7/24 test yapmayacaksa ve 7/24 test dışında 95 dereceyi görmüyorsa neden 95 derece çalışmasını normal görüyorsun? TDP fark etmeksizin 95+ derece işlemci sağlığı için iyi bir havadis değil. 95 derece GÖREBİLSİN diye tasarlanıyor, hep öyle süregelsin diye değil.
Eğer işlemciler 95 derecede 7/24 çalışacak şekilde tasarlansaydı, üreticiler termal koruma ve throttle mekanizmalarına ihtiyaç duymazdı. Ek olarak Sürekli 95 derecede çalışan bir işlemcide yarı iletken yollar zamanla aşınır ve iletkenlik kaybı yaşanır. Bu, işlemcinin ömrünü kısaltır.
Ayrıca Termal Kapanma (Thermal Throttling) dediğimiz olay, yani İşlemci belirli bir sıcaklığa ulaştığında performansı düşürerek kendini korumaya alması durumu yaşanır. 95 derece, sürekli çalışma için güvenli bir sıcaklık değildir çünkü çoğu işlemci bu noktaya gelmeden önce kendini yavaşlatmaya başlar.
Cinebench muhabbeti:
Shader Cache işlemi, işlemcinin L3 önbelleğini ve bellek kontrolcüsünü yoğun olarak kullansa da CPU açısından Cinebench veya Prime95 kadar ağır bir yük oluşturmaz. Burada atlanmaması gereken nokta şu dostum; Shader Compilation sürecinde genellikle tek çekirdek performansı ön plandadır, ancak Cinebench çok çekirdekli yük bindirir. Üstüne üstlük Shader Cache işlemi sırasında FPU birimleri tam kapasite kullanılmaz, ancak Cinebench gibi testlerde FPU birimleri ve tüm çekirdekler yük altında kalır.
Son olarak evet daha bilgiliyim, başvurmaya ihtiyacım yok. Bu konumlarda çalışan ortalama mühendisin yıllık maaşını 100k$ civarında hesaplarsak yüksek ihtimalle onların 2-3 tanesi kadar para kazanıyorum. Sen benden bilgili gibisin, bana önerdiğine göre sen başvurabilirsin. Yine de tavsiyen için teşekkürler