Detaylar
Kim cevapladı?
FSP VITA-850GM Gen5, 850W 80+ GOLD, ATX 3.1, PCI-E 5.0 Güç kaynağı - inventus
FSP VITA-850GM Gen5, 850W 80+ GOLD, ATX 3.1, PCI-E 5.0 Güç kaynağı
inventus.com.tr
FSP VITA-850GM Gen5, 850W 80+ GOLD, ATX 3.1, PCI-E 5.0 Güç kaynağı
BanShee
Çalışkan
Bunu aldığımızda hiç dönüştürücü vs kullanmamıza gerek kalmayacak mı hocam?
![]()
FSP VITA-850GM Gen5, 850W 80+ GOLD, ATX 3.1, PCI-E 5.0 Güç kaynağıinventus.com.tr
Dönüştürücü derken ne dediğinizi anlamadım Sapphire Nitro + RX 9070XT 12V-2X6 bağlantılı ile geliyor bunda da var zaten. Bu PSU'da 2X8 PCIe bağlantısı var yani iki kablodan 4X8-Pin oluyor.Bunu aldığımızda hiç dönüştürücü vs kullanmamıza gerek kalmayacak mı hocam?
Son düzenleme:
BanShee
Çalışkan
3x8 pin girişi var diyorlardı hocam. Okuduğum kadarıyla da insanlar dönüştürücü kablo vs almak zorunda kalmış o yüzden sordum. O zaman fsp vita modelini aldığımızda bir problemimiz yokDönüştürücü derken ne dediğinizi anlamadım Sapphire Nitro + RX 9070XT 12V-2X6 bağlantılı ile geliyor bunda da var zaten. Bu PSU'da 2X8 PCIe bağlantısı var yani iki kablodan 4 8-Pin oluyor.
sawyerford 1
Üstün
Bu PSU hem PCIE hem de yeni giriş olan 12VHPWR destekliyor. Yani yeni alacaksanız bunu almanızda fayda var. 3x8 pin dediğiniz PCI girişleri eskide kaldı yani 750W+ alacağınız her PSU muhtemelen destekleyecektir bunu zaten.
![]()
FSP VITA-850GM Gen5, 850W 80+ GOLD, ATX 3.1, PCI-E 5.0 Güç kaynağıinventus.com.tr
- Makaleler
- 3
Modele bağlı, AMD üreticilerin tercihine bıraktı. Sapphire Nitro+ modeli mesela arkadaşın dediği gibi şu yeni ucube güç girişine sahip.
sawyerford 1
Üstün
Aslşında ucube dediğiniz giriş hiç de ucube değil şu an. Karta tek kablo mu takılmasını isersiniz yoksa 3 tane 8 pinlik kablonun karttan aşağı sarkmasını mı? Bence bu durumda ucube 3x8 Pin oluyor. Çirkin görüntü.Modele bağlı, AMD üreticilerin tercihine bıraktı. Sapphire Nitro+ modeli mesela arkadaşın dediği gibi şu yeni ucube güç girişine sahip.
- Makaleler
- 9
Karta tek kablo mu takılmasını isersiniz yoksa 3 tane 8 pinlik kablonun karttan aşağı sarkmasını mı?
Tek kabloyu tercih ederim ama kabloyu düzgün yaparlarsa. Alev alıyor o kablolar, 3090'a geldiğinden beri aynı sorun devam ediyor. AMD'de bu sorunları görünce FE modellerde geçme riskini almıyor zaten.
sawyerford 1
Üstün
Tek kabloyu tercih ederim ama kabloyu düzgün yaparlarsa. Alev alıyor o kablolar, 3090'a geldiğinden beri aynı sorun devam ediyor. AMD'de bu sorunları görünce FE modellerde geçme riskini almıyor zaten.
Bu giriş çıkalı 3 sene oldu ve 3 senede ben forumlarda hiç tonla yanma şikayeti görmedim. Videoda da söylediği gibi düzgün takılırsa ve kabloya bir direnç uygulanmıyorsa sorun yok. Ek olarak daha önce PCI'da da bu sorunlar yaşanıyordu. Kartı alıyorlardı kullanıcılar ve kart 3x8 olunca internetten 2X8'i 3x8'e dönüştürücü alıyorlardı ve dönüştürücünün içindeki bakır ince olunca yanıyordu giriş. Dolaylı yoldan PCI bu soruna sebebiyet vermiş oluyordu mantıken. Bana kalırsa kullanıcılar tarafından çıkan failure yani hata oranına bakarsak buna sorunlu dememiz yanlış olur. Yavaşça daha güvenli hale de getirilebilir ki öyle yapılıyor.
Yeni konular
-
-
-
-
Sosyal medya videolarında kullanılan yaygın fontlar neler?
- DeadlyMania7
-
-
-
-
-