Gear kapalıyken geçmemesi normal, Control Line 1 ve ARd 1 bak son attığımı. Belki geçer. VDD mi yetmiyor, o da belli değil. Birkaç timing fazla sıkı, onları gevşetmek lazım. En son attığımı denersin bu dediğim değişiklerle beraber.

@ahmetmelihalemdar Her şey olacağa varır, dert etme. Hobi niyetine uğraşacaksın bundan sonra. Deneme yanılma ile mevzuyu çözersin.
Eyvallah abi. Şu da kafama takıldı. RTP, test mem 5 ve VT3'te tık demedi. Oyunda 10 dk'da ekran dondu. Acaba braketten dolayı mı yoksa PBO sınırda mıydı sence?

Screenshot_20260712_065026_Chrome.webp

7500F düşük ns veriyor. 36-36 hallet bakalım, yeni görev.

Yarın yapacağım, abi bugün köydeyiz. :) Bu yukarıdaki ayarlar bana uymaz, değil mi 6200 MHz?

Baksana rezalete, 1.3 VSOC dediğine bakma. Program Offset değeri okuyamıyor. 1.35 VSOC'tayım. Bu anakartlarla uğraşılmaz, @Halo dayı gibi son model Apex alman lazım.

Eki Görüntüle 264964

Dur şimdi, bunu hiç karıştırma. İlk görev 6200 CL26 Gear kapalı stabil edilecek. VSOC 1.25 çek, VDD 1.64 tam gaz devam. 10 dakika sonra hata almazsan sensörleri at bana.
Bu görseldeki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, timing ayarlarının uzun sürmesi veya çok sayıda deneme gerektirmesi sorun değil. Ancak burada ulaşılan bilgilerin 188 mesaj içinde dağınık hale gelmesi, konunun sonradan okunup anlaşılmasını neredeyse imkansız hale getiriyor. Kaldı ki Google'dan gelecek trafiğe etkisi de yok.

Konu sahibinin ilk mesaja mevcut sistem bilgilerini, son kullanılan timing ve voltaj değerlerini, yapılan stabilite testlerini, alınan sonuçları ve hâlen devam eden sorunu özetlemesini rica ediyoruz. Bundan sonraki denemelerin de kısa ve anlık mesajlar yerine, test tamamlandıktan sonra toplu ve açıklayıcı şekilde paylaşılması gerekiyor.

Burada timing ayarlarının teknik doğruluğunu tartışmıyorum. Amaç konunun düzenini korumak ve ortaya çıkan bilginin daha sonra aynı sorunu yaşayan üyeler tarafından da kullanılabilmesini sağlamak. Teknik yardım sunulması, konuların sohbet biçiminde ve sonuçsuz şekilde yüzlerce mesaja yayılmasını gerektirmiyor.

Bu aşamadan sonra konu yalnızca yeni, toplu ve teknik sonuçlarla devam etsin. Aynı denemelerin tekrarı, anlık sohbet veya konunun amacına katkı sağlamayan mesajlar sürerse konu kilitlenebilir.