terimist

Yetkin
Yer
New York
Asus Tuf A15 laptopa sahibim.

Ryzen 7 7735HS
RTX 4060
16GB DDR5 4800Mhz
1TB Kingston KC3000 + 500GB Micron SSD

Oyunlarda fişe takınca %99 FPS inanılmaz düşüyor ve gecikme süresi artıyor. Oyun kasa kasa oynanıyor kısaca. Fişten çıkardığımda ise doğal olarak fps düşüyor ama o kasma hissi yok oluyor.

Yaptıklarım:
Driverları silip yükleme (Hem igpu hem dgpu)
Virüs taraması
sfc /scannow
Format

Asus Tuf A15 laptopa sahibim.

Ryzen 7 7735HS
RTX 4060
16GB DDR5 4800Mhz
1TB Kingston KC3000 + 500GB Micron SSD

Oyunlarda fişe takınca %99 FPS inanılmaz düşüyor ve gecikme süresi artıyor. Oyun kasa kasa oynanıyor kısaca. Fişten çıkardığımda ise doğal olarak fps düşüyor ama o kasma hissi yok oluyor.

Yaptıklarım:
Driverları silip yükleme (Hem igpu hem dgpu)
Virüs taraması
sfc /scannow
Format
Güç ayarlarından, performansı "En iyi" konumuna getirmeyi, ayrıca Armoury Crate üzerinden GPU modunu "Ultimate" konumuna getirmeyi deneyin.

Güç ayarlarından, performansı "en iyi" konumuna getirmeyi, ayrıca Armoury Crate üzerinden GPU modunu "Ultimate" konumuna getirmeyi deneyin.

G-helper kullanıyorum 2 türlü de sonuç aynı. Güç ayarları da etki etmiyor. Dediğim gibi pildeyken gecikme ve %99 FPS de sıkıntı yok, prizdeyken bu şekilde.

Hayır 1 yıl oluyor.

G-helper kullanıyorum 2 türlü de sonuç aynı. Güç ayarları da etki etmiyor. Dediğim gibi pildeyken gecikme ve %99 FPS de sıkıntı yok, prizdeyken bu şekilde.

Hayır 1 yıl oluyor.
Oyun esnasında işlemci ve ekran kartı kullanımları ne durumda peki, tam kullanılıyor mu? Fişteyken böyle yapması garip bir durum açıkçası, aynı laptopun Intel işlemcili olanı var bende de. Böyle bir sorun yaşamadım hiç.

Oyun esnasında işlemci ve ekran kartı kullanımları ne durumda peki, tam kullanılıyor mu? Fişteyken böyle yapması garip bir durum açıkçası, aynı laptopun Intel işlemcili olanı var bende de. Böyle bir sorun yaşamadım hiç.

Test edip haber edeceğim. Dediğim gibi dün başladı ve çok garip yani bende anlamadım sadece 4060 açıkken ve prize takılıyken yapıyor bunu.

Test edip haber edeceğim. Dediğim gibi dün başladı ve çok garip yani bende anlamadım sadece 4060 açıkken ve prize takılıyken yapıyor bunu.
Kontrol edip dönüş sağlayın bakalım. Ayrıca cihaz fişteyken kesin şarj oluyor değil mi? Belki gözünüzden kaçmıştır diye söylüyorum.

ASUS TUF A15 laptopa sahibim.

Ryzen 7 7735HS.
RTX 4060.
16 GB DDR5 4800MHz.
1TB Kingston KC3000 + 500GB Micron SSD.

Oyunlarda fişe takınca %99 FPS inanılmaz düşüyor ve gecikme süresi artıyor. Oyun kasa kasa oynanıyor kısaca. Fişten çıkardığımda ise doğal olarak FPS düşüyor ama o kasma hissi yok oluyor.

Yaptıklarım:
Driverları silip yükleme (hem iGPU hem dGPU)
Virüs taraması.
SFC /scannow
Format.

Oyunlardaki pil tasaruf ayarını kontrol edin.

Oyun dahili ekran kartını mı kullanıyor, yoksa harici ekran kartını mı kullanıyor?

Harici ekran kartını, 4060'ı yani.

Oyunlardaki pil tasaruf ayarını kontrol edin.

Oyun fark etmiyor.

Kontrol edip dönüş sağlayın bakalım. Ayrıca cihaz fişteyken kesin şarj oluyor değil mi? Belki gözünüzden kaçmıştır diye söylüyorum.

Cihaz şarj oluyor. Başlarda hiçbir sıkıntı yok oyunlar gayet akıyor. Sonrasında bir anda %1 ve %0.1 değerleri 15'e kadar düşüyor oyun oynanamaz oluyor. GPU kullanımı ve watt değerleri de değişmiyor. Ayrıca MSI Afterburner'dan izlerken lim2 kısmında voltage yazdığını gördüm bir alakası olabilir mi?

Artı -1 Eksi