Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

loewry

Becerikli
Arkadaşlar Gigabyte A620M h (9faz) anakarta sahibim ve 7500F işlemcim var. 9800X3D geçmeyi düşünüyorum, bir süre anakart için bütçem yok. Bu şekilde kullansam ne olur?

OCCT, HWiNFO, HWMonitor gibi uygulamalar gösterir ama giriş seviye anakartlarda orada ısı sensörü olmayabiliyor, göremeyedebilirsiniz.

OCCT, HWiNFO, HWMonitor gibi uygulamalar gösterir ama giriş seviye anakartlarda orada ısı sensörü olmayabiliyor, göremeyedebilirsiniz.

Benim anakartın mosfetlerde Low rds özelliği var mış sanırım. Gigabyte sistesinde yazıyor. Daha düşük sıcaklık sunuyormuş standart mosfetlere göre.

Yeni bir anakart alacak olsanız evet bende A serisi önermem, o işlemciyi çalıştırmayacağı için değil hem donanım olarak zayıf oluyor hem de işlemciye voltaj frekans gibi ayarlar yapılamıyor, kısıtlama var ama elde varken de değiştirmeye gerek yok.

Anakart için bütçeniz yok fakat soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz?
Galahad 2 lcd sipariş edeceğim. 280mm(kasa desteklemiyor 360). Ona bütçe ayırmıştım ztn

Yeni bir anakart alacak olsanız evet bende A serisi önermem, o işlemciyi çalıştırmayacağı için değil hem donanım olarak zayıf oluyor hem de işlemciye voltaj frekans gibi ayarlar yapılamıyor, kısıtlama var ama elde varken de değiştirmeye gerek yok.
Evet bende o yüzden değişemiyorum zaten bütçede yok. Başta hataydı a serisi almak. Yapacak bir şey yok, ilerde direkt x serisi geçerim

En azından soğutucu VRM'lere yardımcı olur mu diye sormuştum fakat bu senaryoda VRM Throttle'ın önüne geçmek için işlemciye undervolt yapmanız ve pasif soğutucu temin etmeniz gerekiyor.