myprecious

Becerikli
Bilgisayar uyku moduna girdikten sonra klavye veya fareye dokunarak uyandıramıyorum. Bu nedenle dün bilgisayarı resetleyip tekrar açmak zorunda kaldım. Ancak açıldığında ekran kartı görünmüyordu. DDU ile sürücüyü kaldırıp yeniden yükledim ve sorun düzeldi.

Bugün bilgisayar tekrar uyku moduna geçti. Yeniden reset attıktan sonra aynı sorun tekrar yaşandı ve ekran kartı yine görünmemeye başladı.

Sorun yalnızca bilgisayar uyku modundan sonra ortaya çıkıyor.

1780321700836.webp

Windows, aygıtın gerektirdiği sürücüleri yükleyemediğinden, bu aygıt düzgün olarak çalışmıyor. (Kod 31)

{İşlem Başarısız}
İstenen işlem, başarısız oldu.

1780322287499.webp

Aygıt Yöneticisi'nde ekran kartım (AMD Radeon RX 9060 XT) Kod 31 hatası veriyordu. Ekran kartının özellikler penceresini açıp "Sürücüye Geri Dön" seçeneğine tıkladığımda ekran bir anlığına yenilendi ve kart tekrar normal şekilde çalışmaya başladı. Hata da Aygıt Yöneticisi'nden kayboldu.

Ancak bu durumun neden yaşandığını anlayamadım. Sorun yalnızca bilgisayar uyku moduna girdikten sonra ve sistemi resetlemek zorunda kaldığımda ortaya çıkıyor. Bu durumun donanımsal bir arızadan mı yoksa sürücü, BIOS veya güç yönetimi kaynaklı bir sorundan mı kaynaklandığını öğrenmek istiyorum.

Son düzenleme:
Donanımsal bir arıza mı, yoksa yazılımsal mı emin değilim ancak ben RX 6600 kullanırken bu problemi yaşamıştım. Sistem uyku moduna geçiyordu, daha sonra uyandırmaya çalıştığımda sürücü siliniyordu kendi kendine.

Çareyi uyku modunu kapatarak buldum. Çözüm bulamazsan kapatıp dene bir istersen.

Donanımsal bir arıza mı, yoksa yazılımsal mı emin değilim ancak ben RX 6600 kullanırken bu problemi yaşamıştım. Sistem uyku moduna geçiyordu, daha sonra uyandırmaya çalıştığımda sürücü siliniyordu kendi kendine.

Çareyi uyku modunu kapatarak buldum. Çözüm bulamazsan kapatıp dene bir istersen.

Teşekkür ederim. Aslında uyku modu yok ama kendi kendine giriyor uyku moduna.

1780324318873.webp

Ekranı kapat seçeneği o zaman buna sebep oluyor olabilir, belki tam emin değilim. Onu da "hiçbir zaman" yap istersen.

Uzun süre PC'yi açık bırakıyorsan hep, "ekran koruyucu" açmayı da deneyebilirsin.

Onun dışında "hızlı başlatmayı aç" seçeneğini kapatmayı dene (tik kaldır).

Anakartın BIOS güncel değilse onu da güncellemeni öneririm.

Ayrıca "gelişmiş güç ayarları" penceresinde PCI Express > bağlantı durumu güç yönetimi (link state Power management) ayarını "kapalı" getirmeyi de dener misin?

1780346583544.webp

1780346219247.webp

1780346093312.webp

Ekranı kapat seçeneği o zaman buna sebep oluyor olabilir, belki tam emin değilim. Onu da "hiçbir zaman" yap istersen.

Uzun süre PC'yi açık bırakıyorsan hep, "ekran koruyucu" açmayı da deneyebilirsin.

Onun dışında "hızlı başlatmayı aç" seçeneğini kapatmayı dene (tik kaldır).

Anakartın BIOS güncel değilse onu da güncellemeni öneririm.

Ayrıca "gelişmiş güç ayarları" penceresinde PCI Express > bağlantı durumu güç yönetimi (link state Power management) ayarını "kapalı" getirmeyi de dener misin?

Eki Görüntüle 254171

Eki Görüntüle 254170

Eki Görüntüle 254169

Dediğiniz ayarları yaptım. Bu şekilde deneyeceğim. Şimdi uyuyorum bakalım ne olacak :P