CW ben alışamadım belli bir yerden sonra sistemden soğuyasım geliyor. O kadar para verip o sesi şahsen duymak istemezdim fakat belirli bir seviyede ürünlerde bu vazgeçilmez bir şey gibi geliyor. Tavsiyem koşulsuz iade edip başka bir RX 9070XT al. Ben bunun sebebinin düşük sayıda veya kalitesiz MOSFET kullanılmasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Halen bu kartlarda coil whine sorunu mu var? Yok artık harbiden, hangi GPU çıkarsa çıksın aynı sorun devam edecek herhalde. Harbiden yok artık. Sapphire çok kaliteli değil derlerdi hep ama RTX 5080 rakibi bir kartta da yapılan işçiliğe ya da kompanent seçimine önem verir insan biraz.
4070 Super ve Ti super gibi serilerden toplam 3 farklı marka model değiştirdim. Markaya laf edecek birileri olur diye söylüyorum birisi msı Gaming X Slim diğeri de ASUS Dual modeliydi. Üçüncü modelde Galax SG modeliydi. Coil whine sesi hepsinde vardı. Sapphire'e özel bir şey değil bu.
4070 Super ve Ti super gibi serilerden toplam 3 farklı marka model değiştirdim. Markaya laf edecek birileri olur diye söylüyorum birisi MSI Gaming X Slim diğeri de ASUS Dual modeliydi. Üçüncü modelde Galax SG modeliydi. Coil whine sesi hepsinde vardı. Sapphire'e özel bir şey değil bu.
NVIDIA tarafinda ozellilke RTX 3090 ve 4090 ciktiginda en cok cw gorulen serilerden birisi ROG'du. Yani bunun parca kalitesiyle vs. pek bir alakasi yok. Bu kartlar cok yuksek enerji cektigi icin bir noktada cw'li kart gelmesinden ziyade gelmemesi sans oluyor.
CW ben alışamadım belli bir yerden sonra sistemden soğuyasım geliyor. O kadar para verip o sesi şahsen duymak istemezdim fakat belirli bir seviyede ürünlerde bu vazgeçilmez bir şey gibi geliyor. Tavsiyem koşulsuz iade edip başka bir RX 9070XT al. Ben bunun sebebinin düşük sayıda veya kalitesiz MOSFET kullanılmasından kaynaklandığını düşünüyorum.
MSI Katana B13V ve Asus Rog Strix G16 laptoplarda başıma gelmişti. Kronik bir sorun olmuyor fakat marka modele göre görülme sıklığı artıp azalıyor diye düşünüyorum. Laptoplarda fan sesi genelde coil whine'ı bastırıyor, kasalarda da benzer durum olmuyor mu? Yani duyabilmeniz için cidden yüksek bir ses çıkması lazım. Acaba coil whine dışında başka bir ses mi duyuyorsunuz, yoksa kasa ekran kartları daha mı yüksek ses veriyor coil whine noktasında?
Şirket olarak ASUS veya MSI'dan daha düşük olabilirler arastırmadım ki büyük ihtimal öyledir ama, Sapphire de kötü değil. Ben ürün alırken markaları kıyaslamadan önce markaların kalitesine bakıyorum. İkisi de iyiyse modelin kalitesine bakıyorum. Global çapta önerilen bir markaysa sorun olmaz.
MSI katana B13v ve ASUS ROG STRIX G16 laptoplarda başıma gelmişti. Kronik bir sorun olmuyor fakat marka modele göre görülme sıklığı artıp azalıyor diye düşünüyorum. Laptoplarda fan sesi genelde coil Whine'ı bastırıyor, kasalarda da benzer durum olmuyor mu? Yani duyabilmeniz için cidden yüksek bir ses çıkması lazım. Acaba coil whine dışında başka bir ses mi duyuyorsunuz, yoksa kasa ekran kartları daha mı yüksek ses veriyor coil whine noktasında?
Ekran kartı cw sesi duyulabilecek düzeyde oluyor. ASUS'ta bu durum daha da kötü. En çok onda bu şikayet var. Ki benim aldıgım ASUS modelde en çok cw sesi yapan karttı. Düdüklü tencere gibi.
MSI Katana B13V ve ASUS ROG STRIX G16 laptoplarda başıma gelmişti. Kronik bir sorun olmuyor fakat marka modele göre görülme sıklığı artıp azalıyor diye düşünüyorum. Laptoplarda fan sesi genelde coil Whine'ı bastırıyor, kasalarda da benzer durum olmuyor mu? Yani duyabilmeniz için cidden yüksek bir ses çıkması lazım. Acaba coil whine dışında başka bir ses mi duyuyorsunuz, yoksa kasa ekran kartları daha mı yüksek ses veriyor coil whine noktasında?
Yok o kadar kötü cw yaşıyordum ki kulaklığımda bile duyuyordum. Kulaklık takarken değil kulaklığımın içinde bile ince kesintisiz ses geliyordu diyeceksin ne alakası var (undervolt yapınca) ses azalıyordu. Bırak dışarıya ses vermesini kulaklıkta oyun oynarken bile rahatsız eden bir şeyden bahsediyorum. Şu anki ekran kartımda bu sorun mevcut değil fakat XFX RX 5700XT Trible Disspantion kullanırken inanılmaz undervolt yapmama rağmen (1200mV ---> 975mV ) kafam şişiyordu.