BanShee

Çalışkan
Merhaba herkese,

Arkadaşım 9070XT alacak fakat kartın 3x8 pin girişine sahip olduğunu öğrendik. 3x8 pin girişini destekleyen PSU önerir misiniz?

Bunu aldığımızda hiç dönüştürücü vs kullanmamıza gerek kalmayacak mı hocam?
Dönüştürücü derken ne dediğinizi anlamadım Sapphire Nitro + RX 9070XT 12V-2X6 bağlantılı ile geliyor bunda da var zaten. Bu PSU'da 2X8 PCIe bağlantısı var yani iki kablodan 4X8-Pin oluyor.

Son düzenleme:
Dönüştürücü derken ne dediğinizi anlamadım Sapphire Nitro + RX 9070XT 12V-2X6 bağlantılı ile geliyor bunda da var zaten. Bu PSU'da 2X8 PCIe bağlantısı var yani iki kablodan 4 8-Pin oluyor.
3x8 pin girişi var diyorlardı hocam. Okuduğum kadarıyla da insanlar dönüştürücü kablo vs almak zorunda kalmış o yüzden sordum. O zaman fsp vita modelini aldığımızda bir problemimiz yok

Modele bağlı, AMD üreticilerin tercihine bıraktı. Sapphire Nitro+ modeli mesela arkadaşın dediği gibi şu yeni ucube güç girişine sahip.
Aslşında ucube dediğiniz giriş hiç de ucube değil şu an. Karta tek kablo mu takılmasını isersiniz yoksa 3 tane 8 pinlik kablonun karttan aşağı sarkmasını mı? Bence bu durumda ucube 3x8 Pin oluyor. Çirkin görüntü.

Karta tek kablo mu takılmasını isersiniz yoksa 3 tane 8 pinlik kablonun karttan aşağı sarkmasını mı?

Tek kabloyu tercih ederim ama kabloyu düzgün yaparlarsa. Alev alıyor o kablolar, 3090'a geldiğinden beri aynı sorun devam ediyor. AMD'de bu sorunları görünce FE modellerde geçme riskini almıyor zaten.

Tek kabloyu tercih ederim ama kabloyu düzgün yaparlarsa. Alev alıyor o kablolar, 3090'a geldiğinden beri aynı sorun devam ediyor. AMD'de bu sorunları görünce FE modellerde geçme riskini almıyor zaten.

Bu giriş çıkalı 3 sene oldu ve 3 senede ben forumlarda hiç tonla yanma şikayeti görmedim. Videoda da söylediği gibi düzgün takılırsa ve kabloya bir direnç uygulanmıyorsa sorun yok. Ek olarak daha önce PCI'da da bu sorunlar yaşanıyordu. Kartı alıyorlardı kullanıcılar ve kart 3x8 olunca internetten 2X8'i 3x8'e dönüştürücü alıyorlardı ve dönüştürücünün içindeki bakır ince olunca yanıyordu giriş. Dolaylı yoldan PCI bu soruna sebebiyet vermiş oluyordu mantıken. Bana kalırsa kullanıcılar tarafından çıkan failure yani hata oranına bakarsak buna sorunlu dememiz yanlış olur. Yavaşça daha güvenli hale de getirilebilir ki öyle yapılıyor.