terimist

Yetkin
Yer
New York
Asus Tuf A15 laptopa sahibim.

Ryzen 7 7735HS
RTX 4060
16GB DDR5 4800Mhz
1TB Kingston KC3000 + 500GB Micron SSD

Oyunlarda fişe takınca %99 FPS inanılmaz düşüyor ve gecikme süresi artıyor. Oyun kasa kasa oynanıyor kısaca. Fişten çıkardığımda ise doğal olarak fps düşüyor ama o kasma hissi yok oluyor.

Yaptıklarım:
Driverları silip yükleme (Hem igpu hem dgpu)
Virüs taraması
sfc /scannow
Format

1721428627907.webp
1721428679023.webp
1721428671115.webp
1721428664168.webp
1721428655261.webp
1721428641718.webp

@mortem.dll bulunamadı

Pil, sürekli Battery ve AC arasında gidip gelmiş, anlayamadım pek. Genelde bu durum, güç jakı veya pil zarar gördüğünde karşılaştığımız bir durum. Şunları deneyelim.

Başlat menüsünde, arama kutusuna sorun giderici yazın.
Açılan menüden güç sorun gidericisini bulun.
Güç sorun gidericisini çalıştırın.

Eğer sorun düzelmez ise;
Kullandığınız işletim sistemi için en son güç yönetimi sürücüsü yazılımını güncellemeyi deneyin:

Başlat düğmesine tıklayın.
Arama kutusunu Aygıt Yöneticisi yazın ve Aygıt Yöneticisi'ni açın
Piller bölümünü arayın ve soldaki + simgesine tıklayarak pilleri genişletin.
Sürücülere sağ tıklayın ve kaldırın.

* Dizüstü bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda, bu pil sürücüsünün otomatik olarak yeniden yüklenmesi gerekiyor.

Ayrıca: Bios ve Chipset sürücülerinizin güncel olduğundan emin olmak için sürücüleri üretici web sitesinden indirin.

Son düzenleme:
Batarya kullanımını G-Helper ile sınırlandırıyorum. Bunla alakası olabilir mi? Tekrardan Armoury Crate mi kullanmalıyım?

@mortem.dll bulunamadı
Bence batarya kullanımı için sınırı öncelikle kaldırın. Ardından, bir oyuna girip deneyin. Sorun çözülmez ise yukarıda bahsettiğim adımları SIRASIYLA uygulayın. Yine olmazsa bakacağız çaresine.

Batarya kullanımını G-Helper ile sınırlandırıyorum. Bunla alakası olabilir mi? Tekrardan Armoury Crate mi kullanmalıyım?

@mortem.dll bulunamadı
Durum nedir?

Son düzenleme:
Bence batarya kullanımı için sınırı öncelikle kaldırın. Ardından, bir oyuna girip deneyin. Sorun çözülmez ise yukarıda bahsettiğim adımları sırasıyla uygulayın. Yine olmazsa bakacağız çaresine.

Durum nedir?

Sorunu neyin çözdüğünü anlamamakla birlikte şu an bir şey yok gibi gözüküyor. Bir süre daha oynayıp tetiklemeye çalışacağım. Sonucu bildireceğim.