen bilirsin. Oled zevkini kaçırırsın sadece.
Malzeme kalitesi ve fan yapısı yeterliliği? Günümüzde çok eski olması?
Hocam(örnek hitap şekli artık, değiştirtmek istiyorsan söyle) 16K'ya düşebileceği kesin değil, o taraftan risk almak istemiyorum ve bir yandan o monitörü alabilmek için bir yerlerden feda etmem lazım ki zaten diğer parçalardan kısarsam 5070tí senaryosu gibi bir şey olur sistemin hâli o yüzden uzak duruyorum ve zaten her OLED aynı değil, kendi aralarında farklı çıkabiliyorlar, mesela "sizinki" şu indirime girecek olan model mi?