ahmetmelihalemdar
Uzman
@Ayhan Dönmez Abi 3 saati tamamlayayım mı testte? Şu an 1 saati sorunsuz geçti.
Eki Görüntüle 263148
Yapmam gereken nedir?
VT3'te mecburen işlemci undervolt'ta biraz feragat etmek gerekiyor değil mi?1.6 VDD sende kurtardı gibi görünüyor, hata alırsan 1.62 dene. Sendeki sorun net şekilde VDD diyebilirim. Sürenin uzamasından belliydi zaten.
VT3 testi yapmanı da tavsiye ederim ama stabil olacağını düşünüyorum önceki ayarların.
VT3'te mecburen işlemci undervolt'ta biraz feragat etmek gerekiyor değil mi?
Gerekeceğini sanmıyorum ama hata alırsan eksi değeri düşmen gerekecek. -25 hata alırsan -22 denersin. Muhtemelen geçecektir.
Abi yine cevap yazamadın
RTP testinde yaklaşık 2 saat dolmak üzere ve şu an hatasız. Çok teşekkür ederim.
- Eski ayarlarımda Refresh Mode normaldi. Şu an Mixed. Böyle mi kalsın?
- Gear Down mode ne olarak kalsın?
- A2-B2 eşitlenmesi 62 PP MHz'de zor demiştin, bunun için bir şey yapmamıza gerek var mı?
- Şu an 9800X3D, 8X scalar, +100 MHz ve -25 Curve Optimizer ayarı var. Bir önerin var mı?
Çok soru sordum kusura bakma lütfen.
Bence VT3 testine de al, garanti olsun. Hata vereceğini çok sanmıyorum ama verirse -22 dene. UCLK artınca Curve stabilitesi bazı çiplerde sınırda kalabiliyor. Sana ayarlattığım gibi kalsın, Mixed algoritmada vs. sorun yok. Düzgün ayarlandı, VDD sende sınırda. 1.6 kurtarıyorsa kalsın derim, uzun teste al.
Gear Down açık iken 1.6 VDD ancak stabil, kapatınca CL26 sende ya açılamaz ya da 1.65'e tam açar gibi. Sen onunla uğraşamazsın, bu kartta VDD limitasyonu var zaten. RDSCL 5 falan çekmen gerekir, A-Die Gear kapalı 4 yapamıyor.
Abi yanlış hatırlamıyorsam, Nisanda yaptığım ayarlarda VT3'te -22'de stabil kalmıştım 7.200 saniyede. Ama nasıl olduysa -25 olarak girmişim BIOS'ta. Muhtemelen 2 yerine 5 bastım.