ahmetmelihalemdar
Uzman
@Ayhan Dönmez abi selam.
60x60x25 fanlar ile RAM'lere 2x60 mm soğutmayı yaptım. Oyunlarda %40-45 kullanımda max. 45 derecede tutuyor.
Soğutma olmadan 51-52 derecelerde geziyor.
Yaklaşık 3 ay önce nisan başında 1.40 V ile yaptığımız timings'lerden çok memnunum. RAM test Pro ve VT3'te max. 57-58 dereceyi görmüştü. Malum havalar bu kadar sıcak değildi ve soğutma yoktu.
Şu anki ZenTimings ve BIOS ekran görüntüleri bunlar.
Dediğim gibi sayende çok stabil bir şekilde sistemimi kullanıyorum.
3 aydır tek bir sorun yaşamadım.
RTP testinden sonra VT3 ile 9800X3D'ye +100 MHz, 8X scalar ve -25 curve ayarı tutturduk.
Amacım biraz daha timings'leri iyileştirmek. Malum bu havada tutturabildiğimiz değer, serin havada hiç sorun yaşatmaz.
Ne diyorsun abi?
@SalimBdk gel Salim
60x60x25 fanlar ile RAM'lere 2x60 mm soğutmayı yaptım. Oyunlarda %40-45 kullanımda max. 45 derecede tutuyor.
Soğutma olmadan 51-52 derecelerde geziyor.
Yaklaşık 3 ay önce nisan başında 1.40 V ile yaptığımız timings'lerden çok memnunum. RAM test Pro ve VT3'te max. 57-58 dereceyi görmüştü. Malum havalar bu kadar sıcak değildi ve soğutma yoktu.
Şu anki ZenTimings ve BIOS ekran görüntüleri bunlar.
Dediğim gibi sayende çok stabil bir şekilde sistemimi kullanıyorum.
3 aydır tek bir sorun yaşamadım.
RTP testinden sonra VT3 ile 9800X3D'ye +100 MHz, 8X scalar ve -25 curve ayarı tutturduk.
Amacım biraz daha timings'leri iyileştirmek. Malum bu havada tutturabildiğimiz değer, serin havada hiç sorun yaşatmaz.
Ne diyorsun abi?
@SalimBdk gel Salim