5070-5070 ti sisteme 2k monitör uyar.

4k olarak hoparlörlü bu var fakat incelemesi yok, bu sene çıkmış.

Benim önerim öğrenci indirimini bekleyip G6 oled'i 16.6k civarına almak. Bir kaç gün sonra tekrar başlatırlar, aylardır böyle oluyor zaten. Hoparlör şartsa G65B bu konuda daha başarılı. AQML1A da İPS olarak iyi. G6 oled>G65B>AQML1A bu şekilde öneririm.
Zaten şu diğer arkadaşta bahsetmişti ama OLED'in olayı her pixelin kendisini aydınlatması ve bununla birlikte daha iyi renkler ve kontrast oranı ki bunlar iyi olmasına rağmen saçma sapan sorunları da var
IPS ve VA'da da var ama en azından daha az ve can sıktırabilirliği daha az

IPS GLOW'dur Blooming'dir falan çok koymaz
Ve zaten o OLED ekran gene 17k falan maalesef bütçe taşıramam sırf onun için
Ve zaten fiyatta tahmini o 20k da olabilir az olacağına da pek inanmıyorum ozaman beleş olur zaten

Hoparlör konusunda bu iki modelin nasıl olduğunu biliyorum ama zaten idarelik kullanacam ne bilim yanımda birisi olur YouTube'da bir şey açarım izleriz tarzında
Zaten sesi kısan birisiyim çok koymaz
Cızırtılı olması belki koyar ama o da sınıflardaki akıllı tahtalar kadar olmasa iyi

4k oyunculuk zaten abartı biraz, boşverelim onu
Tavsiyeler için sağol

'Knk' 'eleman' gibi hitaplar senin dediğine çıkıyor.
Eğer rahatsız ediyorsa söyleyebilirdiniz, değiştirirdim pardon.
Ne de olsa yeniyiz yani bazen istemeden hızlı yazayım diye olabiliyor.

Böyle iyi mi?

Yanlış düşünüyorsun. 100 derece gören çok RX550 gibi kart gördüm.
Benim bildiğim kadarıyla RX550 zaten kronik sorunlu bir kart, öyle olması normal değil mi? Üstüne zaten eski bir ekran kartı.

Son düzenleme:
Zaten şu diğer arkadaşta bahsetmişti ama OLED'in olayı her pixelin kendisini aydınlatması ve bununla birlikte daha iyi renkler ve kontrast oranı ki bunlar iyi olmasına rağmen saçma sapan sorunları da var
IPS ve VA'da da var ama en azından daha az ve can sıktırabilirliği daha az

IPS GLOW'dur Blooming'dir falan çok koymaz
Ve zaten o OLED ekran gene 17k falan maalesef bütçe taşıramam sırf onun için
Ve zaten fiyatta tahmini o 20k da olabilir az olacağına da pek inanmıyorum ozaman beleş olur zaten

Hoparlör konusunda bu iki modelin nasıl olduğunu biliyorum ama zaten idarelik kullanacam ne bilim yanımda birisi olur YouTube'da bir şey açarım izleriz tarzında
Zaten sesi kısan birisiyim çok koymaz
Cızırtılı olması belki koyar ama o da sınıflardaki akıllı tahtalar kadar olmasa iyi

4k oyunculuk zaten abartı biraz, boşverelim onu
Tavsiyeler için sağol

Eğer rahatsız ediyorsa söyleyebilirdiniz, değiştirirdim pardon.
Ne de olsa yeniyiz yani bazen istemeden hızlı yazayım diye olabiliyor.

Böyle iyi mi?
Niyeyse hep oled kullanmayanlar Oled'in can sıkıcı sorunları İPS ve VA'dan fazla diyor. Sorsak oled kullanıcılarına örneğin ben bir daha LCD'ye dönmeyi düşünmüyorum. Arka planı siyah yap veya görev çubuğunu gizle gibi tek seferlik işlemler zaten yanmanın önüne geçiyor. VRR titremesi de G-Sync kapatılarak çözülebiliyor, her oyunda titreme sorunu olmuyor. FPS çok dalgalandığı zaman olan bir şey bu. Mesela oyunun yükleme ekranında olabiliyor. Oyun esnasında pek karşılaştığımı söyleyemem. 90k bütçem olsaydı ilk işim 16-20k bandına düşen G6 oled'i almak olurdu. İstersen 200k'lık sistem diz oled zevki vermez. Ama yok ben 3-5k kâr edicem diye oled yerine LCD alırım dersen sen bilirsin. Oled zevkini kaçırırsın sadece.

Oled'in akıcılığını hisset, sonsuz kontrast oranı ve siyah kalitesini bir gör o zaman benim demek istediğimi anlarsın.

Niyeyse hep oled kullanmayanlar Oled'in can sıkıcı sorunları İPS ve VA'dan fazla diyor. Sorsak oled kullanıcılarına örneğin ben bir daha LCD'ye dönmeyi düşünmüyorum. Arka planı siyah yap veya görev çubuğunu gizle gibi tek seferlik işlemler zaten yanmanın önüne geçiyor. VRR titremesi de G-Sync kapatılarak çözülebiliyor, her oyunda titreme sorunu olmuyor. FPS çok dalgalandığı zaman olan bir şey bu. Mesela oyunun yükleme ekranında olabiliyor. Oyun esnasında pek karşılaştığımı söyleyemem. 90k bütçem olsaydı ilk işim 16-20k bandına düşen G6 oled'i almak olurdu. İstersen 200k'lık sistem diz oled zevki vermez. Ama yok ben 3-5k kâr edicem diye oled yerine LCD alırım dersen sen bilirsin. Oled zevkini kaçırırsın sadece.
Hocam(örnek hitap şekli artık, değiştirtmek istiyorsan söyle) 16k'ya düşebileceği kesin değil, o taraftan risk almak istemiyorum ve bir yandan o monitörü alabilmek için bir yerlerden feda etmem lazım ki zaten diğer parçalardan kısarsam 5070TÍ senaryosu gibi bir şey olur sistemin hâli oyüzden uzak duruyorum ve zaten her OLED aynı değil, kendi aralarında farklı çıkabiliyorlar, mesela "sizinki" şu indirime girecek olan model mi?

Isınma anlamında bir kronik sorunu yok.
Malzeme kalitesi ve fan yapısı yeterliliği? Günümüzde çok eski olması?
Bunlar da sebep olabilir.
(Bu RX550'ün ısınma sorunundan devam etmeyelim, konu sapmasın)

Hocam(örnek hitap şekli artık, değiştirtmek istiyorsan söyle) 16K'ya düşebileceği kesin değil, o taraftan risk almak istemiyorum ve bir yandan o monitörü alabilmek için bir yerlerden feda etmem lazım ki zaten diğer parçalardan kısarsam 5070tí senaryosu gibi bir şey olur sistemin hâli o yüzden uzak duruyorum ve zaten her OLED aynı değil, kendi aralarında farklı çıkabiliyorlar, mesela "sizinki" şu indirime girecek olan model mi?

Hitap şeklinde sorun yok. Monitör bilgisayardaki en önemli 2.parça. Ekran kartından sonra monitöre abanman lazım. Her OLED birebir aynı olmasa da kullanılan panel aynıysa sonuçlar çok benzer. Qd OLED panel kullanan monitörlerin renk gamutu aynı. Kontrast oranı hepsinde sonsuz. Parlaklık modelden modele göre değişse de genelde 240-250nit. G6 OLED mesela 250nit parlaklığa sahip. Renk doğruluğu birbirinden farklı olsa da LCD panellerden çoğu zaman daha iyiler. Hepsi fabrikadan kalibrasyonlu olarak geliyor. Arada uçuk kaçık farklar görmezsin. Hız olarak yine yenileme hızları aynı ise performansları da yakın oluyor. Mesela monitors unboxed Dell AW2725DF ghosting testine MSI MPG271QRX koyuyor, çünkü neredeyse birebir aynı hareket performansına sahipler. Gri tekdüzelik testlerinde de birbirine yakın sonuçlar veriyorlar. Siyah tekdüzelik desen zaten OLED yani tam siyah gösterebiliyor. Kullanılan kaplama fark ettiriyor ama mat kaplamanında parlak kaplamanında birbirine karşı avantaj ve dezavantajları var.

Örnek 4 farklı modelin incelemesi ve hepsinde de PC puanına 9.2 verilmiş. Hepsinin üreticisi farklı. Yani OLED, OLED'dir. O yüzden takılmaya gerek yok.