Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
31
Yer
Kocaeli
SSD marka, model nedir? SSD bozuk olma ihtimali var daha ilk mesajımda dediğim gibi.

Recep bey bende de 990 Pro var. PC SSD'yi görmeyip, BIOS'a atıyor. Hatta Windows çalışırken boştayken yapıyor bunu özellikle. Bende Vatan'dan almıştım zamanında. PC kapatıp açılınca düzeliyordu. Servise gönderdim, sorun yok deyip yazılım atıp geri gönderdiler. Ve bunu sürekli yapmıyor, arada yapıyor garip şekilde. Reddit'te bununla ilgili konu açanlar var, bu sorunu yaşayan başkaları da olmuş. 990 Pro'lar da kronik sorun olma ihtimali sizce var mı? Ben öyle olduğunu düşünüyorum çünkü. Hatta 9100'da da birebir sorun yaşayanların yorumlarını gördüm araştırma yaptığımda.

9100 Pro kullanıyorum. Geçen ay gen 5 SSD'ye geçtim. ASUS forumlarında SSD'yi random bir şekilde görmeme sorunu yaşayan insanları okumuştum ancak benim hiç başıma gelmedi. BIOS'u sürekli güncel tutuyorum. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan bioslarda relaese Note kısmında Samsung SSD sorunun fixlendiğini yazmışlardı.

Ekleme; 9100 Pro'ya geçince USB'ler random düşüyordu. Klavye mouse gidip geliyordu anlık. Sistemde toplam 3 adet M.2 takılı. Gen5 olan CPU'ya bağlı diğer ikisi chipsete bağlı. Sorunu şu şekilde çözdüm: BIOS'tan USB4 kapattım, SATA kontrolcüyü kapattım. Böylece chipset ya da CPU veri yollarına binen yük azaldı. Bir de GPU ve takılı olan bütün M.2'lerin hızlarını elle tek tek ayarladım. Auto'dayken de sıkıntı olabiliyormuş. Bu şekilde sorunum tamamen ortadan kalktı. USB4'ten feragat etmiş oldum ancak zaten kullanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Anladığım kadarıyla hepsinde de yok bu sorun, 2 tane vardı elimde. Servise gidince diğer 990 Pro modelini ilk slota aktardım, şu ana kadar hiç sorun çıkarmadı. Her şeyi düzenli güncellerim. Demek ki evham yapmıyormuşum.

9100 Pro kullanıyorum. Geçen ay gen 5 SSD'ye geçtim. ASUS forumlarında SSD'yi random bir şekilde görmeme sorunu yaşayan insanları okumuştum ancak benim hiç başıma gelmedi. BIOS'u sürekli güncel tutuyorum. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan bioslarda relaese Note kısmında Samsung SSD sorunun fixlendiğini yazmışlardı.

Ekleme; 9100 Pro'ya geçince USB'ler random düşüyordu. Klavye mouse gidip geliyordu anlık. Sistemde toplam 3 adet M.2 takılı. Gen5 olan CPU'ya bağlı diğer ikisi chipsete bağlı. Sorunu şu şekilde çözdüm: BIOS'tan USB4 kapattım, SATA kontrolcüyü kapattım. Böylece chipset ya da CPU veri yollarına binen yük azaldı. Bir de GPU ve takılı olan bütün M.2'lerin hızlarını elle tek tek ayarladım. Auto'dayken de sıkıntı olabiliyormuş. Bu şekilde sorunum tamamen ortadan kalktı. USB4'ten feragat etmiş oldum ancak zaten kullanmıyorum.

Bende ASUS anakart kullanıyorum. Düz her şey Auto mod ile çalıştırıyorum, hiçbir ayar yapmıyorum. Aslında ince ayarlar yapmadan sorunsuz çalıştırması gerekli. Bunca uğraş yorucu.