Bütçe
50000-100000
@gen2 galiba bu laptopu kullanıyordu AMD modelinin pek incelemesine bakamadım ama çok da başarısız bir model diyemem fiyatı fena değil keşke 7945HX olsaymış.

Laptopta bir sıkıntı var AMD'nin STAPM sensorunu sakat bir yere koymuslar ve erkenden sinyal verip cihazin throttle etmesine sebep oluyor. Eski tip setup_var yontemiyle Stapm kapatarak kullanıyorum sorun tamamen ortadan kalkiyor. Dell aliyorsan bir miktar Know How'in kuvvetli olacak yoksa sıkıntı yasarsin.

Laptopta bir sıkıntı var AMD'nin STAPM sensorunu sakat bir yere koymuslar ve erkenden sinyal verip cihazin throttle etmesine sebep oluyor. Eski tip setup_var yontemiyle Stapm kapatarak kullanıyorum sorun tamamen ortadan kalkiyor. Dell aliyorsan bir miktar Know How'in kuvvetli olacak yoksa sıkıntı yasarsin.
R2 modeli bu sorundan dolayı mı tekrardan yapıldı? Cihazda çok fazla yanlış macun uygulanmasıda okudum. Dell cihazları pek stabil değil açıkçası türkiye şartlarında da pek önermem çok kullanıcısıda yok ama kağıt üstünde fena değil de laptoplar kağıt üstündeyle pek olmuyor işte.

R2 modeli bu sorundan dolayı mı tekrardan yapıldı? Cihazda çok fazla yanlış macun uygulanmasıda okudum. Dell cihazları pek stabil değil açıkçası Türkiye şartlarında da pek önermem çok kullanıcısıda yok ama kağıt üstünde fena değil de laptoplar kağıt üstündeyle pek olmuyor işte.

Soyle anlatayim laptop cok kaliteli bir laptop Legion'lardan daha yuksek bir uretim kalitesi var. Ancak Dell urettigi makineleri nerflemesiyle unlu ve bu isi oyle bir yapiyor ki hackerlara acik kapi birakmiyor sorunlari cozmek icin. Benim cihazim AMD oldugu icin eski bir yontem ise yariyor hala. Intel'lerde guc throttledan etkilenmemek icin ThrottleStop'daki lock mmio secenegini kullaniyorlar. Alacak insan pek tech savyy degilse hiç tavsiye etmem. Yok ben Alienware faniyim bir sekilde almak, cozmek, kullanmak istiyorum derse yardimci oluruz sorunsuz kullanir laptopunu. Tercih meselesi yani. Sicakliklar iyi, ses OK, Ekran harika, Klavye RGB guzel, gorunum olarak da guzel cihaz.

Soyle anlatayim laptop cok kaliteli bir laptop Legion'lardan daha yuksek bir uretim kalitesi var. Ancak Dell urettigi makineleri nerflemesiyle unlu ve bu isi oyle bir yapiyor ki hackerlara acik kapi birakmiyor sorunlari cozmek icin. Benim cihazim AMD oldugu icin eski bir yontem ise yariyor hala. Intel'lerde guc throttledan etkilenmemek icin ThrottleStop'daki lock mmio secenegini kullaniyorlar. Alacak insan pek tech savyy degilse hiç tavsiye etmem. Yok ben Alienware faniyim bir sekilde almak, cozmek, kullanmak istiyorum derse yardimci oluruz sorunsuz kullanir laptopunu. Tercih meselesi yani. Sicakliklar iyi, ses ok, ekran harika, klavye RGB guzel, gorunum olarak da guzel cihaz.

Hangi Legion modelinden iyi? Legion daha premium bir cihaz bence aynı segment değiller. Anakart serbestliği olarak Raider ve Legion modelleri kadar serbest bırakan model sayısı çok az. Dell cihazlarına öyle bir ayrıcalık vereceğine pek emin değilim. Kaldı ki alacağı işlemci verimide muadili Legion modeline göre az olacaktır. Yazılım ve servis desteğinden pek bahsetmiyorum kaldı ki laptop çok ağır pek kullanışlı değil. Yükseltilebilirlik olarak iyi bir laptop ama segment rakibi Legion değil uygunsa alınır. Sıcaklık, ses, panel ve klavye olsun Legion'dan daha iyi olduğunu pek sanmıyorum bu konularda da Legion daha iyi.

Hepsinde Alienware daha iyi. 2700 dolar o linkledigin cihaz 4090 modeli 3700 dolar. LEgion 7 Pro'yu 4090 ile 2300 dolara alirsin.
Linkleri atabilirsiniz o zaman M16 o paraları etmez X16 ise düşünülebilir kaldı ki Legion o fiyatlara imkansız. M16 çokta başarılı değil 4800MHz RAM ile geliyor hantal bu cihazı Legion'a tercih edilebilme koşulu yükseltme ihtiyacı 18 inç ekran ve daha dayanıklı bir laptop yoksa pekte mantıklı değil. Hoparlör, dayanıklılık olarak M16 modeli Pro 7 modeline göre daha başarılı ikisini karşılaştırırsak. Alınabilir bir cihaz olması için daha dengeli olması lazım o adaptör ve ağırlık ile pek mantıklı değil kaldı ki yazılım tarafında çok başarılı değiller o fiyatları haketmez tabii zaten bunu sizde dillendiriyorsunuz.

Linkleri atabilirsiniz o zaman M16 o paraları etmez X16 ise düşünülebilir kaldı ki Legion o fiyatlara imkansız. M16 çokta başarılı değil 4800MHz RAM ile geliyor hantal bu cihazı Legion'a tercih edilebilme koşulu yükseltme ihtiyacı 18 inç ekran ve daha dayanıklı bir laptop yoksa pekte mantıklı değil. Hoparlör, dayanıklılık olarak M16 modeli Pro 7 modeline göre daha başarılı ikisini karşılaştırırsak. Alınabilir bir cihaz olması için daha dengeli olması lazım o adaptör ve ağırlık ile pek mantıklı değil kaldı ki yazılım tarafında çok başarılı değiller o fiyatları haketmez tabii zaten bunu sizde dillendiriyorsunuz.
Simdi arkadasim ilk basta hantallik laptopun kategorisiyle alakali fiyatini dusurmez. Bune desktop replacement deniyor. Benim laptopum 5600MHz RAM'lerle geldi. Klavye olarak cherry MX switchleri 50 dolar farkla secebiliyorsun. Ekran %100 DCI-P3 Lenovo'lar Gen 9 a kadar %100 SRGB ile geliyordu. Sogutma sistemi Legion'dan ustun 4 tane fani var. Gercekten bildigin konularda konusursan iyi olur bosu bosuna vaktimi caliyorsun.

Alienware'in segmentini bilmeyen adam ben laptoptan anliyorum demesin lutfen.

Soyle anlatayim laptop cok kaliteli bir laptop Legion'lardan daha yuksek bir uretim kalitesi var. Ancak Dell urettigi makineleri nerflemesiyle unlu ve bu isi oyle bir yapiyor ki hackerlara acik kapi birakmiyor sorunlari cozmek icin. Benim cihazim AMD oldugu icin eski bir yontem ise yariyor hala. Intel'lerde guc throttledan etkilenmemek icin ThrottleStop'daki lock mmio secenegini kullaniyorlar. Alacak insan pek tech savyy degilse hiç tavsiye etmem. Yok ben Alienware faniyim bir sekilde almak, cozmek, kullanmak istiyorum derse yardimci oluruz sorunsuz kullanir laptopunu. Tercih meselesi yani. Sicakliklar iyi, ses OK, Ekran harika, Klavye RGB guzel, gorunum olarak da guzel cihaz.
Sorun yaşamamak adına İntel mi AMD mi tercihinde bulunmalı peki bu tür işler için bir dizüstü bilgisayar alırken. Hani önceden gelme bir mantık var ya halen aynı mı bilemiyorum sektörü ufak tefek takip ediyorum ama yine de mesela İntel işlemciler için uygulamalar ile daha optimizasyonlu daha çabuk kavrayan, fakat AMD için işte çoğu uygulama için uygulamalar İntel ağırlıklı hizmet ediyor AMD normalde güçlü olsa bile İntel işlemcilere nazaran daha az bir performans sunuyor mantığı halen var mı?

Simdi arkadasim ilk basta hantallik laptopun kategorisiyle alakali fiyatini dusurmez. Bune desktop replacement deniyor. Benim laptopum 5600MHz RAM'lerle geldi. Klavye olarak Cherry MX switchleri 50 dolar farkla secebiliyorsun. Ekran %100 DCI-P3 Lenovo'lar gen 9'a kadar %100 sRGB ile geliyordu. Sogutma sistemi Legion'dan ustun 4 tane fani var. Gercekten bildigin konularda konusursan iyi olur bosu bosuna vaktimi caliyorsun.

Alienware'in segmentini bilmeyen adam ben laptoptan anliyorum demesin lutfen.

Yukarıda bahsi geçen model 4800MHz ile geliyor. Fan sayısı ile soğutma doğru orantılı mı? Fan verimliliği ve kaliteside önemli. Tabii bu cihazları birbirine denk görüyorsanız pek bir şey anlatamam her şey ortada. Dell önce kendini bir yazılımsal olarak ileriye götürsün sonra Lenovo veya MSI denginde üst segment laptop yapabilir. Cihazın pek incelenmesi gereken bir yeri yok kullanışsız zamanımı böyle bir laptopun review ve kullanıcı yorumlarını okuyarak geçirmem israf olur. 2300 dolara Legion bulursanız kaçırmayın derim. 😃

Sorun yaşamamak adına İntel mi AMD mi tercihinde bulunmalı peki bu tür işler için bir dizüstü bilgisayar alırken. Hani önceden gelme bir mantık var ya halen aynı mı bilemiyorum sektörü ufak tefek takip ediyorum ama yine de mesela İntel işlemciler için uygulamalar ile daha optimizasyonlu daha çabuk kavrayan, fakat AMD için işte çoğu uygulama için uygulamalar İntel ağırlıklı hizmet ediyor AMD normalde güçlü olsa bile İntel işlemcilere nazaran daha az bir performans sunuyor mantığı halen var mı?
AMD ile Intel arasinda performans olarak cok fark yok. AMD'ler az daha isiniyor eger buna cok onem veriyorsan intel secebilirsin. Bir yandan da AMD'nin teknolojisi Intel'in cok daha otesinde. Cift tarafli bir durum kisisel tercihine gore karar vermen lazim. AMD'de alsan Intel'de alsan uzulmezsin. Sicakliklari da fazla kafana takma muhendisler onu senin yerine dusunuyor.