hidenshor

Üyecik
Selam, 96 OBP'ye sahibim. Şehrimde gidebileceğim 2 tane lise var: biri 93 OBP, diğeri ise 96 OBP. Bunlar, bulunduğum şehirdeki OBP ile alan en iyi 2. ve 3. lise. Fakat aklıma şu soru var: Bu okullar iyi okullar mı yoksa aynı düz lise gibiler mi? Ve keko tarzı tipler bu okullarda var mı? Anlattığım okulları size söyleyemeyeceğim için genel konuşursanız benim açımdan daha faydalı olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu konuda çok pişmanım. Zamanında LGS'ye çalışmadım ve 93OBP okula yerleştim rekabet edeceğim veya öğrenime hevesli kimse yoktu.
Herkes yalnızca gelmek için geliyordu kimsenin eğitim kaygısı yoktu her okul aynı olmaz ama ben bunları yaşadım.
Bir daha olsa LGS'ye çalışırdım fene giderdim.

OBP'li liseleri pek bilmiyorum ama 453 puanlık lisede bile ahlakı bozuk sınavlara hile hurda karıştıran insan zorbalayan şahıslardan çok bulunuyor. Yani sınavda aldığın puanın pek önemi yok, ahlak derecesi zeka ile bağlantısız bir şey. En büyük örneği ise iel'deki büyük skandal.

OBP ile gidilen okuldan hayır gelmez düz lise işte. Öyle inek tipler bekleme hırt vardır yine. Puanla gittiğim lise bile hırt doluydu.
Aslında puan ile yerleşilen liselere de gidebilirim ki zaten ilk hedefim o. Ben bu konuyu en kötü durumda nasıl olur düşüncesiyle açmıştım. Farklı bir şehirde yaşayan arkadaşım 96 OBP'li bir lisede okuyor, kendisine hırt veya saçma hareketler yapan elemanlar var mı diye sorduğumda hiç yok demişti. Tabii böyle dedi diye her 96 OBP ile gidilen liseler iyi olacak diye bir şey yok, yerden yere göre okulun kalitesi değişiyor sanırsam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında puan ile yerleşilen liselere de gidebilirim ki zaten ilk hedefim o. Ben bu konuyu en kötü durumda nasıl olur düşüncesiyle açmıştım. Farklı bir şehirde yaşayan arkadaşım 96 OBP'li bir lisede okuyor, kendisine hırt veya saçma hareketler yapan elemanlar var mı diye sorduğumda hiç yok demişti. Tabii böyle dedi diye her 96 OBP ile gidilen liseler iyi olacak diye bir şey yok, yerden yere göre okulun kalitesi değişiyor sanırsam.

Yani bölgeyle de alakalı. Malum bizim bura Ege turistlik bölge çarşıda fazla kürt ve hırtlar var.

Aslında puan ile yerleşilen liselerede gidebilirim ki zaten ilk hedefim o ben bu konuyu en kötü durumda nasıl olur düşüncesiyle açmıştım. Farklı bir şehirde yaşayan arkadaşım 96 OBP'li bir lisede okuyor, kendisine hırt veya saçma hareketler yapan elemanlar var mı diye sorduğumda hiç yok demişti tabii böyle dedi diye her 96 OBP ile gidilen liseler iyi olacak diye bir şey yok yerden yere göre okulun kalitesi değişiyor sanırsam.
Bu durum bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor. Örneğin benim meslek lisem biraz ortalama üstü sayılacak bir semtte ama puanı 270. Lakin abartılacak derecede hırt veya keko yok. Tek sorunu tuvalette sigara içilmesi. Ama aynı puana sahip daha kötü bir semtte olan meslek lisesi hırt doludur.

Selam, 96 OBP'ye sahibim. Şehrimde gidebileceğim 2 tane lise var: biri 93 OBP, diğeri ise 96 OBP. Bunlar, bulunduğum şehirdeki OBP ile alan en iyi 2. ve 3. lise. Fakat aklıma şu soru var: Bu okullar iyi okullar mı yoksa aynı düz lise gibiler mi? Ve keko tarzı tipler bu okullarda var mı? Anlattığım okulları size söyleyemeyeceğim için genel konuşursanız benim açımdan daha faydalı olabilir.
Son sene OBP'ler şişirildiği için öyle tipler olma ihtimali var. Akademik kaygısı olan tipler OBP ile alan liselerde pek olmaz diye düşünüyorum eğer öyle bir düşünceniz varsa.