İkisi de Turbo. Vcore olan Auto kaldığından dolayı -25 çökme ya da donma yapabilir mesela. Senin PBO kısmı nasıldı? Ona da bakalım. Spread Spectrum ayarlarını kapat, Fast boot da kapalı kalsın. Windows hızlı başlatmayı da kapat.

Abi +100 MHz, 8X scalar, -22 co yaptık.
LLC'leri Turbo, spread disabled yaptım.
Ama BIOS DRAM kırmızı yandı. E7 debug hatası var.

20260712_003812.webp

@Ayhan Dönmez reset attım düzeldi. Turbo ağır gelmiş olabilir mi? High a cekeyim mi?

Son düzenleme:
Abi +100 MHz, 8X scalar, -22 co yaptık.
LLC'leri Turbo, spread disabled yaptım.
Ama BIOS DRAM kırmızı yandı. E7 debug hatası var.

Eki Görüntüle 264926

@Ayhan Dönmez reset attım düzeldi. Turbo ağır gelmiş olabilir mi? High a cekeyim mi?

Bence senin de B850M-K vaktin geldi gibi. Ne diyorsun @SalimBdk ?

@ahmetmelihalemdar Benim dediklerim dışında herhangi bir ek ayar yaptın mı? Orada DP MP bir şeyler diyor. :D

Bence senin de B850M-K vaktin geldi gibi. Ne diyorsun @SalimBdk?

@ahmetmelihalemdar benim dediklerim dışında herhangi bir ek ayar yaptın mı? Orada DP MP bir şeyler diyor. :D

Yok yapmadım. O Debug kod ekrani işlemci sıcaklığı gosteriyordu. Hata koduna çevirdim. BIOS ekranında bekliyorum seni abi. Turbo kalsin mi bir tik indireyim mi?

@Ayhan Dönmez sonraki sistemde beraber seçeriz RAM ve anakartı. Şimdilik dokunmayacagim abi.

Yok yapmadım. O Debug kod ekrani işlemci sıcaklığı gosteriyordu. Hata koduna çevirdim. BIOS ekranında bekliyorum seni abi. Turbo kalsin mi bir tik indireyim mi?

@Ayhan Dönmez sonraki sistemde beraber seçeriz RAM ve anakartı. Şimdilik dokunmayacagim abi.

Bu dediğin Boot sorunlarını normalde yapmaz, Beta BIOS'ta mısın şu anda? tCCDL timing'leri sende ne timing menüsünde? Burst 8X-8X dene bir de, 6-Layer 1X problem ediyor belki de. Debug takılı kalma yapıyorsa can sıkar. Soğutucu montajı dahi sorumlu olabiliyor, Contact Frame takılıysa sökeceksin mesela Thermalright aldıysan. Baskı ve pin teması ile alakalı sorunlar.

@ahmetmelihalemdar Açık konuşmak gerekirse Turbo ile sıfır alakası olması lazım.

Bu dediğin Boot sorunlarını normalde yapmaz, Beta BIOS'ta mısın şu anda? tCCDL timing'leri sende ne timing menüsünde? Burst 8X-8X dene bir de, 6-Layer 1X problem ediyor belki de. Debug takılı kalma yapıyorsa can sıkar. Soğutucu montajı dahi sorumlu olabiliyor, Contact Frame takılıysa sökeceksin mesela Thermalright aldıysan. Baskı ve pin teması ile alakalı sorunlar.

@ahmetmelihalemdar Açık konuşmak gerekirse Turbo ile sıfır alakası olması lazım.
Timingsler bu şekilde.LLC leri değiştirmedim. 14400 sn be 26G olarak VT3 ü başlattım.
Patron öyle istedi, yapacak bir şey yok. 😀
2.5 saat VT3 testini sorunsuz geçti.

@Ayhan Dönmez abi, 6200 MHz CL26'ya geri döndüm. :)
Test mem 5'i yaptım, şimdi bitti.
Sıcaklıklar 45 civarı gezdi.
Iod hotspot 55 derece max.

Eki Görüntüle 264919

Eki Görüntüle 264920

Timingsler bu şekilde.LLC leri değiştirmedim. 14400 sn be 26G olarak VT3 ü başlattım.

Boot sıkıntısı yapması problem, ayarlar stabil değil anlamına geliyor olabilir ama halbuki stabil. Turboluk bir şey değil yani, tamamen alakasız diyeyim. Dediğim gibi pressure sorunu olabilir ya da BIOS kaynaklıdır.

@ahmetmelihalemdar Zen'de tCCDL olanlar gözükmüyor, BIOS'tan atarsın müsaitken.

Sen dediğim şeyi anladıysan sorun yok, bu Gigabyte kartlarda kit bazında sorun var. Force'ta mesela 6600 Patriot kullanan birisinde aralıklı olarak Restart attığında Debug takılı kalıyordu. Anakart sorunu bunlar yani.

Manuel 6000 CL30 ayarlanmasına rağmen böyleydi, çözüm olmadı. 6000 CL30 Patriot geçti ve düzeldi. Kit bazında sorun yapıyor Gigabyte, bu mümkün.

Sen dediğim şeyi anladıysan sorun yok, bu Gigabyte kartlarda kit bazında sorun var. Force'ta mesela 6600 Patriot kullanan birisinde aralıklı olarak restart attığında Debug takılı kalıyordu. Anakart sorunu bunlar yani.

Manuel 6000 CL30 ayarlanmasına rağmen böyleydi, çözüm olmadı. 6000 CL30 Patriot geçti ve düzeldi. Kit bazında sorun yapıyor Gigabyte, bu mümkün.

Anakart değiştirmeden en stabil şekilde nasıl kullanacağım abi?